به گزارش خبرنگار مهر، روان شناسان معتقدند اهمال کاری آنست که فرد کاری را که تصمیم به اجرای آن دارد به آینده موکول کند که در این میان توجه به ریشه اهمال کاری و راه های مقابله یا درمان آن بسیار مهم است.
بحث اهمال کاری در منابع غربی حدود چهل سال است که مورد توجه قرار گرفته و این در حالی است که در متون اسلامی نیز از دیرباز به آن پرداخته شده است.
اهمال کاری به سرعت به صورت عادت در افراد نمایان می شود و مانند بیماری مسری از انسانی به انسان دیگر و از فرد به جامعه و از جامعه ای به جامعه ی دیگر سرایت می کند.
کتاب «اهمال کاری» در چهار فصل سعی در ریشه یابی و واکاوی منشأ اهمال کاری و راه های ترمیم آن را دارد.
در فصل نخست این کتاب کلیاتی در زمینه تعریف اهمال کاری، ویژگی های اهمال کار، اهمال کاران، مراتب اهمال کاری و آثار اهمال کاری آمده است.
فصل دوم نیز به ریشه ها و علل اهمال کاری پرداخته و مواردی همچون دهن بینی، افسردگی و اضطراب را مدنظر قرار داده است. عوامل بیرونی و محیطی مانند پرخاشگری انفعالی، عوامل هوس انگیز و سرگرم کننده و توقع بیش از حد از دیگران از دیگر عناوین مطرح شده در فصل دوم این کتاب است.
در فصل سوم خواننده با عوامل اهمال کاری و بهره گیری از فرصت ها در قالب هفت موضوع مانند بی نظمی و بی برنامگی و انجام کارهای بزرگ بدون زمان بندی آشنا می شود.
نویسنده این کتاب افسردگی، وحشت زدگی و بی کنترلی را از پیامدهای اهمال کاری ذکر کرده و سپس به ریشه، علل، عوامل و راهکارهای برون رفت آن اشاره می کند.
کتاب «اهمال کاری» به نگارش مرتضی آقاتهرانی درآمده و توسط موسسه امام خمینی(ره) در موضوع مهارت های زندگی و روانشناسی چاپ و روانه بازار شده است.
نظر شما