به گزارش خبرنگار مهر، موسیالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در جلسه علنی امروز مجلس و در طرح سؤال از وزیر بهداشت با موضوع بیعدالتی در توزیع منابع و امکانات بهداشتی و درمانی در استانها، اظهار داشت: با وجود تلاشهای صورت گرفته، معضلات فراوانی در حوزه سلامت وجود دارد از جمله اینکه احکام برنامه پنجم توسعه در این حوزه اجرا نشده است.
وی افزود: طرح تحول نظام سلامت اخیراً از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری بررسی شده و گزارش مفصلی به رئیسجمهور و مشاوران وی ارائه شده است که اگر خوانده شود، عمق معضلات آن معلوم میشود.
نماینده مردم بجنورد در مجلس تصریح کرد: این طرح هم به لحاظ تعرفههای پزشکی و هم به جهت تبعیضهایی که بین کادر پزشکی بوجود آورده، یک مصیبت شده است.
ثروتی به عدم اجرای برخی احکام برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: در بند «ب» ماده ۳۲ و ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه آمده است که تمام پزشکان باید یا در بخش خصوصی و یا در بخش دولتی کار کنند؛ اما این مسئله رعایت نمیشود.
وی با بیان اینکه ویزیت پزشکان هیچ حد و مرزی ندارد، گفت: با کتاب ارزشگذاری خدمات سلامت، برخی تعرفهها تا ۱۲۰ درصد نیز افزایش یافته است و وقتی از عدم نظارت بر این مسئله انتقاد میشود، نظام پزشکی به گردن وزارت بهداشت میاندازد و وزارت بهداشت به گردن نظام پزشکی؛ پس چه کسی باید نظارت کند؟
نماینده مردم بجنورد تصریح کرد: به خاطر قرارداد نبستن تامین اجتماعی با سازمان بیمه سلامت، هزینههای درمانی برای روستاییان افزایش یافته است.
ثروتی خطاب به وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر قانون برنامه پنجم توسعه را اجرا میکردید، مشکلات ما نیز حل میشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از درآمدهای ناعادلانه برخی پزشکان خطاب به وزیر بهداشت، گفت: معاون شما ۸۰ میلیون تومان در ماه درآمد دارد؛ در کجای دنیا اینطور حقوق میگیرند؟
وی همچنین با بیان اینکه احکام ماده ۳۲ قانون برنامه پنجم درباره تبعیت مراکز خصوصی از سیاستهای وزارت بهداشت اجرا نشده است، گفت: طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز به درستی اجرا نشده و متوقف مانده است.
پس از پاسخهای وزیر بهداشت و با قانع نشدن نماینده سؤالکننده، پاسخهای وزیر به رأی گذاشته شد که مجلس با ۱۲۱ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در صحن، از پاسخهای وزیر بهداشت قانع شد.
نظر شما