۴ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۱۲

ستاری خبر داد:

آغاز همکاریهای علمی ایران و چین در حوزه زیست فناوری

آغاز همکاریهای علمی ایران و چین در حوزه زیست فناوری

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دیدار رئیس آکادمی علوم چین با اشاره به فرصت دو کشور برای تعامل علمی گفت: زیست‌فناوری بخش قابل توجهی از روابط علمی و فناورانه دو طرف را شکل خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سورنا ستاری در دیدار با «چون لی بای» گفت: اگر شرکت‌های چینی با فناوری، دانش فنی و سرمایه و به خصوص راه اندازی مراکز تحقیق و توسعه خود در ایران حضور پیدا کنند، آمادگی داریم این همکاری را گسترش دهیم و ظرفیت بزرگ بازار ایران در در اختیار آنان قرار دهیم.

وی با بیان این‌که سفر رئیس جمهوری خلق چین به ایران و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان این دو کشور، فصل تازه‌ای از تعاملات علمی و فناورانه میان دو کشور را رقم خواهد زد، دیدار کنونی با آکادمی علوم چین را مثبت و سازنده ارزیابی کرد و گفت: در این دیدار نسبت به ملاقات پیشین اتفاقات و تحولات مثبتی رخ داده است و در فضای کنونی، هیچ گونه مانعی برای گسترش همکاری‌های دو طرف در حوزه‌های مورد توافق وجود ندارد.

۳ زمینه اصلی همکاری علمی ایران و چین

وی زیست فناوری، فناوری‌های نانو و علوم شناختی را از مهم‌ترین زمینه‌های جدی دو کشور همکاری برشمرد و اظهار کرد: این حوزه‌ها در تعامل میان دو کشور کم‌تر مورد توجه قرار گرفته و اکنون فرصت بسیار خوبی است که همکاری ایران و چین در حوزه‌های یادشده گسترش پیدا کند.

ستاری، با بیان این‌که زیست‌فناوری بخش قابل توجهی از روابط علمی و فناورانه دو طرف را شکل خواهد داد، بیان کرد: بخش قابل توجهی از شرکت‌های دانش بنیان ایران در حوزه زیست فناوری به‌طور جدی فعال هستند و ایران در حوزه، حتی در زمان تحریم‌ها نیز صادرات دارویی گسترده‌ای به سایر کشورها داشته است و خوشبختانه در شرایط فعلی، تعداد زیادی از محصولات دانش‌بنیان حوزه زیست فناوری تولید ایران، آماده ورود به بازارهای جهانی هستند.

رئیس ستاد توسعه فناوری‌ و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی کشور، حوزه فضایی را یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین دو کشور دانست و افزود: حوزه علوم و فناوری‌های فضایی، جزو زمینه های مورد علاقه ایران برای همکاری مشترک است که تعامل شرکت‌های دانش بنیان این حوزه، می‌تواند موجب پیشرفت هردو طرف شود.

ستاری با تاکید بر این‌که زیرساخت مناسبی که برای پروژه‌های پژوهشی و تحقیقاتی مشترک فراهم شده، باید برای همکاری شرکت‌های دانش بنیان نیز فراهم شود، ابراز کرد: ایران بازاری بزرگ برای شرکت‌های چینی محسوب می شود. از این رو  این همکاری می‌تواند به صورت پایلوت با همکاری با ۲ یا ۳ شرکت انجام شود و با توجه به ظرفیت راهبردی و اقتصادی ایران، این کشور می‌تواند پایه صادراتی باشد برای شرکت‌هایی که می‌خواهند در منطقه حضور صادراتی داشته باشند.

فرصت تازه همکاری ایران و چین در حوزه علمی و فناوری

دراین مراسم، چون لی بای، رییس آکادمی علوم چین، با بیان این که با حضور رئیس جمهوری چین و امضای تفاهم نامه همکاری مشترک، فرصت های تازه ای برای همکاری آغاز شده است، نشست با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: حوزه‌های فناوری راهبردی به خصوص نانو و زیست فناوری زمینه خوبی است تا بتوانیم جایگاه جدیدی را در همکاری طرفین رقم بزنیم.

وی ادامه داد: زمینه کنونی برای همکاری تبادل اساتید و دانشجو است که به طور جدیدی ادامه پیدا خواهد کرد. وجود بیش از ۷۰۰ انستیتو آکادمی علوم چین، یکی دیگر از زمینه هایی است که باعث می شود بتوانیم در آینده تبادل و همکاری جدید را آغاز کنیم و امیدواریم این همکاری در آینده افزایش داشته باشد.

در پایان دو طرف ضمن گفتگو در حوزه های همکاری مشترک، بر ایجاد کمیته پیگیری همکاری مشترک تاکید کردند.

کد خبر 3032406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha