۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۳۵

دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر مطرح کرد

تعیین موضوع در یک جشنواره به معنای سفارش به هنرمند است

تعیین موضوع در یک جشنواره به معنای سفارش به هنرمند است

دبیر کل هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر بیان کرد تعیین موضوع در یک جشنواره هنری به معنای سفارش موضوع به هنرمند است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی آقایی دبیرکل هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر درباره وضعیت کنونی این رویداد هنری گفت: اکنون که جشنواره فجر پوسته تازه ای به خود گرفته است و در حال حرکت به سمت یک جشنواره معتبر هنری است و کیفیت و کمیت آثار دریافتی موید این است که رویکرد امسال جشنواره درست انتخاب شده است. ما هر سال، ماهی هر رشته را در تنگی می‌انداختیم و در دریای تجسمی رها می کردیم به این ترتیب عرصه جولان هنرمندان هر رشته در حصار محدود رشته خود باقی می ماند، امسال ماهی‌ها در دریای هنرهای تجسمی رها شدند و عرصه جولان بیشتری پیدا کردند. وقتی عرصه باز می‌شود هنرمندان در افق بازتری می‌توانند کار کنند و به علاوه هنرمندان برای همدیگر عرصه های جدیدتری ایجاد می‌کنند.

آقایی گفت: بسیاری از آثاری که به دست ما رسیده است نشان می‌دهد که معدودی از هنرمندان فراخوان را به خوبی نخوانده‌اند. فراوانی آثار بینا رشته‌ای رسیده به دبیرخانه در حد مطلوب نیست.

دبیر جشنواره تجسمی فجر درباره ارزیابی آثار رسیده به دبیرخانه توضیح داد: این دوره از جشنواره فجر را می‌توان دوره انتقال نامید که نگرش های سنتی در عرصه هنرهای تجسمی در آن تکامل یافته است. در این دوره تجربیاتی به دست می‌آوریم که می‌تواند ما را به ساختار مطلوب نزدیکتر کند. برای خود من نیز این تجربه خوبی بود که هنرمندان رشته‌های مختلف دور هم بنشینند و آثار همه رشته‌ها را ارزیابی کنند. شورای هنری به مفهوم کلی هنرهای تجسمی توجه کرده و به کارها رای داده‌اند.

وی درباره بخش‌های مکمل جشنواره امسال بیان کرد: یکی از بخش‌های هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بخش تجلیل از مفاخر است. در سال‌های گذشته تنها به تقدیر هنرمندان بسنده می‌شد، اما در این دوره شرایطی ایجاد شده تا این هنرمندان که هشت نفر هستند حاصل تجربه خود را به نمایش بگذارند. همچنین در بخش هنرمندان مدعو نیز هنرمندان برجسته ایران که با دقت انتخاب شده‌اند و تجربه‌های آنان مدل‌های قابل اعتنایی از هنرمندان ایران برای معرفی است، می‌توانند آثار خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهند.

دبیر هشتمین جشنواره تجسمی فجر درباره بخش «آرتکس» توضیح داد: این بخش توانمندی‌های حوزه هنرهای تجسمی را در یک فضای منسجم ارائه می کند تا به این ترتیب تنها به اثر هنری توجه نداشته باشیم و موسسه‌هاٰ، ناشران، گالری‌داران، رسانه‌ها، اسپانسرها می‌توانند دستاوردها و تولیدات خود را ارئه و معرفی کنند.

وی با بیان اینکه بخش تقدیر از خبرنگاران، ناشران، جشنواره‌ها و گالری‌داران و فعالان حوزه تجسمی در افتتاحیه جشنواره هشتم برگزار می شود، درباره بخش تازه هفته هنر مکزیک بیان کرد: ما جلسه‌ای داشتیم که در آن از رایزنی‌های فرهنگی کشورهای مختلف در ایران دعوت کردیم که آنها در جشنواره بین‌المللی فجر حضور پیدا کنند و هنر خود را به مخاطبان ایرانی معرفی کنند. از میان این کشورها مکزیک برای برگزاری هفته هنر مکزیک اعلام آمادگی کرد. در این برنامه آنها آثار هنری خود را در خانه هنرمندان ایران و همزمان با جشنواره تجسمی فجر ارائه می‌کنند.

آقایی درباره این که چرا برای جشنواره امسال موضوع خاصی انتخاب نشده است گفت: تعیین موضوع، سفارش موضوع به هنرمند است اما وقتی چنین تمی نباشد، هنرمند می‌تواند فضای ذهنی و ایده‌های خود را در اثرش بیان کند. من عنوان آزاد را برای آن به کار نمی‌برم، بلکه اینجا هر هنرمندی ذهن و شیوه بیانی کارهای خود را ارائه خواهد کرد و امیدوارم که این شکل از کار در دوره‌های بعدی جشنواره تجسمی فجر نیز وجود داشته باشد. در این دوره هنرمندان خود سوژه را انتخاب می کنند و باید خود را بپرورانند همانند آن چه در جشنواره های فیلم، موسیقی و تئاتر نیز اجرا می شود.

دبیر جشنواره تجسمی فجر در پایان گفت: امسال هشتمین دوره از جشنواره تجسمی فجر است و به امید تبرک کردن این دوره با نام امام هشتم (ع) در نمایشگاه موزه فلسطین گزیده ای از آثار موزه آستان قدس رضوی، موزه ملک و جشنواره رضوی به نمایش گذاشته می شود.

کد خبر 3023130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha