۱۶ فروردین ۱۳۸۵، ۱۳:۲۷

براي اولين بار در كشور:

مدل سازي بيومكانيكي جابجايي مغز در عمل جراحي طراحي و تدوين شد

روش جديد مدل سازي بيومكانيكي مغز براي تشخيص دقيق جابجايي بافت مغز در عمل هاي جراحي در دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي امير كبير طراحي و تدوين شد.

به گزارش خبرگزاري مهر، "فرهاد فرمان زاد" فارغ التحصيل دكتري تعيين دقيق مناطق آسيب ديده و همچنين غده هاي مغزي را داراي اهميت زيادي در هنگام جراحي اين بافت ذكر كرد و گفت: با وجود تعيين موقعيت دقيق ضايعه يا غده، قبل از عمل جراحي، به علت نيروهايي كه هنگام عمل از طرف ابزار جراحي و همچنين جراح به بافت مغز وارد مي شود تغيير شكل هايي در آن رخ مي دهد.

وي افزود: اين تغيير شكل موجب تغيير مكان ضايعه از محل پيش بيني شده در بافتي مي شود كه بايد دقت ويژه اي در آن در نظر گرفته شود.

فرمان زاد با اشاره به روش جديد و ابتكاري خود در مدلسازي گفت: در اين روش با مطالعه تاثير خونريزي هاي زير غشا (هماتوم) در بطن هاي مغزي، رفتاري بطن مدلسازي شد.

وي افزود: برتري اين طرح در مقايسه با گزارش هاي قبلي، مطالعه در انسان زنده و در شرايط طبيعي مغز بوده است درحالي كه مطالعه هاي پيشين در مغز حيوانات يا انسان مرده انجام گرفته بود كه ارزش آن قابل مقايسه با رفتار بافت طبيعي مغز نيست.

مجري طرح انجام عمل هاي دقيق مغزي را به كمك ابزارهاي راهنماي جراحي (آي جي اس) ذكر كرد و گفت: با تكميل اين طرح به كمك نصب حسگرهايي روي ابزار جراحي و مغز، مدل طراحي شده در اين تحقيق مي تواند وضعيت به هنگام شده ضايعه را در مقايسه با وضعيت اوليه آن، در هر لحظه نشان مي دهد.

وي افزود: هم اكنون ابزارهايي براي اصلاح تصاوير در زمان جراحي ساخته شده است كه با تصويربرداري هاي مكرر در هنگام عمل، موقعيت محلي ضايعه را اصلاح مي كند ولي اشكال آنها در هزينه بسيار بالا و همچنين طولاني كردن زمان عمل جراحي است.

وي تصريح كرد: مدلسازي اين طرح با هزينه كم و در كامپيوتر شخصي قابل اجرا است و مي تواند خطاهاي جراحي را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد.

کد خبر 308017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha