به گزارش مهر ، در ابتدا مراسم با تلاوت آياتي چند از كلام الله مجيد توسط يكي از دانشجويان مركز آموزش زبان فارسي آغاز شد ، سپس يكي از دانشجويان به قرائت چند قطعه شعر پرداخت .
در ادامه رايزن فرهنگي كشورمان طي سخناني ، برگزاري چنين جلساتي را در راستاي شناخت بهتر زبان آموزان از فرهنگ و ادبيات ايران همراه با يادگيري زبان فارسي مفيد و مؤثر دانست .
پاليزدار در بخش ديگر سخنان خود به بررسي جايگاه حكيم و دانشمند فرزانه ابوالقاسم فردوسي پرداخته و جايگاه رفيع اين شاعر بزرگ ايراني را در زنده كردن زبان فارسي يادآور شد .
در ادامه يكي از فارسي آموزان روشندل با شور و حال خاص خود قطعه شعري از فردوسي را با عنوان (به نام خدا) دكلمه كرد كه بسيار مورد استقبال و تشويق حضار قرار گرفت ، به دنبال وي چند تن از فارسي آموزان قطعاتي از شاهنامه را قرائت كردند.
اولين سخنران اين نشست ادبي ، دكتر دريا ارس استاد دپارتمان زبان فارسي دانشگاه آنكارا در مورد فردوسي بود . وي در سخنان خود فردوسي را نه تنها يك شاعر بلكه ايشان را حكيمي بزرگ و فرزانه خوانده و دليل آن را داشتن بينش و افق گسترده نسبت به جهان و طبيعت و مسائل اطراف خود برشمرد .
وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت : از نظر فردوسي ايرانيان و تركان با هم دوست و برادر هستند اين مطلب را مي توان در اشعار فردوسي يافت بيشتر اشعار وي درباره ايران و توران و افسانه هاي اساطيري مشترك هستند و ضرورت آن نزديكي و برادري اين دو قوم مي باشد .
وي در ادامه به نقش برجسته فردوسي در پاسداري و احياي زبان فارسي پرداخت و گفت : زبان فارسي در دوره استيلاي اعراب رو به افول گذاشته بود و بسيار كمرنگ مي شد و اگر فردوسي نبود شايد الان زبان فارسي وجود نداشت ، فردوسي عمر خود را در راستاي زنده كردن زبان فارسي گذاشت و توانست آن را احيا كند و امروزه ايرانيان و زبان فارسي مديون فردوسي هستند .
پس از سخنراني وي ، خانم طوبي مرال يكي از زبان آموزان مركزآموزش زبان فارسي مقاله اي را تحت عنوان فردوسي كه بود قرائت كرد . مرال در بخشي از مقاله خود فردوسي را شاعر بزرگ ايراني و يكي از بزرگترين گويندگان مشهور جهان و از ستارگان آسمان ادب پارسي معرفي كرد كه از مفاخر نامبردار ملت ايران محسوب مي شود. وي شهرت فردوسي را بيش از هر جيز به سبب شاهنامه بزرگ خود كه در بردارنده سرگذشت شاهان ، دلاوران، پهلوانان ، جوانمردان و ... است برشمرد .
در ادامه ، زبان آموزان نمايشنامه اي را تحت عنوان فردوسي در سوگ فرزند خود به صورت جمعي ارائه نمودند كه مورد استقبال حضار قرار گرفت . همچنين تعداد ديگري از زبان آموزان حكايت مرگ فردوسي را به صورت نمايشنامه و دست جمعي اجراء كردند .
به گزارش مهر ، بخش دوم مراسم به دليل حضور شهرام شفيعي - نويسنده معاصر ايراني به " ادبيات داستاني ايران " اختصاص يافت . در اين بخش ، عضو انجمن قلم ايران با اشاره به وضعيت ادبيات داستاني، ادامه يكي از داستانهاي كوتاه خود را تحت عنوان « ابديت و يك روز » براي حضار قرائت كرد كه مورد توجه و استقبال زبان آموزان قرار گرفت .
نظر شما