به گزارش خبرنگار مهر، یکی از دغدغههای جدی هنرمندان صنایع دستی، بحث بیمه است؛ شهریور ۱۳۹۳، یعنی ۱۶ ماه پیش بیمه هنرمندان قطع شد. از آن زمان تاکنون هنرمندان و صنعتگرانی که به معاونت صنایع دستی مراجعه کردهاند تا از حداقل حقوق خود که همان بیمه است، بهرهمند شوند، پاسخ قانع کنندهای دریافت نکردهاند و همه چیز به آینده موکول شدهاست.
همان زمان یعنی شهریورماه سال گذشته، بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: ما به سخنگوی دولت نامه دادهایم و از مسئولان مرتبط از جمله وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی طی نامهای خواستهایم به این مساله رسیدگی کنند.
معاون صنایعدستی کشور با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی در بخش صنایع دستی، نیازمند بودجه و تامین اعتبارات بیشتر است، میگوید: ما نامهنگاریهای لازم را انجام دادهایم. هنرمندان و انجمنهای صنفی هم از قطع بیمه افراد جدید اعلام نگرانی کردهاند؛ رئیس جمهور نیز خواستار فعال کردن بخش صنایعدستی و اشتغالزایی در این زمینه است اما توجه به این موارد، نیازمند اعتبارات بیشتر است.
خبرنگار مهر، بار دیگر یعنی مرداد ۹۴ به سراغ نامورمطلق رفت و او ضمن اشاره به امضا توافقنامهای میان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: براساس این توافقنامه مقرر شد تا در سال جاری، وزارت ارشاد، مستمری هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی را پرداخت کند و حتی معوقههای این چند ماه محاسبه و پرداخت شود.
معاون صنایع دستی کشور در پاسخ به اینکه آیا پرداخت مستمری هنرمندان صنایع دستی، سال آینده نیز برعهده وزارت ارشاد است یا نه گفت: وزارت ارشاد، صندوقی با عنوان صندوق حمایت از هنرمندان راهاندازی کرده و بهتر است که هنرمندان از هم جدا نشوند و یک نهاد و وزارتخانه، مسئولیت پرداخت مستمری آنان را برعهده بگیرد. به همین خاطر خوب است که از همین حالا با همکاری سازمان برنامه و بودجه، تدبیری برای تامین اعتبار سال آینده در نظر گرفته شود.
شهرویور ۹۳ بیمه هنرمندان قطع شد و اکنون دی ماه ۹۴ هم رو به پایان است و هنوز هیچ اتفاق خاصی نیفتاده؛ نامورمطلق، این بار در پاسخ به پیگیری خبرنگار مهر در ارتباط با بیمه هنرمندان میگوید: متاسفانه هیچ خبر تازهای نیست. مگر وضع دولت تغییری کرده و چیزی به خزانه دولتی اضافه شده که شرایط بیمه تغییری کند؟
وی ادامه می دهد: البته تلاش ما پالایش وضع موجود است تا هنرمندان واقعی شناسایی و بیمه شوند.
معاون صنایع دستی کشور، در حالی از پالایش وضع موجود و پرداخت مستمری هنرمندان میدهد که هنرمندان بنام صنایع دستی از بیمه و مستمری بیبهرهاند و گواه این مدعا، گزارشهایی است که خبرگزاری مهر، در آستانه سال نو میلادی و در دیدار با سه تن از هنرمندان ارمنی پیشکسوت که دارای نشان ملی مرغوبیت و حتی درجه یک هنری هستند منتشر کرد.
نامور مطلق در پاسخ به اینکه آیا امیدی به رفع مشکل بیمه هنرمندان وجود دارد یا نه میگوید: ما در شرایط فعلی و با توجه به قطع روابط سیاسی با عربستان، یک سری بازارهای خود را از دست دادهایم و نگرانی من این است که حال صنایع دستی، وخیمتر از این هم بشود.
نظر شما