به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا امامی مترجم آخرین کتاب امبرتو اکو به زبان فارسی در یادداشتی برای خبرگزاری مهر، از مرگ او اظهار تاثر و ابراز امیدواری کرد: سهم کودکان از امبرتو اکو در کتاب «سه قصه» این فیلسوف ایتالیایی شنیده شود.
در بخشی از این مطلب آمده است: امبرتو اکو چهره نامدار، فیلسوف معاصر، روزنامه نگار نامی ایتالیایی خاموش شد. با خاموشی او ایتالیا در عزای عمومی فرو رفت. مردی که بی هیچ هیب، غرور و کبری در خیابانهای میلان و شهر بلونیا و در بین مردم کوچه و بازار میگشت، با مردم سخن میگفت و در کنار آنان به دردهایشان گوش فرامیداد. شاید بسیار کسان ندانند که امبرتو اکو در مجله اسپرس، درباره مسایل اجتماعی جهان و ایتالیا مینوشت. اکو روشنفکری نبود که در برج عاج نشسته باشد بلکه او مردی بود که درد جامعه را میفهمید. او پناهی برای همه بیپناهان بود. او به دردها و مشکلات مهاجران میپرداخت و از فرهنگ جهان و ایتالیا دفاع میکرد، او میکوشید مسلمانان به جرم مسلمان بودنشان در اقلیت قرار نگیرند. یکبار گفت: مسلمانان باید مسجد داشته باشند. جهان اسلام مردانی مثل ابن سینا و ابن خلدون و... را به جهان عرضه داشته است و اگر ما اجازه ندهیم که مسلمانان در کشورهای اروپا به ویژه ایتالیا مسجد داشته باشند، ما هم همان طالبان هستیم.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: اکو هرچند فیلسوف نامداری بود اما از کودکان نیز غافل نشد و برای کودکان نیز نوشت. او به زندگی آنها میاندیشید. من در نمایشگاه وین، اکو را دیدم و از او خواستم شاهکار بینظیر او با نام «سه قصه» را به زبان فارسی درآورم. اکو لبخندی زد و گفت: در کشور شما کپی رایت نیست و اعتقادی به آن نیز ندارید، میتوانید کتاب را چاپ کنید. به او گفتم که انتشارات «چکه» تعهدات کپی رایت را انجام خواهد داد و لبخندی زد و با رضایت گفت: توصیهات را به ناشر میکنم. کتاب را برایش فرستادم. قرار شد که عید به بولونیا بروم و با او دیداری داشته باشم. در تماسی که گرفتم، منشیاش گفت کتاب رسیده و اکو بسیار تشکر کرده اما حال خوشی ندارد، دلم فرو ریخت، مگر میشود امبرتو شاد که همیشه لبخند به لب داشت، حال خوشی نداشته باشد و دریافتم دچار سرطان شده است.
در متن ارسالی از طرف امامی همچنین آمده است: اکو خاموش نشد صدای اکو که از «سه قصه» به گوش میرسد، صدای صلح، صدای آگاهی، .... صدای آزادی است. صدایی که همچنان از «سه قصه» به گوش کودکان و نوجوانانی که دنیا را فارغ از خشم و خشونت میخواهند؛ دنیایی آباد و آزاد.
نظر شما