۱۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۳۷

وزیر دادگستری:

بگومگوهای غیرعاقلانه به نفع مصالح ملی نیست

بگومگوهای غیرعاقلانه به نفع مصالح ملی نیست

وزیر دادگستری با انتقاد از بگومگوهای غیرعاقلانه در سطح جامعه و برخی چهره‌ها گفت: قطعا بگومگوهای غیرعاقلانه به نفع مصالح ملی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در همایش حقوق شهروندی و انقلاب اسلامی گفت: بیایید و خجالت نکشیم و اعتراف کنیم که در مبارزه با فساد کم آورده‌ایم و بپذیریم که عیب داریم و باید به دنبال آن باشیم. قطعا بگومگوهای غیرعاقلانه به نفع مصالح ملی نیست. ما سالی یک میلیون فارغ‌التحصیل داریم، کودکان کار داریم، فقر و بیکاری داریم و حقوق شهروندی یعنی اینکه برای رفع آن اقدام کنیم، نه اینکه بیاییم و بگوییم فلان قرارداد کج است، فلان قرارداد راست است و بیاییم و چانه بزنیم و بعدها بحث‌های فیلسوفانه انجام داده و حق‌الناس کنیم؛ در حالیکه حق‌الناس، حقوق بی‌خانمان‌ها است.

وی مهمترین حقوق شهروندی را حق الناس دانست و با بیان اینکه اصل احترام به رای مردم یک اصل مهم در نظام جمهوری اسلامی است، گفت: حتی احترام به رای اشتباه مردم هم مهم است و نمی توانیم بگوییم چون مردم در این مورد انتخاب درستی انجام ندادند، نباید به رای آنها احترام بگذاریم.

وی افزود: وقتی خداوند متعال به پیامبر اکرم(ص) می فرماید که از اشتباهات مردم درگذر و برای آنها در پیشگاه من طلب اجر و استغفار کن و حتی از مشورت با آنان نیز رویگردان نشو، مفهوم احترام به رای مردم به خوبی تعبیر می شود.

وی ادامه داد: البته گفتمان انقلابی اسلامی تنها در آزادی خلاصه نمی شود و همراه خود رفاه و تعالی زندگی مادی بشر را هم دنبال می کند اما نمی توانیم بگوییم که گفتمان انقلاب اسلامی در همین خلاصه می شود و همچنین تنها اجرای عدالت نیست و گفتمان انقلاب اسلامی حق مداری و حق گرایی است.

وزیر دادگستری تصریح کرد: اگر عدالت بر پایه حق مداری نباشد، نمی تواند همه گیر باشد زیرا منشا عدالت حق است.

وی با بیان اینکه در قرآن کریم ۳۰۰ بار کلمه حق و در روایات ۱۸ هزار بار از واژه حق استفاده شده است، گفت: ما حقوق بشر و حقوق شهروندی را از دیدگاه حق نگاه می‌کنیم و معتقدیم حقوق و حق قراردادی هم در حقوق و حق تعریف شده است و در موضوع حقوق شهروندی و حقوق بشر مبنای نظام اسلامی، حق متعال است.

وی افزود: وقتی گفته می شود حقوق شهروندی یعنی شان و جایگاه مردم در بالاترین جایگاه جامعه باید باشد. از روز اول، امام خمینی (ره) گفتند آنچه ملت و مردم می‌گویند حق است و بعد از ۴۸ روز از پیروزی انقلاب نخستین انتخابات برگزار شد، در حالیکه نه مردم می‌دانستند انتخابات چیست و نه مسئولان تجربه‌ای داشتند و آخر تابستان ۵۸ هم انتخابات قانون اساسی برگزار کردیم و امروز هم مقام معظم رهبری موضوع مردمسالاری دینی را مطرح کرده‌اند و این یعنی اینکه ما در فهم حقوق شهروندی و حق‌الناس مشکلی نداریم و از غرب ملتزم‌تر هستیم.

وزیر دادگستری با بیان اینکه مقام معظم رهبری اخیرا تعبیر حق الناس را در انتخابات به کار برده اند، گفت: مهمترین حقوق شهروندی حق الناس است و خداوند متعال می فرماید که از حق خودم می گذرم اما از حق مردم نمی گذرم.

پورمحمدی گفت: اگر دیگران حقوق بشر را فقط حقوق مادی می دانند، ما حقوقی را قبل از ولادت و حتی پس از وفات بشر قائل هستیم، بنابراین از حیث حقوق شهروندی چیزی کم نداریم و بر اساس آموزه های قرآن کریم اگر به آنچه که می دانیم، عمل نکنیم مرتکب گناه بزرگی شده ایم.

وزیر دادگستری با بیان اینکه تقربیا در تمام فصول قانون اساسی به حقوق مردم اشاره شده، افزود: در فصل سوم قانون اساسی صراحتا به این حق تاکید شده و همه مردم در تمام جنبه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلامی از این حقوق برخوردارند.

وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام انتخابات گفت: یکی از حقوق در ایام انتخابات حق تعیین سرنوشت است و این مساله یکی از مهمترین موضوعات در حقوق بشر و شهروندی قرار دارد.

کد خبر 3043942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha