۲۳ مهر ۱۳۸۲، ۱۲:۴۴

هوشيار زيباري :

كشورهاي منطقه از اينكه آمريكا از عراق به كشورهاي ديگر حمله كند ، نگران هستند

كشورهاي منطقه از اينكه آمريكا از عراق به كشورهاي ديگر حمله كند ، نگران هستند

وزير امور خارجه عراق تصريح كرد: كشورهاي منطقه از اينكه آمريكا بعد از سيطره كامل بر عراق و كنترل اوضاع آن، به كشورهاي ديگر منطقه تجاوز كند به شدت ابراز نگراني كرده اند.

به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه الوطن عربستان بخشهاي مهم سخنراني هوشيار زيباري درآكادمي بروكينز واشنگتن در آمريكا را كه اخيرا  پشت درهاي بسته برگزار شده بود منتشر كرد.
زيباري دراين سخنراني از وجود برخي نگراني ها از اينكه آمريكا بعد از سيطره كامل برعراق عليه سوريه و كشورهاي ديگر منطقه دست به حمله بزند، پرده برداشت.
زيباري تاكيد كرد: ايران و كشورهاي عربي و برخي كشورهاي ديگر به طور جدي از اينكه آمريكا بعد از كنترل و سيطره كامل بر عراق عليه سوريه و كشورهاي ديگر منطقه دست به حمله بزند، واقعا نگران هستند كما اينكه سوريه از خطر تجزيه عراق و شكاف به دليل حوادث كنوني نگراني خود را ابلاغ كرده است.
زيباري گفت: برخي كشورهاي عربي با تشكيل دولت جمهوري اسلامي در عراق به سبك و شيوه جمهوري اسلامي ايران چه از طريق برگزاري انتخابات يا وسائل ديگر مخالفت كرده اند.
وي تاكيد كرد: عراق جديد كشوري اسلامي و يكپارچه با نظام دموكراسي مبتني بر سيستم گروهي و با احترام به حقوق بشر و آزادي بيان خواهد بود.
به گفته وي كشورهاي همسايه عراق نگراني شديد خودرا از خلاء سياسي بزرگي كه در نتيجه جنگ در عراق و سرنگوني صدام بوجود آمده است، اعلام كرده اند. مسئولان عراقي به كشورهاي عربي اطمينان داده اند كه عراق هرگز به زمان صدام برنخواهد گشت.
زيباري تصريح كرد: عراق هرگز تجزيه نخواهد شد و عراقي ها به رغم اختلافات موجود بين خود، تاكيد فراواني بر لزوم حفظ وحدت ملي دارند.
زيباري گفت: مسئولان كنوني عراق به كشورهاي عربي و اسلامي و منطقه اي اطمينان داده اند كه عراق جديد با كشورهاي منطقه براي برقراري امنيت، ثبات و صلح همكاري خواهد كرد و عضو موثر و فعال اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامي خواهد بود.
وي افزود: برخي از كشورهاي عربي با تشكيل دولت جمهوري اسلامي در عراق به سبك جمهوري اسلامي ايران مخالف هستند.
زيباري درعين حال تاكيد كرد: عراقي ها قادر به پس گرفتن حاكميت و قدرت خود از اشغالگران هستند و خود قادر به اداره كشور و تشكيل دولت منتخب قانوني در صورت بهبود اوضاع امنيتي تا يك سال ديگر خواهند بود.
زيباري درآغاز سخنان خود تاكيد كرد: عراقي ها كمترين شكي ندارند كه جنگ عليه صدام به كلي توجيه پذير بود و لذا از نيروهاي ائتلاف آمريكايي انگليسي به خاطر آزادسازي عراق تشكر مي كنند.
وي گفت: اوضاع نابسامان امنيتي در برخي مناطق عراق و اخبار بد و شكستها در اين كشور قابل مقايسه با طعم آزادي كه اين ملت در حال حاضر به دليل نابودي رژيم صدام بدست آورده  نيست.
