به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از الشرق، دكتر مصطفي الشكعه استاد تمدن دانشگاه و عضو مجمع تحقيقات اسلامي قطر طي نشستي به كوتاهي انسان در مورد ابعاد مختلف دين اسلام اشاره كرد و گفت: فهم دين و اطلاع از فلسفه آن نقش بزرگي در پيشرفت و ترقي انسانها در تمامي مراحل زندگي به عهده دارد.
دكتر الشكعه اظهار داشت: عبادت در اسلام منجر به تربيت و تزكيه نفس شده و تحكيم و تثبت مكارم اخلاقي و ايماني را به دنبال دارد.
وي با تأكيد بر اينكه ايمان به خدا و عبادت او يكي از مراحل تربيت نفس است و منجر به موفقيت انسانها در همه مراحل زندگي انسانها مي شود، تصريح كرد: عبادت كردن امور خير را منعكس مي كند و زمينه اي براي ارتقاء نفس آدمي و ترفيع درجات انسان را نزد خداوند متعال فراهم مي آورد.
دكتر مصطفي الشكعه عبادت را انجام فرايض الهي و امور خير، تلاش در كمك به ديگران و عدم آزار و اذيت يكديگر توصيف كرد.
دكتر محمد داوود استاد تحقيقات اسلامي دانشگاه قطر نيز در اين مورد اظهار داشت: همه انسانها داراي فطرتي خدايي هستند، اين فطرت در مراحل مختلف زندگي بايد تقويت و در راه خدا به كار گرفته شود. بنابراين پيروي از آموزه هاي ديني و تعاليم اسلام انسان را به فطرت خداوندي اش نزديك مي كند.
وي با بيان اينكه پيامبر اكرم (ص) به ادب و خلق و خوي اسلامي در تعامل با ديگران بسيار تأكيد كرده است، ياد آور شد: نبي اكرم (ص) به منظور تحكيم و تثبيت ارزشهاي اساسي اسلام مباني و موازيني را در نظر گرفته است كه امروزه مسلمانان با رجوع به آيات قرآني كه سرچشمه و منبعي معتبر براي نجات بشريت به شمار مي رود مي توانند مسير سعادت را پيدا و به غايت انسانيت دست يابند.
نظر شما