به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز، حمايت سنا در واقع اولين آزمايش كنگره از تصميم اخير بوش بود كه خواستار گفتگوي مستقيم با ايران شده بود؛.پيشنهادي كه وي از ديرباز با آن مخالفت كرده بود.
اين در حالي بود كه استفان هادلي مشاور امنيت ملي آمريكا تاييد كرد كه خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در ارائه بسته مشوقها به ايران، با اقدامات تنبيه كننده ايران را تهديد نكرده است.
هادلي در جمع خبرنگاران خاطر نشان كرد:"در واقع تاكيد بر آن چيزي بوده كه به عنوان موضوع مذاكرات قابل استفاده باشد. من فكر نمي كنم كه خاوير سولانا تا حدي ليست تحريم ها را مرور كرده باشد."
درحالي كه تلاش آمريكا همواره در جهت متوقف كردن برنامه صلح آميز ايران بوده و همواره با گزينه هايي مثل اقدام نظامي حق مشروع ايران را تهديد كرده، اما هادلي مدعي شد :" در اينجا هدف آن است كه سعي كنيم و به ايرانيها يك راه مثبت را نشان دهيم و اين در صورتي است كه آنها كار غني سازي را تعليق كنند و به ميز مذاكرات بازگردند، اما به نظر من اين مسئله بسيار شفاف است كه راه ديگري نيز در صورت رد اين پيشنهاد از سوي آنها وجود دارد و اين راهي است كه نتايجي را براي دولت ايران در پي خواهد داشت."
در كنگره آمريكا نيز " ريك سنتروم" Rick Santorum از ايالت پنسيلوانيا كه يكي از مشاوران جمهوريخواه بوش است اصلاحيه اي را براي لايحه اصلي دفاعي معرفي كرد كه مي تواند ديدگاه آمريكا را تضعيف كند .
در مقابل سناي آمريكا اصلاحيه معرفي شده از سوي "جو بيدن" Joe Biden دموكرات ايالت دلاور و "چاك هاگل" Chuck
Hagel جمهوريخواه ايالت نبراسكا را كه ازطرفداران اين پيشنهاد هستند، مورد تصويب قرار دادند كه بخشي از آن درخواستي است كه از ايران مي خواهد تا غني سازي و بازفراوري را به تعليق درآورد .
در بخشي از اين پيشنهاد، آمريكا همراه با انگليس،فرانسه، آلمان، روسيه و چين توافق كرده است تا از بسته سخاوتمندانه مشوقها براي ايران حمايت كند و در صورت رد اين پيشنهاد از سوي تهران تهديدها، را مورد تاييد قرار دهد.
بيدن در بيانيه اي اعلام كرد :"رئيس جمهور(بوش) در تغيير مسير و پيشنهاد براي پيوستن به مذاكرات همپيمانان اروپايي و همچنين چين و روسيه با ايران در جهت پايان دادن به برنامه هسته اي اش اقدام درستي را انجام داده است."
وي افزود:" اصلاحيه سنتروم انعطاف رئيس جمهور را در اين مذاكرات حساس محدود كرده و شكافي را با همپيمانان ما در زماني ايجاد مي كند كه نيازبه حمنايت داريم. نتيجه نهايي به انزوا كشاندن خودمان است نه ايران و احتمال ايجاد موفقيت در متوقف كردن برنامه هسته اي ايران را كم مي كند."
اين در حالي بود كه شون مك كورمك سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفت:" من فكر نمي كنم كه ما تاكنون پاسخ نهايي را از سوي دولت ايران دريافت كرده باشيم. ما مي خواهيم در جستجوي پاسخ قطعي از سوي دولت ايران از طريق سولانا باشيم."
پنج عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان اخيراً پيشنهادي را كه ازآن به پيشنهاد تشويق ها و تنبيه ها ياد مي شود به ايران ارائه داده اند و تهران نيز اعلام كرده است كه سرگرم بررسي اين پيشنهاد است.
نظر شما