به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدر پور بعدازظهر یکشنبه در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی بابیان اینکه پروژه تجهیز و بهینه سازی از پروژههای شاخص استان به شمار میرود افزود: این طرح در سال ۹۰ و ۹۱ به دلیل مشکلات مالی در استان به صفر رسید.
حیدر پور بابیان اینکه دیون تجهیز و نوسازی اراضی در سال ۹۲ پرداختشده است، از تجهیز و نوسازی ۶۰۰ هکتار اراضی شالیزاری در سال ۹۳ خبر داد و گفت: در سال جاری نیز ۱۲۰۰ هکتار نوسازی و تجهیز شروعشده است.
وی یادآور شد: همچنین هزار و ۷۰۰ هکتار در قالب اعتبارات مصوب سفر رئیسجمهوری در استان نوسازی و تجهیز میشود که عملیات اجرایی آن شروعشده است و درمجموع سه هزار هکتار در سال جاری نوسازی و تجهیز میشود و با تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب درمجموع هفت هزار هکتار از اراضی تجهیز و نوسازی میشود.
وی یادآور شد: از مجموع این میزان تجهیز و نوسازی هزار و ۲۰۰ هکتار شروع شد و برای هزار و ۷۰۰ هکتار نیز پیمانکار مشخصشده است و بقیه را قرارداد می بندیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: میزان تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری استان تا سال ۹۵ باید به ۱۰ هزار هکتار افزایش یابد و خوشبختانه رشد شتابانی خواهد داشت و با تجهیز و نوسازی اراضی و انجام آبیاری نقرهای، میزان راندمان بخش کشاورزی ۲۵ تا ۳۰ درصد افزوده میشود و مصرف آب کاهش مییابد.
کشت مجدد برنج و رتون در ۸۰ هزار هکتار از شالیزارها
حیدر پور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان به زیر کشت مجدد رفته است، بیان داشت: همچنین سطح کشت رتون نیز ۵۰ هزار هکتار بوده است.
وی بابیان اینکه درمجموع ر ۸۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان کشت دوباره برنج و رتون داشتیم یادآور شد: میزان تولید درمجموع پنجتا ۱۰ درصد رشد یافته است.
وی مکانیزاسیون را یکی از ابزارهای مهم در افزایش تولید بیان کرد و گفت: در شش ماه دوم سال ۹۲، حدود ۳۲ میلیارد تومان، در سال ۹۳ حدود ۳۶ میلیارد تومان و در سال جاری تاکنون ۴۵ میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون تخصیصیافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: در دو سال اخیر میزان برداشت مکانیزه از اراضی شالیزاری به ۸۰ درصد رشد یافته است و نشاء کاری با دستگاه نشاء به ۲۵ تا ۳۰ درصد رسیده است که درمجموع ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش هزینههای تولید را در پی داشته است.
نظر شما