به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در كرج ، بيشتر كلينيك هاي تخصصي بيمه هاي تامين اجتماعي تمامي خدمات پزشكي از جمله ويزيت ، دارو ، راديولوژي ، سونوگرافي ، ارتوپدي ، دندان پزشكي و ساير تخصص هاي پزشكي را به صورت رايگان به بيمه شدگان ارائه مي كنند.
رايگان بودن خدمات درماني بيمه تامين اجتماعي در بسياري مواقع جمعيت زيادي را بي مورد پشت در اتاق پزشكان به خصوص پزشكان عمومي جمع مي كند.
از آنجا كه بسياري از مردم هنوز فرهنگ استفاده از خدمات رايگان را درك نكرده اند ، براي هر مورد جزئي و به بهانه هاي واهي حتي براي گرفتن فشار خون خود و گاهي اوقات براي گرفتن وزن خود به پزشكان عمومي مراجعه مي كنند.
اين در حالي است كه بسياري از بيماران واقعا وضعيت عمومي مناسبي ندارند و دچار درد و رنج هستند و مجبورند مدت زمان زيادي در صف هاي طولاني به انتظار بمانند.
اين نكته سبب شده تا ميانگين مدت زمان حضور بيماران نزد پزشك براي معاينه كمتر از 2 دقيقه باشد و پزشكان به دليل معاينه بيماران دروغين كم كم انگيزه خود را از دست دهند و بيماران واقعي را نيز با دقت كافي معاينه نكنند.
از طرفي تجويز داروي پزشكان در اكثر موارد اعتراض بيماران را برمي انگيزد ، زيرا داروهاي تجويز شده براي بيماران مختلف يكي است و به اعتقاد بيماران ارتباطي با بيماري آنان ندارد.
در كلينيك تامين اجتماعي شهيد بهشتي كرج ، بيشتر داروهاي تجويز شده به بيماران مشابه است و با دقت به كيسه داروهاي بيماران دو نوع قرص و يك نوع شربت در همه كيسه هاي دارو مشاهده مي شود.
داروها نيز به دليل عدم تاثير گذاري در حال عمومي بيمار در منازل بلا استفاده مي ماند و اين در حاليست كه سالانه 600 ميليون دارو بودج هاي دولت صرف سوبسيد براي واردات دارو مي شود و در واقع نحوه تجويز داروي برخي پزشكان در واقع سرمايه هاي ملي را به هدر مي دهد.
به گزارش مهر ، ناگفته نماند خدماتي كه مردم در يافت مي كنند چندان هم رايگان نيست ، زيرا هر ماه مبلغي بابت حق بيمه از حقوق كارگران كثر مي شود و مسئولان بيمه تامين اجتماعي نيز معتقدند بيشتر شلوغي هاي كلينك هاي تامين اجتماعي به دليل حضور افراد بيمه شده و متفرقه در اين مراكز به دليل ارائه خدمات ارزان تر نسبت به ساير مراكز درماني است.
مديريت تامين اجتماعي منطقه كرج در اين خصوص به خبرنگار خبرگزاري مهر گفت: 50 درصد افراد مراجعه كننده به مراكز درماني تامين اجتماعي ، بيمه شده نيستند و به دليل ارزان تر بودن خدمات پزشكي به اين مراكز مراجعه مي كنند.
دكتر مودت مسجدي اظهار داشت: امكانات در نظر گرفته شده براي بيماران بيمه شده تامين اجتماعي كافي است اما حضور افراد متفرقه اين امكانات را براي بيمه شدگان محدود كرده است.
وي افزود: طبق استانداردهاي پزشكي به ازاي هر 2500 بيمه شده ، بايد يك پزشك عمومي وجود داشته باشد. در حالي كه در كرج به ازاي هر 2000 نفر يك پزشك عمومي وجود دارد.
مسجدي خاطر نشان كرد: پزشكان متخصص نيز براي افراد بيمه شده در كرج به ازاي 7500 نفر يك پزشك متخصص وجود دارد ، در حالي كه طبق اساسنامه هر 10 هزار نفر به يك پزشك متخصص نياز دارند.
مديريت تامين اجتماعي منطقه كرج تصريح كرد: اين موضوع در داروخانه ها و آزمايشگاه ها نيز صدق مي كند و بيش از نياز بيمه شدگان داروخانه و آزمايشگاه وجود دارد اما حضور افراد غير بيمه ، كيفيت درمان در مراكز تامين اجتماعي را كاهش داده است.
وي اظهار داشت: جا دارد قوانيني مدون شود تا بيماران واقعي از خدمات درماني سازمان تامين اجتماعي بهره مند شوند و بودجه هاي مملكت صرف هزينه هاي بيهوده نشود.
به گزارش مهر ، به نظر مي رسد پزشكان و تخصص آنان در تشخيص نيز در اين امر تاثير گذار است و آنان بايد بتوانند بيماران غير واقعي را از بيماران واقعي تميز دهند و با توجه به كيفيت بيماري فرد ، دارو تجويز نمايند و چنانچه فردي نياز به دارو ندارد از تجويز دارو خود داري نمايند تا هم حجم مراجعات به كلينيك ها و بيمارستان هاي دولتي و تامين اجتماعي كاهش يابد و هم كيفيت درمان ارتقاء يابد. ضمن آنكه اين امر اعتماد عمومي نسبت به خدمات درماني دولتي و تامين اجتماعي را بالا خواهد برد.
نظر شما