در نيويورك شماري از مردم اين شهر در نزديك ميدان تايمز درمحله منهتن بنا به دعوت گروههاي ضد جنگ گردهم آمدند و ضمن محكوم كردن حضوراشغالگران در عراق بر ضرورت خروج فوري نظاميان آمريكايي از اين كشور تاكيد كردند.
داستن لانگلي عضو گروه " نظاميان بايد اكنون خارج شوند"، گروهي كه تظاهرات روز گذشته در نيويورك را سازماندهي كرد، گفت : افكار عمومي اكنون تا حد زيادي با ما همراه شده است، در حالي كه هر روز كه مي گذرد، مشخص مي شود كه اشغالگران مسبب خشونتهاي عراق هستند.
هزاران تن در واشنگتن و لس آنجلس و نيز سان فرانسيسكو و ديگر شهرهاي آمريكا گردهم آمدند و برضد ادامه اشغالگري آمريكا در عراق شعار دادند.
دستكم 400 تجمع ضد جنگ ديگر در نقاط مختلف آمريكا برگزار شد؛ اين تظاهرات در حالي برگزار شد كه نارضايتي از جرج بوش به بالاترين سطح خود رسيده است.
در كانادا صدها تن در مركز مونترال بنا به درخواست جمعيت مبارزه با جنگ گردهم آمدند.
در برزيل نيز هزاران تن در سائوپولو تجمع كردند و شعارهاي ضد جنگ سردادند.
اما در اروپا دهها هزار تن در رم مركز ايتاليا دست به تظاهرات زدند، آنها فرياد مي زدند " جنگ به خاطر نفت را نمي خواهيم"، " جنگ در عراق را متوقف كنيد".
حدود سه هزار نظامي ايتاليايي در عراق مستقر شده اند، اين در حالي است كه درخواستهاي مردمي در ايتاليا براي خروج نظاميان اين كشور از عراق هر روز در حال افزايش است، برلوسكني از مهمترين هم پيمانان بوش در كناربلر به شمار مي رود.
درميلان نيز تجمع بزرگي از مخالفان ضد جنگ برگزار شد.
به گزارش مهر، در كپنهاگ دانمارك نيز هزاران تن در اعتراض به همراهي كشورشان با آمريكا در جنگ عراق و حضور يك واحدنظامي دانماركي در اين كشور دست به تظاهرات زدند.
در استكهلم سوئد نيز تظاهرات مشابهي بر ضد جنگ افروزي آمريكا و هم پيمانانش در منطقه خاورميانه برگزار شد.
يونان نيز صحنه تظاهرات ضد آمريكايي بود و هزاران تن بر ضد جنگ افروزي بوش درعراق شعار دادند.
مردم خشمگين آتن به سوي سفارت آمريكا حركت كردند، اما تدابير شديد امنيتي و حلقه مستحكم از نيروهاي پليس اجازه نزديك شدن آنها را به سفارت نداد.
در شهر سالونيكي در شمال يونان نيز تجمع ضد جنگ برگزار شد.
نيكوزيا پايتخت قبرس هم شاهد تظاهرات ضد آمريكايي بود.
در بارسلونا در شمال اسپانيا نيز هزاران تن گردهم آمدند و شعارهايي بر ضد جنگ افروزان و ضرورت خروج اشغالگران از عراق سردادند.
در ليسبون پايتخت پرتغال نيز تجمع ضدجنگ برگزار شد و مردم فرياد مي زدند" اشغالگران بايد از عراق خارج شوند."
تظاهرات ضد جنگ در ديگر نقاط جهان هم برگزار شد و شركت كنندگان برضرورت خروج فوري اشغالگران از عراق تاكيد كردند.
بزرگترين تظاهرات ضد جنگ در لندن برگزار شد كه دهها هزار تن در آن شركت كردند، سازمان دهندگان اين تجمع بزرگ از شركت بيش از 80 هزار تن در آن خبر داده اند.
در همين زمينه مردم پايتخت انگليس روزگذشته در آستانه سومين سال حمله متجاوزان آمريكايي وانگليسي به عراق و اشغال اين كشور دست به تظاهرات گسترده زدند و از دولتمردان خود خواستند تا نظاميان انگليسي را فورا از عراق به كشورشان بازگردانند. | |
به گزارش خبرگزاري مهر در آستانه سومين سالگرد تجاوز نظامي آمريكا وانگليس به عراق واشغال اين كشور، هزاران انگليسي خود را آماده برگزاري تظاهراتي گسترده بر ضد جنگ افروزي بوش وبلر كردند تا در آن فرياد خروج نظاميان انگليسي از عراق را نيز سردهند. به گفته مسئولان "ائتلاف جنگ را متوقف كنيد"، اين تظاهرات در مركز لندن برگزار شد كه اين يكي از بيش از 200 تظاهرات بزرگي است كه شهرهاي مختلف جهان از جمله در عراق شاهد آن بوده است.اين ائتلاف مسئول سازماندهي و برگزاري تظاهرات ضد جنگ در كشورهاي جهان است. در تظاهرات مذكورشماري از مخالفان جنگ عراق از جمله توني بين نماينده سابق پارلمان انگليس و كريگ موريا سفير سابق اين كشور در ازبكستان و كين ليوينگستون شهردار لندن و جرج گالوي عضو جنجالي پارلمان انگليس سخنراني كردند. همچنين دراين تظاهرات، بين گريفين نظامي انگليس كه تصميم گرفت فعاليت در نيروهاي هوايي ويژه انگليس را به سبب مخالفتش با جنگ عراق پايان دهد، شركت كرد. بوش و بلر كه بر خلاف قوانين بين المللي و خواست افكار عمومي جهان، با حمله به عراق، اين كشور را اشغال كردند، همچنان بر ادامه حضور نظاميان آمريكايي و انگليسي براي رسيدن به اهداف و منافع خود تاكيد كرده اند، اين در حالي است كه مخالفتهاي مردمي در آمريكا و انگليس با ادامه حضور نظاميان اين دو كشور در عراق روز به روز گسترش مي يابد. |
نظر شما