به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین گرامی درباره آخرین وضعیت آمادهسازی اسکله و تاسیسات پایانه خارگ بهعنوان بزرگترین پایانه صادرات نفت خام ایران در دوران پساتحریم، گفت: در شرایط فعلی حدود ۹۴ درصد نفت خام ایران از پایانه خارگ به بازارهای جهانی صادر میشود.
رئیس اداره عملیات صادرت شرکت پایانههای نفتی با اعلام اینکه نفت تولیدی در مناطق نفتخیز از طریق پنج خط لوله زیر دریایی ۳۰ اینچ (سه خط)، ۴۲ اینچ و ۵۲ اینچ پس از پمپاژ از تلمبه خانه گوره به خارگ ارسال میشود، تصریح کرد: این نفت در مخازن ۱۴۰ هزار تا یک میلیون بشکهای ذخیرهسازی میشود، علاوه بر نفت خام سبک و سنگین که از مناطق نفتخیز تولید و فلات قاره تولید میشود، به اسم نفت خام مخلوط فروزان تولیدی سکوهای ابوذر، فروزان و درود صادر میشود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه مخازن ذخیره سازی در پایانه خارگ میتواند یک نوع نفت و برخی دو نوع نفت سبک و سنگین را در خود ذخیرهسازی کنند، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت اسمی ذخیرهسازی نفت خام در پایانه خارگ ۲۸ میلیون بشکه است.
وی در خصوص وضعیت پهلوگیری کشتیهای نفتکش در پایانه نفتی خارگ، توضیح داد: در ترمینال شرقی یا اسکله T به طور همزمان میتوان ۶ کشتی نفتکش را پهلودهی کرد و به هر نفتکش به طور همزمان ۶۷ هزار ۵۰۰ بشکه در ساعت انتقال داد.
گرامی با یادآوری اینکه در ترمینال شرقی یا اسکله T هر سه نوع نفت خام سبک، سنگین و فروزان را می توان بارگیری کرد، یادآور شد: آب خور این اسکله ۲۱ متر بوده و کشتیهای نفتکش با ظرفیت ۲۷۵ هزار تن میتوانند پهلودهی داده شوند.
وی همچنین با بیان اینکه اسکله غربی که تحت عنوان آذر پاد هم شناخته میشود، میتواند همزمان سه کشتی نفتکش بارگیری کند، گفت: در مجموع در این اسکله امکان تحویل ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام به سه کشتی نفتکش وجود دارد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه عمق آبخور اسکله غربی پایانه نفتی خارگ حدود ۳۰ متر است، خاطرنشان کرد: از این رو امکان پهلودی به بزرگترین کشتیهای نفتکش میتوانند در این اسکله پهلودهی داده شوند.
نظر شما