به گزارش خبرگزاري مهر متن كامل بيانيه كميسيون فرهنگي مجلس به شرح زير است : « راهيابي تيم فوتبال جمهوري اسلامي ايران به مسابقات جام جهاني 2006 آلمان گواه روشني بر تلاش هاي همه جانبه و موثر و قابل تقدير همه عوامل و دست اندركار اين ورزش قهرماني و پرجاذبه در مراحل مقدماتي جام جهاني است.
كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ضمن ارزش نهادن بر همه تلاش ها و تشكر از همراهي مردم عزيز و دوستداران ورزش با حكم وظيفه نظارتي خود قبل از آغاز مسابقات جام جهاني 2006 آلمان، ديدگاه ها و انتظارات خود را به عنوان نمايندگان مردم در قالب بيانيه اي مطرح نمود و سپس روند حركت و اقدامات صورت گرفته را مورد نظارت و بررسي قرار داد كه اينك نتيجه بررسي ها را به شرح زير و به صورت فهرست وار بيان مي نمايد.
1. با توجه به اين كه ورزش در جامعه اسلامي هدف نيست بلكه وسيله اي جهت ارتقاي سلامتي، شادابي و نشاط، حفظ و ارتقاي روحيه جوانمردي و پهلواني و انسجام ملي است ، حضور جمهوري اسلامي ايران درعرصه هاي بين المللي مي تواند نمادي از ديدگاه هاي ورزش در نظام اسلامي باشد كه متاسفانه به دليل فقدان برنامه ريزي و ساماندهي امكانات معنوي و فرهنگي در اين مسابقات و ناهماهنگي ميان مسوولان شاهد حضور هدفمند و ارائه الگوي شايسته و اخلاقي از تيم فوتبال جمهوري اسلامي نيستيم .
2. ضعف و اشكالات فني در تيم ملي و مديريت ورزش كشور، كه به تفكيك و به ترتيب اولويت به مسائل عمده آنهااشاره مي گردد :
الف- فدراسيون فوتبال
1. بي توجهي به تذكرات و پيشنهادات كارشناسان و صاحبنظران ذيربط ؛ 2. فقدان برنامه ريزي مناسب جهت برگزاري بازي هاي تداركاتي لازم ؛ 3. اصرار بي مورد بر توانمندي كادر فني و عدم ترميم آن ؛ 4. عدم تبعيت از سياست هاي كلان و برنامه هاي ارائه شده از سوي سازمان تربيت بدني به عنوان مسوول و متولي ورزش كشور؛ 5. بي توجهي به اعتراضات مربوط به نحوه واگذاري امتيازات فروش بليط مسابقات تيم ايران؛ 6. انعكاس اختلافات في مابين فدراسيون با سازمان تربيت بدني و رسانه ها به اردوي تيم ملي كه حاصل آن ايجاد ضعف در انسجام گروه اعزامي بود؛ 7. كم توجهي نسبت به مسائل اخلاقي و معنوي در اردوي تيم ملي .
ب- سازمان تربيت بدني:
1. تاثيرپذيري از مباحث حاشيه اي و فقدان استراتژي و تصميم گيري قاطع در اجراي برنامه ها ؛ 2. اظهار نظرهاي غير كارشناسي در مسائل مختلف فوتبال و گاه دخالت در كار فدراسيون؛ 3.عدم نظارت كافي بر مسائل اصلي فدراسيون از جمله نحوه فروش بليط مسابقات و اعزام تيم به اردوهاي خارجي بدون حضور مهره هاي اصلي؛ 4. اظهارنظرهاي مختلف در جابجايي مربي ، بازيكن و حتي رئيس فدراسيون و سپس تكذيب آنها .
ج- كادر فني تيم ملي
1. عدم وجود برنامه ريزي مدون و كوتاه ـ ميان و دراز مدت براي حضور تيم ملي در جام جهاني؛ 2. وجود روحيه محتاطانه بيش از حد و هراس از مواجهه با تيم هاي صاحب فوتبال؛ 3. بي توجهي به جوانان مستعد و قابل در فوتبال و تاكيد بر چند چهره محدود و بي انگيزه در كليه بازي هاي رسمي و تداركاتي؛ 4. عدم اقتدار لازم جهت اداره تيم و در نتيجه افزايش پديده بازيكن سالاري در سطح تيم ملي تا حدي كه در مسابقات جام جهاني شاهد عدم تمكين بازيكن از اوامر سرمربي تيم ملي بوديم؛ 5.عدم توجه به مسائل فرهنگي و اخلاقي بازيكنان .
د- بازيكنان تيم ملي
1. سوء استفاده برخي از بازيكنان از وضعيت نابسامان و درگيري هاي فدراسيون و سازمان تربيت بدني ؛ 2. عدم تمكين برخي بازيكنان از نظرات كادر فني و سرمربي؛ 3. عدم رعايت شئونات و اعتقادات و فرهنگ بومي و اسلامي توسط برخي بازيكنان؛ 4.عدم رعايت روحيه پهلواني و جوانمردي توسط برخي اعضا.
ج- كميته جام جهاني در شوراي فرهنگ عمومي
درحاشيه حضور تيم ملي در جام جهاني به دستور رياست محترم جمهوري در شوراي فرهنگ عمومي كميته اي به منظور حضورتيم ملي در جام جهاني به ويژه امور فرهنگي و تبليغاتي ايرانيان در داخل و محل برگزاري مسابقات تشكيل گرديد كه به نظر مي رسد اين كميته بسيار ناهماهنگ و پراكنده عمل نموده است ، چنانكه هر يك از گروه ها و سازمان هاي عضو بنا بر تشخيص خود اقدام به فعاليت هايي نموده اند كه به موازي كاري و حتي رفتارهاي متناقض انجاميده است.
رياست اين كميته با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بود در حالي كه منابع مالي در اختيار سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار داشت و عمده امور اجرايي به وزارت امور خارجه مربوط مي شد ولي سازمان تربيت بدني به عنوان متولي اصلي ورزش كشور هيچگونه شرح وظايف مشخص نداشت و رسانه ملي نيز بر اساس برنامه و تشخيص خود عمل مي كرد.
با چنين وضعيتي هر چند مبلغ ده ميليارد ريال تخصيصي از سوي رياست محترم جمهور تماما هزينه گرديده است ، اما متاسفانه به هيچ وجه نتيجه در خور توجه و قابل قبولي از آن حاصل نشده است.
ح - سازمان صدا و سيما
اين سازمان در آستانه مسابقات باعث تشكيل توقعات كاذب و بزرگنمايي تيم ملي درحد يكي از تيمهاي تراز اول دنيا گرديد به گونه اي كه تمامي ايرادات و مشكلات تيم ملي در پرتو ايجاد فضاهاي احساسي و ملتهب فوق الذكر فراموش شد و هم اكنون نيز در ادامه همان فضاسازي هاي هيجاني در حال تخريب شخصيت فردي افراد در سطوح مختلف ورزش كشور مي باشد. قطعا ادامه اين روند اثرات مخرب دراز مدت براي ورزش قهرماني كشور را به همراه خواهد داشت، هر چند اين نوع عملكرد مسبوق به سابقه نيز مي باشد.
انتظارات ، سوالات و پيشنهادات كميسيون
الف – انتظارات :
انتظار مي رود رياست محترم جمهور با عنايت به شعارها و خط مشي دولت نهم مبني بر پاسخ خواهي از مديران مربوط در راستاي حساسيت نسبت به بيت المال و مقابله با سوء مديريت ها دستور بررسي سريع و پاسخگويي شفاف به مديران ذيربط و اذهان عمومي و برخورد با خاطيان را صادر فرمايد.
ب - سوالات
1. سياست سازمان تربيت بدني در ارتباط با فدراسيون ها ؛ 2. نحوه فروش بليط و عملكرد تور متولي اعزام تماشاچيان ؛ 3. برنامه و سياست سازمان و فدراسيون در اعزام همراهان ؛
ج - پيشنهادات
1. تامل در انتخاب روساي فدراسيونها و غلبه فاكتور تخصص و مديريت نسبت به ديگر عوامل؛ 2. سازمان بازرسي كل كشور با توجه به اعزام نماينده به بازيها هر چه سريعتر نسبت به گزارش نحوه عملكرد دست اندركاران تماشاگران و همچنين نحوه هزينه كرد مبلغ تخصيص يافته از سوي رياست محترم جمهور اقدام نمايد؛ 3. كميته جام جهاني در شوراي فرهنگ عمومي نسبت به ارائه گزارشي از عملكرد بخش هاي مختلف و ابهام زدايي از سوالها و چالش هاي موجود اقدام نمايد.
درپايان اميد است توجه به موارد فوق الذكر زمينه اي باشد براي خروج بخشهاي مختلف از فضاي احساسي و بررسي منطقي و اصولي مسائل و بهره مندي از تجارب اين دوره به عنوان چراغي فراراه آينده ورزش كشور .
نظر شما