به گزارش خبرگزاري "مهر"، منوچهر متكي در اجلاس بين الملل سوسياليست اظهار داشت: مايلم مراتب احترام خود را خدمت جناب "جورج پاپاندرئو" ابراز دارم. همچنين از اينكه در ميان اعضاي محترم بين الملل سوسياليست حضور مي يابم بسيار خوشوقتم و از دعوت به عمل آمده براي حضور هيات ايراني در اجلاس تشكر مي كنم.
وي افزود: اين اجلاس در شرائطي برگزار مي شود كه در فاصله چند صدكيلومتري آن مردم بي دفاع و بي گناه لبنان زير شديدترين حملات هوايي دريايي و زميني نيروهاي رژيم صهيونيستي قرار دارند و تاكنون تلفات جاني و مالي بسياري بر آنان وارد شده است. رژيم صهيونيستي به بهانه اي واهي و به قصد نابودي لبنان زيربناهاي اقتصادي آن كشور را كه حاصل تلاش و رنج مردم لبنان است، هدف قرار داده است. جنايات كنوني رژيم صهيونيستي كه مغاير با كليه موازين بين المللي است در ادامه جنايات اين رژيم در منطقه و فلسطين است كه متاسفانه با بي تفاوتي محافل بين المللي و سازمان ملل مواجه شده است. شوراي امنيت نيز با بعضا انتشار بيانيه هايي يكطرفه در حمايت از رژيم صهيونيستي و يا بيانيه هايي خنثي و بدون اثر ناظر جنايات اسرائيل بوده است.
متكي خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران به سهم خود و با استفاده از نفوذ خود در تلاش است تا اين بحران فرو نشيند تا بيش از اين ثبات و امنيت منطقه تهديد نشود. اما راه حل واقعي بحران تغيير سياست هاي غلط رژيم صهيونيستي و عزم جامعه جهاني براي مقابله با رويكرد غلط رژيم صهيونيستي است. مادامي كه به ريشه هاي بحران در خاورميانه اعتنايي نشود اين بحران 50 ساله در منطقه ادامه خواهد يافت. كشورهاي بزرگ و مجامع بين المللي در اين باره داراي مسئوليتي دو چندان هستند.
وزير امور خارجه گفت: بي ترديد بين الملل سوسياليست با حضور احزاب 160 كشور از هنگام تاسيس در عرصه سياست بين الملل حضور فعالي داشته است. اميدوارم كميته هاي كاري سوسياليست بين الملل كه در خصوص قوانين مدون اخلاقي، اديان، اقتصاد، مسايل اجتماعي و محيط زيست، مهاجرت، صلح، دموكراسي و حقوق بشر بتوانند در چارچوب اهداف و ارزشهاي انساني اين سازمان، راهكارها مناسبي براي رسيدن به صلح و امنيت جهاني ارائه نمايند.
وي افزود: موجب خرسندي است كه بين الملل سوسياليست كه بزرگترين سازمان غير دولتي جهان بشمار مي رود و از قدرت اثرگذاري قابل توجهي برخوردار است. موضوع امنيت و انرژي را كه از مهمترين چالشهاي امروز جامعه بين المللي بشمار مي رود و مورد توجه ويژه كشورهاي توليد كننده و مصرف كننده قرار دارد را در دستور كار اين اجلاس قرار داده است. همزماني اين اجلاس با اجلاس گروه 8 كه در آن نيز موضوع انرژي مورد بحث قرار مي گيرد، بر اهميت نشست مي افزايد. بدون ترديد انرژي نيروي محرك توسعه و پيشرفت همه كشورها بشمار مي رود و دسترسي به منابع انرژي براي تمام كشورهاي جهان ضروري و محور اصلي رسيدن به اهداف هزاره "Millenium Goals" سازمان ملل متحد است.
متكي خاطرنشان كرد: اگرچه برآوردهاي انجام شده مويد آن است كه در سال 2020 نياز به انرژي در مقايسه با سال 1977 به ميزان 75 درصد افزايش خواهد يافت و نفت همچنان به عنوان مهمترين منبع انرژي باقي خواهد ماند اما ضرورت حفاظت از محيط زيست و جلوگيري از روند تخريب آن همچنين محدوديتهاي ناشي از كنوانسيونهاي زيست محيطي ما را به سوي انرژيهاي غير فسيلي و تكنولوژي جديد سوق خواهد داد. جمهوري اسلامي ايران نيز به منظور پاسخ به نيازهاي ناشي از توسعه اقتصادي خود، انجام تعهدات زيست محيطي و نگهداري از منابع انرژي براي نسلهاي آينده، برنامه هسته اي صلح آميز خود را كه از سالهاي پيش از انقلاب اسلامي شروع شده بود، پي مي گيرد.
وزير خارجه ايران در پايان اظهار داشت: مطالعات و پيش بيني هاي انرژي نشان مي دهد كه با رو به اتمام گذاشتن منابع نفتي درياي شمال، آمريكا شمالي و حتي روسيه، باقيمانده منابع نفتي خاورميانه در سال 2020 حدود 80 درصد و در سال 2030 حدود 95 درصد منابع نفت جهان را تشكيل خواهد داد.
نظر شما