زيباري مهمترين چالشي را كه پيش روي عراقي ها قراردارد ، چالش امنيتي خواند و افزود: مسئولان عراقي مساله نفوذ جنگجويان را به ايران، اردن ، تركيه و سوريه اطلاع داده اند و خواستار همكاري آنها براي جلوگيري از تبديل شدن صحنه داخلي عراق به صحنه تصفيه حسابهاي جنگجويان با نظاميان آمريكايي شده اند.
وي اظهار داشت : مسوولان عراق تمايل دارند عراق خارج از قانون و ناقض حقوق بشر و قوانين بين الملل در زمان صدام به عراقي تبديل شود كه به قانون بين المللي احترام گذاشته و روابط حسن همجواري با كشورهاي منطقه ايجاد كرده و براي حل مسالمت آميز اختلافات با كشورهاي ديگر تلاش كند و اولويت را به دفاع از منافع حياتي و حقوق ملت عراق خود بدهد.
وي تاكيد كرد: عراق جديد از خود فلسطيني ها فلسطيني تر نخواهد بود بلكه هرگونه تصميمات اتخاذ شده از سوي رهبري قانوني فلسطين در تعامل با اسراييل را مي پذيرد و از حل مسالمت آميز درگيري عربي اسرائيلي براساس قطعنامه هاي شوراي امنيت و طرح صلح عرب حمايت مي كند.
زيباري در اين سخنراني اعلام كرد: اكثريت اعضاي شوراي حكومت انتقالي متقاعد شده اند كه از حالا به مدت يك سال مي توانند قانون اساسي جديد و دايمي عراق را تهيه كرده و بعد از تصويب و تاييد آن از سوي ملت عراق، انتخابات عمومي را برگزار و در ادامه دولت قانوني منتخب جديد تشكل و حاكميت و قدرت از اشغالگران پس گرفته شود كه اين مشروط به بهبود اوضاع امنيتي است .
وي همچنين افزود: هر چند نكات مثبتي در پيشنهادهاي فرانسه در مورد قطعنامه آمريكا درباره عراق وجود دارد اما با اين مساله مخالفيم كه قرباني كشمكش ميان دو كشور بزرگ شوراي امنيت قرار گيريم.
زيباري گفت : معتقديم كه روند انتقال مسالمت آميز قدرت به عراقي ها بايد به شكل تدريجي و منظم انجام گيرد و هيچ كس اجازه ندارد در تصميم و اراده عراقي ها براي بازپس گيري حاكميت و استقلال خود ترديد كند.
وي از تماسهاي مسئولان عراقي با كشورهاي عربي و خارجي براي تشويق آنها به ارائه كمكهاي مالي به بازسازي عراق اشاره كرد و به صراحت گفت : اين اولين بار است كه عراق از كشورهاي ديگر گدايي مي كند و اين مايه تاسف و غم انگيز است و اين به دليل سياست هاي صدام است كه كشور را به ورشكستگي كشاند تا ما مجبور شويم از كشورهاي ديگر درخواست كمك كنيم .
وي در عين حال از وجود نوعي شراكت و تقسيم مسئوليت ها در خلال مرحله انتقالي ميان شوراي انتقالي و حكومت اشغالگران خبر داد.
وزير امور خارجه عراق خاطر نشان كرد، نيروهاي تركيه بر اساس تفاهم ميان واشنگتن و آنكارا وارد عراق خواهند شد و در الرمادي ، فلوجه، الحديثه و الثرثار استقرار خواهند يافت ولي هرگز در شمال يا جنوب عراق مستقر نخواهند شد.
وي وجود رايزني ها و تماسهاي پنهاني در حال حاضر ميان شوراي حكومت انتقالي و دولت تركيه با هدف جلوگيري از ايجاد حساسيتها و پيامدهاي منفي استقرار نظاميان ترك را مورد تاكيد قرار داد.

کد خبر 30843

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha