۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۳۱

در نشست انجمن عکاسان سینما مطرح شد

تهیه کننده و کارگردان پاشنه آشیل امنیت شغلی در سینمای ایران هستند

تهیه کننده و کارگردان پاشنه آشیل امنیت شغلی در سینمای ایران هستند

رییس انجمن مدیران تولید معتقد است تهیه کنندگان و کارگردانان سینما پاشنه آشیل امنیت شغلی در سینمای ایران هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کمیته امنیت شغلی انجمن عکاسان سینمای ایران با حضور محمد فوقانی عضو شورای مرکزی انجمن عکاسان سینمای ایران، علی نیک رفتار رییس انجمن عکاسان، بهرنگ دزفولی زاده عضو شورای مرکزی انجمن عکاسان سینمای ایران، مصطفی احمدی رییس انجمن دستیاران و برنامه ریزان کارگردانان و یونس صباحی رییس انجمن مدیران تولید صبح امروز دوشنبه ۲۱ دی ماه در محل ساختمان شماره ۲ خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، یونس صباحی رییس انجمن مدیران تولید سینمای ایران گفت: سال ها بحث امنیت شغلی صنوف مختلف در خانه سینما مطرح است و متاسفانه در این زمینه راه به جایی نبرده ایم، البته این مساله دلایل متفاوتی دارد. برای ایجاد حراست از امنیت شغلی صنوف مختلف سینمایی باید بحث عضویت اعضای تمام صنوف مورد بررسی قرار گیرد. نباید فراموش کرد که جامعه ما در حال تحول است و افراد جوان برای ورود به رشته های مختلف سینما تلاش می کنند.

وی ادامه داد: با ایجاد تفاهم نامه امنیت شغلی میان صنوف مختلف سینمای ایران، بحث بسته شدن راه ورود اعضای جدید و جوان به سینما در رسانه های مختلف مطرح شد اما مساله این جاست که این قراردادها هیچ تضادی با ورود نیروهای جوان به سینما ندارد، بلکه شرایطی را فراهم می کند تا افراد جدید وارد سینما شوند.

رییس انجمن مدیران تولید سینمای ایران تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا موقعیت و شرایط عضویت کسانی که به شکل ثابت به عضویت صنوف سینما در می آیند و افراد جدیدی که به عنوان عضو موقت به صنوف می پیوندند مشخص شود و مهمترین مساله در بحث عقد تفاهم نامه میان صنوف مختلف و موفقیت آن تابع تفاهم همه صنوف با تهیه کنندگان سینما است. در این زمینه در نظر داریم تا بعد از عقد تفاهم نامه میان صنوف مختلف سینما، یک تفاهم نامه کلی با تهیه کنندگان سینما ایجاد کنیم و امیدوارم خانه سینما در این زمینه ما را همراهی کند.

نقش مهم تهیه کنندگان در ایجاد امنیت شغلی

مصطفی احمدی رییس انجمن دستیاران کارگردان و برنامه ریزان سینما گفت: این مساله بسیار دردناک است که بعد از گذشت ۲۲ سال از تثبیت صنوف مختلف سینمای ایران درباره جایگاه صنوف صحبت کنیم چون در واقع این مساله باید سال ها قبل در سینمای ایران رخ می داد. مساله مهم در تثبیت صنوف مختلف سینمای ایران تهیه کنندگان سینما هستند که نقش آنها در این زمینه اهمیت بیشتری از نقش هر ارگان دولتی دیگر دارد.

وی با اشاره به نقش دولت در سینما تاکید کرد: هرچند با شروع فعالیت های صنفی طی سال های گذشته سعی کردیم تا نقش دولت در فعالیت های سینمایی در حوزه صنوف را کم کنیم، اما هر زمان که دچار مشکل می شویم بازهم دست خود را به سمت دولت دراز می کنیم و این نشان می دهد که سینمای ایران از داخل هنوز به تفاهم نرسیده است.

احمدی با بیان این که با امضای تفاهم نامه ها میان صنوف، بحث امنیت شغلی صنوف به خصوص در حوزه عکاسی پیشرفت چشمگیری داشته است، بیان کرد: سال گذشته تنها در ۵۵ درصد از آثار تولید شده در سینمای ایران، عکاسان عضو انجمن عکاسان سینمای ایران حضور داشتند که خوشبختانه در سال جاری این آمار به ۸۵ درصد رسیده است و این مساله بسیار قابل توجه است. متاسفانه طی سال های گذشته با ورود تهیه کنندگان غیرحرفه ای به سینمای ایران، راه ورود افراد غیرحرفه ای نیز به سینما باز شد و این افراد توانستند در حوزه های مختلف و بدون داشتن تجربه و دید مناسب به سینما راه پیدا کنند.

این دستیار کارگردان با اشاره به اینکه انجمن صنفی «برنامه ریزان و دستیاران کارگردان» شرایطی را فراهم کرده است تا صنف نسبت به عملکرد حرفه ای اعضای خود دقت بیشتری داشته باشد، گفت: با توجه به انتظارات صنوف از تهیه کنندگان، تهیه کنندگان سینما نیز از صنوف مختلف انتظاراتی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد به همین دلیل صنف «برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران» با توجه به گزارش تهیه کنندگان سینما، عملکرد اعضای خود را بررسی کرده و در صورت لزوم اقدام هایی را انجام می دهند.

وی تاکید کرد: تهیه کنندگان کمتر حرفه ای به همراه کارگردانان کمتر حرفه ای راه ورود افراد غیرحرفه ای را به سینما باز کرده اند.

تلویزین به عکس توجه ندارد

فرهاد اصلانی بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ سال از فعالیت او در تلویزیون می گذرد اما از بسیاری از سریال هایی که بازی کرده است، عکس مناسبی ندارد، گفت: متاسفانه تهیه کنندگان و کارگردانان تلویزیونی توجه چندانی به مساله عکس نداشتند و با توجه به اینکه من هم کار خود را از تلویزیون شروع کرده بودم، اهمیت عکس در فیلم و سریال را نمی دانستم اما با ورود به سینما هرچند در ابتدا با عکاس های سینمایی رابطه چندانی نداشتم اما در نهایت به اهمیت عکس در یک پروژه سینمایی یا تلویزیونی پی بردم و فکر می کنم اگر این مساله در تلویزیون نیز مورد توجه قرار می گرفت، امروز من به عنوان یک بازیگر، عکس های خوبی از نقش هایی که تا امروز بازی کرده ام، داشتم.

وی توضیح داد: عکس تاثیر و اهمیت بسیاری دارد و ارزش این هنر در مطبوعات، مجلات و صفحه های مجازی به خوبی درک شده است و از آن استفاده می شود. عکاسان هنرمندانی هستند که همیشه در کنار بازیگر و کارگردان حضور دارند و به ثبت صحنه های مختلف در یک اثر کمک می کنند. فکر می کنم رابطه یک عکاس حرفه ای و یک بازیگر بسیار اهمیت دارد و می توان آنها را به عنوان پارتنر هم دانست، به عنوان مثال من و بهرنگ دزفولی زاده در حال حاضر در یک پروژه با هم همکاری می کنیم، هیچ دیالوگ خاصی بین ما برقرار نمی شود اما انگار با تلپاتی به خوبی می فهمیم که چه می خواهیم و به هم کمک می کنیم.

محمد فوقانی از عکاسان سینمای ایران نیز گفت: کلمه امنیت، کلمه جامع و کاملی است که اعتماد را در خود جای دارد و نباید فراموش کرد که امنیت شغلی می تواند آسایش را به ارمغان آورد و قدرت و خلاقیت را برای هنرمند به همراه دارد و باعث ایجاد رقابت سالم میان افراد می شود، در جامعه ای که امنیت شغلی وجود نداشته باشد، جغدها به جای خروس ها می خواند و باید در ایجاد امنیت شغلی تلاش کنیم، خوشبختانه در سینمای ایران افراد والایی وجود دارند که می توانند مشکل ما را برطرف کنند.

