مهدي مطهرنيا در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر" ، در خصوص بحران اخير در لبنان توضيح داد: امروز لابي اسرائيلي هاي آمريكايي به هدايت دروني رژيم صهيونيستي مي پردازد و به عبارت ديگر اسرائيل به عنوان ابزار آمريكا در تنظيم زمينه هاي مورد نياز براي شكل دهي نظم نوين جهاني با اراده آمريكايي حركت مي كند .
وي قبول شكل گيري دولت فلسطيني در كنار دولت صهيونيستي و نقشه راه در ادامه توافقاتي مثل توافق غزه و اريحا و كنفرانس مادريد را در اين راستا خواند و گفت: بر اين اساس بايد بپذيريم كه امروز مساله لبنان و بحران كنوني در حوزه رژيم صهيونيستي و لبنان محدود نمي شود و به زمينه اي وسيع تر باز مي گردد كه آن را بايد در "جهان زيست آمريكايي"تعريف پذير دانست.
اين تحليلگر مسائل بين الملل افزود : آمريكايي ها براي تبديل" ابر قدرتي" خود به "قدرت بلامنازع" نيازمند آن هستند با ابزار خشونت ، مقاومت هاي موجود در منطقه را از ميان بردارند لذا جلوه هايي از بكارگيري خشونت را براي تبديل ابر قدرتي به قدرت بلامنازع را در رفتار آنها در عراق و افغانستان مشاهده مي كنيم .
وي ياد آور شد : اگر زماني اسرائيلي ها مي خواستند با تحميل هزينه هاي درگيري خود به آمريكا، فعاليت هاي نظامي را آغاز و سپس آمريكايي ها را به ميدان بكشند ، امروز آمريكايي ها تلاش دارند تا با به ميدان كشيدن اسرائيلي ها و و بهره برداري از پايگاه اساسي خودشان در خاور ميانه و با بهره مندي از انگيزه هاي دروني اين رژيم براي فرا فكني مشكلات دورني خود به بيرون به صورت هدفمند از آنها بهره جويند .
مطهرنيا افزود : اگر به دقت به فضاي لبنان بنگريم سياست سرزمين سوخته به خوبي در آن قابل مشاهده است و تمام سرمايه گذاري هاي اروپا در اين كشور در حال نابودي است .
وي جنگ جاري را داراي سه لايه بيروني ، مياني و داخلي خواند و گفت : لايه رويين جنگ ميان اسرائيل و جنبش ومقاومت است ، لايه مياني بهره گيري آمريكا از اسرائيل براي از بين بردن مقاومت هاي منطقه است به عبارت ديگر اگر در لايه رويين مقاومت حزب الله كشته شود ، سوريه و متحدان دمشق در منطقه خسارتهاي جدي خواهند ديد .
اين استاد دانشگاه افزود: به تبع شكستن مقاومت در لايه مياني، در لايه دروني نيز آمريكا مي تواند منطقه را از مقاومت هاي بين المللي پاكسازي كند زيرا استراتژي آمريكا در خاور ميانه براين اعتقاد استوار است كه هيچ شريكي را در مديريت منطقه اي تحمل نكنند و در اين راستا حضور اروپا و چين و روسيه را مقاومت بين المللي در منطقه مي دانند .
وي در خصوص سكوت تامل بر انگيز كشور هاي عربي منطقه در برابر تهاجم اسرائيل به لبنان گفت : كشور هاي عربي منطقه از سوي قدرت هاي فرا منطقه اي پشتيبان رژيم صهيونيستي تا حدودي از پيش از حمله اخير اطلاع يافته بودند هر چند ابعاد آن برايشان ناشناخته بود .
مطهرنيا افزود : اينجا ست كه با بالارفتن ميزان نگراني ملت هاي منطقه و فقدان تحمل بيشتر آنها در گسترش خشونت تلاش مي شود كه آمريكايي ها نمايندگي بخش خشن حركت خود از طريق صهيونيسم آمريكايي به صهيونيسم آمريكايي به صهيونيست آسيايي تحميل كنند .
ورود جنگ به مرحله فرسايشي نشاندهنده جرياني است كه هر چند ممكن است در مقطعي پايان يابد اما با تجميع امكانات موردنياز در همان مقطع كوتاه آتش بس خود را براي مرحله بعدي آماده خواهد ساخت |
وي با بيان اينكه اگر موضوع خشونت هاي جاري فقط ميان لبنان و اسرائيل جنگ تا اين اندازه طولاني نمي شد ، افزود : ورود اين جنگ به مرحله فرسايشي نشاندهنده جرياني است كه هر چند ممكن است در مقطعي پايان يابد اما با تجميع امكانات مورد نياز در همان مقطع كوتاه آتش بس خود را براي مرحله بعدي آماده خواهد ساخت .
مطهرنيا با اشاره به اينكه آمريكايي ها سعي كرده اند با تحرك از جبهه شرقي در خاور ميانه يعني مساله عراق و مساله هسته اي ايران ، به جبهه غرب يعني اسرائيل و لبنان زمينه ساز حرمت هاي ديگري در اينده شوند گفت : فراموش نكنيم آمريكايي ها زماني به عراق حمله كردند كه به موازات آن ايران را در فشار پرونده سازي انرژي هسته اي قرار داده بودند و حال بايد مراقب بود كه امريكايي ها با نماينده كردن اسرائيل در پي باز گشودن چه جبهه اي از تحركات بر خواهند آمد .
وي تصريح كرد: بايد ديد آمريكايي ها بردن دست لبنان و سوريه زير سنگ بحران اخير را متضمن موفقيت در چه جبهه اي تلقي مي كنند .
اين تحليلگر مسائل بين الملل معتقد است نتيجه بحران فعلي به مقاومت حزب الله لبنان بستگي دارد ، اگر مقاومت طولاني شود اسرائيل و آمريكا در اهداف خود شكست خواهند خورد اما درعين حال اگر حماس و حزب الله در حركتي راديكال به تل اويو حمله كنند و آمريكا را ناگزيراز ورود مستقيم به صحنه كنند ، توازن قدرت از بين خواهد رفت و در آن صورت ممكن است جنگ به سوريه نيز كشيده شود .
مطهرنيا در خصوص دلايل تلاش كشور هاي اروپايي براي حل بحران فعلي در لبنان گفت : لايه دروني جنگ ميان آمريكا و اروپا بر سر رقابت در خاور ميانه است ، خاورميانه محيط جديد عمليات آمريكا براي اداره جهان است لذا اين منطقه را شراكت ناپذير ميداند ، بر اين اساس به نفع اروپا است كه بحران فعلي را مديريت كند تا ي آمريكا از اهداف گفته شده باز ماند .
نظر شما