حجت الاسلام سبحاني - معاون پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، حجت الاسلام دكتر محمد تقي سبحاني - معاون پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي در اين نشست كه 16 تير ماه برگزار شد، گفت: عدم توجه به حوزه پژوهش ديني به عنوان يك حوزه مرجع در حوزه علميه اسلامي يكي از مشكلاتي است كه براي بازشناسي و آوردن آن به منظومه علمي كشور نيازمند مديريت وزارتخانه اي هستيم.
وي با اشاره به شكاف بين علوم اسلامي و انساني تصريح كرد: امروز در زمينه ربط و نسبت اين دو علم داراي چارچوب هاي نظري، تئوري هاي روشن و راهكارهاي اجرايي نيستيم.
معاون پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم با اشاره به اهميت پژوهش هاي علوم انساني و اسلامي و لزوم توجه وزارت علوم به اين مقوله ادامه داد: بايد اين نشست ها به سمت طراحي و تدوين سندهاي توسعه يكايك رشته هاي علوم انساني و اسلامي پيش رود.
وي با اشاره به نياز سرمايه گذاري در حوزه نخبگان خاطر نشان كرد: نخبگان در حوزه علوم اسلامي و علوم انساني مي توانند پل ارتباطي مناسبي بين علوم انساني و حوزي باشند.
به گزارش مهر، در ادامه اين نشست، حجت الاسلام شاطري - مشاور معاون پژوهشي در علوم انساني و معارف ديني طي سخناني پيرامون ضرورت و جايگاه اين نشست گفت: نهضت توليد علم با ايجاد يك تحول در علوم پايه و انساني تحقق خواهد يافت.
وي با اشاره به ماموريت وزارت علوم در زمينه تدوين سند توسعه ملي كشور در بخش پژوهشي افزود: در اين راستا معاونت پژوهشي وزارت بايد توجه ويژه اي به علوم انساني و اسلامي داشته باشد.
حجت الاسلام شاطري اظهار داشت: در وزارت علوم بايد با تغيير ساختار از پژوهشگران و انديشوران حوزه علوم انساني و ديني جهت تعريف حوزه اي در ساختار وزارتخانه بهره گرفت.
وي در پايان با اشاره به نياز تنظيم سند توسعه و تحول علوم انساني و اسلامي خاطر نشان كرد: مي توانيم با تنظيم و تدوين سند توسعه و تحول علوم انساني و اسلامي درعرصه سياست گذاري كلان كشوري تاثير گذار باشيم.
دكتر منصور كبگانيان - معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم
به گزارش مهر، دكتر منصور كبگانيان - معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم نيز گفت: حوزه دين اصلي ترين حوزه حركت انقلاب است و در اين عرصه بايد پژوهش هاي ما به سمت ماموريت گرايي و موثر بودن حركت كند.
وي شوراي عالي علوم، تحتقيقات و فناوري را بستر مهمي براي فعاليت هاي پژوهشي دانست و گفت: حضور بخش ديني بايد در اين شورا پر رنگ تر باشد.
دكتر كبگانيان افزود: طبق نظر شوراي انقلاب فرهنگ وزارت علوم موظف است نقش جدي خود در سند شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري اجرا كند.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري پيرامون تشكيل بنياد ملي نخبگان گفت: اين بنياد در حال تدوين آئين نامه هاي پاياني است و به زودي اجرايي مي شود و نخبگان را مورد حمايت قرار خواهد داد.
به گزارش مهر، در اين جلسه كه به ميزباني معاونت پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد، معاونت پژوهشي حوزه علميه قم، مشاور رياست جمهوري در امور روحانيت، روسا و معاونان پژوهشگاه هاي علوم حوزوي در امور روحانيت و روسا و معاونان پژوهشگاه هاي علوم حوزوي حضور داشتند.
نظر شما