راه ورود به سینما برای نیروهای جوان باز است

بهرنگ دزفولی زاده  نیز توضیح داد: یک سال پیش کمیته امنیت شغلی شکل گرفت و هرچند در ابتدای راه سختی های بسیاری پیش روی ما وجود داشت که بیشتر در حوزه متقاعد کردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تهیه کنندگان سینما برای همراهی با ما بود که در نهایت صنوف مختلف سینمای ایران از جمله مدیران تولید و دستیاران تهیه کنندگان در این زمینه با ما همکاری های لازم را انجام دادند.

وی با اشاره به اینکه همه راه ها برای ورود نیروهای جوان به انجمن عکاسان سینمای ایران باز است، تاکید کرد: برای ورود به انجمن عکاسان شرایطی وجود دارد که فرد متقاضی باید دارای این شرایط باشد، به عنوان مثال افراد متقاضی باید پیش از ورود به سینما در سریال های مختلف به عنوان عکاس حضور داشته باشند و در نهایت با ارائه کارهای خود به شورای مرکزی انجمن عکاسان گواهینامه عضویت در این انجمن را دریافت کنند.

این عکاس سینمایی با اشاره به اینکه در سال جاری این انجمن ۷ عکاس جدید را به عضویت خود درآورده است، توضیح داد: اسامی اعضای انجمن عکاسان سینمای ایران برای دفاتر تمام تهیه کنندگان سینمای ایران ارسال شده است تا آنها با توجه به پروژه های سینمایی خود از عکاسان عضو انجمن عکاسان سینمای ایران استفاده کنند.

وی با اشاره به اهمیت امنیت شغلی تاکید کرد: ایجاد امنیت شغلی برای سینماگران نیز آورده های بسیاری دارد که از آن جمله می توان به ارائه عکس های با کیفیت به مطبوعات، طراحی های با کیفیت و مناسب برای اقلام تبلیغاتی و ایجاد تعامل و همکاری عکاسان با تهیه کنندگان اشاره کرد.

یونس صباحی در ادامه این نشست بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات ما در سینما وجود تعریف های متفاوت از شغل های مربوط به سینما است به همین دلیل برای هر شغلی در سینما نیازمند به یک تعریف مناسب و جداگانه هستیم.

وی ادامه داد: عکس مادر سینما است و سینما بدون عکس می توانست معنا نداشته باشد و نباید فراموش کرد که بحث عکس را باید به عنوان یک هنر در سینما مطرح کنیم و این جایگاه هنری باید مورد توجه قرار گیرد چرا که عکس حرفه ای در سینما تعیین کننده هویت یک فیلم در سینما است.

رییس صنف مدیران تولید سینمای ایران با اشاره به وضعیت امنیت شغلی سینماگران پیش از انقلاب گفت: پیش از انقلاب ضابطه حرفه ای برای سینماگران وجود نداشت و همه فعالان در این عرصه زیر چتر یک سندیکا فعالیت می کردند و دست مزدها در سینما براساس «تناسب اندام وار» در نظر گرفته می شد.

نیک رفتار در ادامه این نشست گفت: متاسفانه دستمزد عکاسان سینما بسیار پایین است و جوابگوی هزینه های یک عکاس نیست و اگر یک عکاس تجهیزات خود را کرایه دهد، بیشتر از دستمزد فعالیت در یک اثر سینمایی بدست می آورد.

