به گزارش خبرنگار مهر، اگر هفته گذشته جامعه ورزش، گردشگری و هنرمند با محمدعلی اینانلو وداع کرد در این هفته جامعه باستان شناسی یک پیشکسوت را از دست داد. محمود موسوی، از باستان شناسان پیشکسوتی بود که روز یکشنبه خبر فوت وی در خبرگزاری مهر منتشر شد.
زنده یاد موسوی درسال ۱۳۶۶مدیریت پژوهش های باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی را برعهده داشتوی در سال۱۳۷۳به عنوان دبیراجرایی نخستین گردهمایی باستان شناسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی شوش رابرگزار کرد این باستان شناس پیشکسوت در کاوش های میدانی باستان شناسی فراوانی مشارکت داشته و یا سرپرستی آنها را برعهده داشته است.
آییننامه راهنمایان گردشگری ابلاغ شد
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، آیین نامه راهنمایان گردشگری(جهانگردی) را که به تصویب هیئت وزیران رسیده، برای اجرا ابلاغ کرد. طبق این آیین نامه، راهنمایان گردشگری برای اخذ مجوز فعالیت باید دارای این شرایط باشند:
تابعیت جمهوری اسلامی ایران، متدین به دین اسلام یا اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، داشتن حداقل ۲۲ سال سن، ارایه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری موثر از مراجع ذی صلاح، عدم اعتیاد به مواد مخدر بنا به تأیید مراجع ذی صلاح، داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی، موفقیت در مصاحبه عمومی و اختصاصی، گذراندن دوره تخصصی راهنمایان گردشگری و موفقیت در آزمون و اخذ مدرک پایان دوره از مراجع ذی صلاح، داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت برای متقاضیان مرد، دارا بودن سلامت جسمانی متناسب با موضوع فعالیت و سلامت روانی به تأیید پزشک معتمد سازمان و تسلط به یکی از زبان های خارجی (برای راهنمایان گردشگری بین المللی).
در آیین نامه مذکور مقرر شد راهنمایان گردشگری صرفاً مجاز به ارایه خدمات راهنمایی به دفاتر و شرکت های خدمات مسافرتی و گردشگری مجاز از سوی سازمان باشند و راهنمایان دارای مجوز معتبر، از پرداخت ورودیه به اماکن تاریخی، فرهنگی، باستانی، طبیعی و موزه ها معاف هستند.
اختلاف بر سر نرخ اتاق هتلها بالا گرفت/ هتلداران: شکایت میکنیم
جامعه هتلداران کشور چند روز پیش در جلسهای با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی درخواست افزایش نرخ اتاق هتلهای کشور را حداکثر تا ۱۵ درصد مطرح کرد. صورتجلسه آن نیز به امضای معاون گردشگری رسید. اما پس از چند روز معاونت گردشگری اعلام کرد که این اقدام شتابزده بوده و با چنین کاری مخالف است و در نهایت هتلداران می توانند تنها ۱۲ درصد افزایش نرخ داشته باشند.
باردیگر در حاشیه مراسم افتتاح سایت رزرواسیون جامعه هتلداران کشور که روز ۲۰ دی ماه برگزار شد، رئیس جامعه هتلداران کشور در نامه اعتراض آمیزی به معاونت گردشگری اعلام کرد که باید تعیین نرخ ها آزادسازی شود تا بازار عرضه و تقاضا، نرخ را تعیین کند.
جمشید حمزه زاده، رئیس جامعه هتلداران ایران در این نامه خطاب به مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری کشور نوشت: ضمن اعتراض بسیار شدید نسبت به دستورالعمل صادره در خصوص افزایش نرخ کماکان اصرار داریم که نرخ هتل ها می بایست مورد آزاد سازی قرار گیرد تا شرایط عرضه و تقاضا آن را تعیین کرده و سرمایه گذاران این عرصه با رغبت بیشتری سرمایه های خود را در ساخت و بازسازی هتل به کار گیرند و این حق را برای خود قائلیم که از تمامی مراجع ذیصلاح و ظرفیت های قانونی کشور در این راستا کمک بگیریم.
امکان ندارد نرخ توسط مجموعه دیگری تعیین شود
پس از دریافت این نامه توسط معاون گردشگری، مرتضی رحمانی موحد در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که از حق مردم در برابر گران سازی نرخ هتلها به اسم آزاد سازی نمیگذرد.
وی نظارت بر نرخگذاری هتلها را براساس قوانین بر عهده دستگاه سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده و گفته که امکان ندارد که نرخ توسط مجموعه دیگری تعیین شود، این موضوع یک انتظار غیرمنطقی است چراکه آزادسازی ممکن است تبدیل به گران سازی شود، بنابراین نباید با این مساله به صورت شعاری برخورد کنیم.
این اختلافات هنوز ادامه دارد تا حدی که امروز ۲۴ دی ماه قرار است هتلداران بایکدیگر درباره این موضوع بحث و تبادل نظر کنند.
خواهران پنه لوپه تهران را ترک کردند
در مراسم اختتامیه نمایشگاه پیکره هایی برای صلح (تندیس های پنه لوپه از تخت جمشید تا رم) که به مدت ۴ ماه در ایران به نمایش گذاشته شد رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از آمادگی ایران برای همکاری های فرهنگی مستمر با کشور ایتالیا خبر داد.
«سید محمد بهشتی» با اعلام این خبر گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در مناسبات و تعاملات فرهنگی خود با کشورهای غربی شاهد فراز و نشیب ها و نوساناتی بود، به طوری که این نوسانات گاهی بسیار شدید بوده است.
سیمان کردن گنبد بازارچه چوبی
تور بازدید خبرنگاران از مسجد مشیرالدوله، خانه تیمورتاش و چارسوق چوبی برگزار شد در این برنامه نصرالله حدادی به عنوان کارشناس میراث فرهنگی و تهران پژوهش حضور پیدا کرد و اطلاعاتی از این بناهای تاریخی در اختیار نمایندگان رسانه ها قرار داد.
بازدید از خانه تیمورتاش که در دانشگاه جنگ قرار دارد یکی از بناهای نفیسی بود که در اختیار یک ارگان نظامی قرار دارد و بازدید از آن برای عموم مردم ممکن نیست. این عمارت تاریخی دارای معماری تلفیقی ایرانی و روسی است که می توان شاخصه های مهمی در آن را مانند غلام رو، پنجره های ارسی و پیش بخاری های قرینه و متعددی را در آن دید.
این بنای تاریخی دارای راهروی قرینه غلام رویی است که تزئینات سقف آن، تلفیقی از گچ بری، آینه کاری و لندی کاری است. خانه تیمورتاش از جمله آثار دوره پهلوی اول است و در تهران، در داخل محوطه دانشگاه فرماندهی و ستاد قرار دارد. این خانه در حدود سال ۱۳۱۰ ساخته شد و به عبدالحسین تیمورتاش، وزیر دربار رضا پهلوی تعلق داشت. خانه تیمورتاش در ۲ طبقه ساخته شد و دارای زیرزمین است. ارتفاع در طبقات این ساختمان متفاوت است.
خانه تیمورتاش
خانه تیمورتاش در سال ۱۳۸۳ با شماره ۱۱۱۹۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. بخشی از این خانه به عنوان موزه سلاح و ابزارات جنگی مورد استفاده قرار می گیرد که می توان در این موزه مدرن ترین سلاحی که به ایران آمده بود را نیز مشاهده کرد. در این باره، نصرالله حدادی تهران شناس گفت که بهتر بود موزه نظامی کاخ سعدآباد با این موزه تلفیق شود و آن را موزه به اینجا منتقل کنند. البته مسئولان این دانشگاه در نظر دارند تا در ایام دهه فجر اتاق های اداره این بخش از دانشگاه را به ساختمان جدید دیگری، انتقال دهند و این مکان را به موزه جنگ تبدیل کنند در آن صورت بازدید برای عموم مردم آزاد می شود.
یکی دیگر از آثار تاریخی که در این تور مورد بازدید قرار گرفت، چارسوق چوبی در منطقه ۱۱ بود که یکی از چارسوق های منحصر به قرد است که به گفته حدادی نمونه آن در ایران وجود ندارد. این چارسوق در بین آپارتمانهای تازه ساخت هنوز باقی مانده و می توان بخش هایی از کاشی های باقی مانده از آن را نیز کنار یکی از مغازه های زیر چارسوق پیدا کرد. سقف این چارسوق چوبی بوده و رویش گنبدی سیمانی شکل قرار دارد. این گنبد روی سقف چوبی ۱۲ سال پیش توسط شهرداری منطقه ۱۱ سیمان شده بود در صورتی که حدادی معتقد است می بایست آن را با صمغ درخت مرمت می کردند نه اینکه کل آن را سیمان بگیرند و این نمای نازیبا را ایجاد کنند. به همین دلیل است که اکنون سقف این بازارچه پوشیده و درحال ریزش است! این چارسوق بیش از ۱۲۰ سال عمر دارد.
سقف چارسوق چوبی
مسجد و مدرسه مشیرالسلطنه نیز مکان بعدی بازدید خبرنگاران بود. در این مسجد ساعتی وجود دارد که به گفته حدادی یکی از اولین ساعت های وارد شده به تهران بوده و تا حدود سالهای ۱۳۳۵ کار می کرده است. این ساعت در ورودی مسجد مشیرالسلطنه قرار دارد. طاقهای ضربی این مسجد سادگی آن را بازگو می کند.
نظر شما