۶ خرداد ۱۳۸۵، ۹:۴۲

نماينده ولي فقيه در خراسان :

توليد علم و نوانديشي از ضروريات حوزه هاي علميه است

توليد علم و نوانديشي از ضروريات حوزه هاي علميه است

آيت الله واعظ طبسي در ديدار با محققان برگزيده حوزه علميه خراسان گفت: هيچ كار كيفي، متقن و مستحكم بدون تحقيق و پژوهش و تعمق در جوانب مختلف آن ميسر نمي شود. بنابراين توليد علم و نوانديشي از ضروريات حوزه هاي علميه به شمار مي آيد.

به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" در مشهد، آيت الله "واعظ طبسي" - نماينده ولي فقيه در خراسان و مدير عالي حوزه علميه خراسان با بيان اين مطلب افزود: پايه، اساس و ريشه هر اقدامي كه بتواند كوتاه مدت، ميان مدت يا بلند مدت براي جامعه مفيد واقع شود، تحقيق و پژوهش است.

وي افزود: اجراي تحقيقات گروهي و منسجم به خصوص در حوزه هاي علميه كه مركز تحقيق و پژوهش و توليد علم، نوآوري و نوانديشي هستند از ضروريات است.

توليت آستان قدس رضوي گفت: ما معتقديم دين اسلام، ديني جامع و كتاب آسماني ما بيانگر تفكر، انديشه و شريعتي ممتاز در بين همه مكاتب و اقوام است، بنابراين حوزه اي كه مروج اسلام و كتاب الهي و معيار آن فقه و دين اسلامي است بايد در تمام زمينه هاي فقهي ، حقوقي ، فكري ، اجتماعي ، اقتصادي ، روانشناسي و ساير علوم صاحب نظر باشد و براي دنياي اسلام و جامعه بشري راهكار ارائه دهد.

مدير عالي حوزه علميه خراسان گفت: امروز مسئوليت حوزه هاي علميه در رابطه با نيازهاي بشري بسيار سنگين است زيرا حوزه است كه افكار عمومي را هدايت كرده و تصوير درستي از اسلام ناب و كمالات انساني را ارائه مي دهد.

آيت ا... واعظ طبسي به اهتمام آستان قدس رضوي در جهت فراهم كردن امكانات تحقيق و پژوهش در دانشگاه علوم اسلامي رضوي و بنياد پژوهش هاي اسلامي اشاره كرد و گفت : ظرفيت بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي بيشتر از تعداد استفاده كنندگان فعلي است و امكانات مناسبي نيز در دانشگاه علوم اسلامي رضوي فراهم شده است كه طلاب حوزه علميه مي توانند از اين فضاها و امكانات به نحومطلوب بهره مند شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبري، حوزه هاي علميه را از موازي كاري بر حذر داشت و افزود : با برنامه ريزي درست و دقيق بايد از تمامي استعداد، توانمندي، انگيزه و عشق جوانان براي طرح مسائل جديد و پاسخ گويي به شبهات استفاده كرد.

به گزارش مهر، در اين ديدار كه در تالار اماكن متبركه رضوي برگزار شد، سه تن از طلاب سطوح مختلف و يك تن از اساتيد به نمايندگي از سوي محققين حوزه علميه خراسان به طرح ديدگاه هاي خود از قبيل ضرورت تدوين يك طرح استراتژيك و راهبردي براي حوزه علميه خراسان و نياز سنجي ها، اولويت بندي ها، توليد نظريه و انديشه، پيرايش و تهذيب متون، استعداديابي، استفاده بهينه از ظرفيت ها و امكانات، تامين معيشت محققان، وارد كردن پژوهش به متن حوزه آزاد انديشي در توليد علم و ... پرداختند كه از سوي مدير حوزه علميه خراسان به آنها پاسخ داده شد.

کد خبر 330830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha