به گزارش خبرنگار مهر، حسن خانزاد صبح یکشنبه در کارگروه مدیریت پسماند استان، اظهار کرد: تاکنون اقدامات زیادی در جمعآوری زباله گردها انجامشده که متأسفانه به دلیل محدودیت قانون موفقیتآمیز نبوده است.
وی ادامه داد: زباله گردها در سلامت جامعه نقش مؤثر و مستقیمی دارند بنابراین همه دستگاههای اجرایی باید در حل این پدیده همکاری کنند.
خانزاد با اشاره به اهمیت تفکیک زباله در مبدأ، بیان کرد: در این راستا دو ایستگاه تفکیک زباله بهعنوان پایلوت در دونقطه از شهر نصبشده و از بهمنماه سالجاری نیز اجرایی میشود.
وی در خصوص پردازش و تفکیک زباله در مقصد، بیان کرد: همچنین در راستای تفکیک و پردازش زباله در مقصد، ساخت سوله پردازش در محل دفن زباله در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ساخت سوله پردازش در دهه فجر به پایان میرسد، اظهار کرد: همچنین عملیات تفکیک زباله در مقصد توسط پیمانکارهایی در حال پیگیری است.
معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند با اشاره به جمعآوری سنتی زباله از سطح شهر، بیان کرد: هماکنون بافت قدیمی و شمال شهر که امکان تردد ماشینها سنگین نیست، زباله به شکل سنتی جمعآوری میشود.
حل مشکل پدیده زباله گردی در بیرجند نادیده گرفتهشده است
معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی در این کارگروه با انتقاد از افزایش رشد زباله گردی در بیرجند، بیان کرد: حل مشکل این پدیده از سوی مسئولان نادیده گرفتهشده و یا به دلیل ناامیدی، در رفع آن سهلانگاری میکنند.
عصمت محمودی آموزش بیماریهای جدید و واگیر به زباله گردها را یکی از راههای کاهش آنها دانست و افزود: همچنین باید شهروندان نسبت به زباله گردها حساس شوند.
وی با تأکید بر آموزش و آشنایی زباله گردها نسبت به انواع بیماریها، بیان کرد: در کشورهای توسعهیافته از سطل زباله برای تبلیغات سلامت نیز استفاده میشود که باید موردتوجه قرار گیرد.
محمودی با انتقاد از نبود قانون در جمعآوری زباله گردها، بیان کرد: در بسیاری از مشکلات اجتماعی اعم از کودکان خیابانی، تکدی گری و... قانون وجود دارد اما در زمینه زباله گردی قانونی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اهتمام مسئولان برای حل مشکل زباله گردی کم است، اظهار کرد: اگر همه مسئولان و شهروندان نسبت به حل این مشکل وارد عمل شوند، نتیجه مطلوبی خواهد داد.
نظر شما