امکان حذف سینما وجود دارد

صباحی با اشاره به اظهار نظر نیک رفتار بیان کرد: بسیاری از حرفه ها در جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی بعد از گذشت سال ها حذف می شوند و اگر مشکلات اقتصادی در سینمای ایران همچنان ادامه داشته باشد، بعید نیست که صنعت سینما نیز در ایران حذف شود، چرا که تراز درآمد و هزینه در سینما نمی خواند و برای مقابله با این مشکل بایدد راه کار مناسبی ارائه شود.

وی با اشاره به دریافت دستمزدهای کم در سینمای «هنر و تجربه» توضیح داد: هرچند در سینمای «هنر و تجربه» عوامل مختلف سینمایی دستمزد بسیار اندکی دریافت می کنند اما همین مساله نیز به سینما صدمه می زند به همین دلیل صنوف مختلف سینمای ایران باید برای اعضای خود سقف دستمزد ایجاد کند.

صباحی ادامه داد: پاشنه آشیل امنیت شغلی در سینمای ایران، تهیه کنندگان و کارگردانان سینما هستند و اگر این پاشنه آشیل در جای درست خود قرار گیرد، اتفاقات خوبی در حوزه سینمای ایران رخ می دهد.

سینمای دولتی نتیجه ورودهای غیرحرفه ای به سینما است

فرهاد اصلانی بازیگر سینما در ادامه گفت: متاسفانه دخالت بیش از حد دولت باعث ایجاد مشکلاتی در حوزه سینما شده است، فیلم های دولتی بازیگران سینما را با هر قیمتی به دست می آورند و همین مساله سبب می شود تا دستمزد سینماگران بالا رود. این درحالی است که تهیه کننده بخش خصوصی با توجه به مشکلات بسیاری که پیش روی خود دارد که از آن جمله می توان به دخالت ارگان هایی که ربطی به سینما ندارند و مشکلاتی که برای اکران آن ها فراهم می شود، اشاره کرد، نمی تواند از پس هزینه دستمزدهای بالا برآید. متاسفانه در چنین شرایطی تولیدات بی اصالتی وارد سینمای ایران می شود و در نهایت مشخص می شود که ۴۰۰ کارگردان در سینمای ایران ورود پیدا می کنند که ورود آن ها به سینما معلوم نیست برچه اساس صورت می گیرد.

وی تاکید کرد: بسیاری برای ورود افراد جدید به سینما از شعار جوان گرایی استفاده می کنند، اما همین جوان گرایی نیاز به ساز و کار مناسبی دارد که هنوز تعریف مناسبی از آن در سینمای ایران وجود ندارد تا بتوان امنیت شغلی افراد را در این صنعت فراهم کرد. سینما به خون و تفکر تازه نیاز دارد اما متاسفانه ورودهای جدید به سینما بیشتر شبیه یک دورهمی است که حاصل فعالیت سینمای دولتی است. بی شک اگر سینمای دولتی در ایران فعال بود چنین مشکلاتی فراهم نمی شد.

نیک رفتار در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر که چرا نمایندگانی از کانون کارگردانان و یا صنف تهیه کنندگان حضور ندارند، تاکید کرد: از سیروس الوند درخواست کردیم تا در این نشست حضور داشته باشد که متاسفانه در آخرین دقایق مشکلی برای او پیش آمد و نتوانست در این نشست حضور داشته باشد، اما مساله این است که با امضای تفاهم نامه های مختلف میان صنوف مختلف سینما، ۹۵ درصد از کارگردانان و تهیه کنندگان سینما به موراد مورد نظر توجه کرده و آن را عملی کردند. البته در این زمینه مدیریت سینمای ایران همراهی مناسبی با داشتند.

رییس انجمن عکاسان سینمای ایران در پایان با اشاره به فعالیت حرفه ای عکاسان در سینما بیان کرد: کمیته انضباطی در انجمن عکاسان سینمای ایران در حال شکل گیری است تا اخلاق حرفه ای عکاسان را مورد بررسی قرار دهند.

کد خبر 3022462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha