۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۳:۱۳

رییس سازمان نظام مهندسی خراسان شمالی:

تقاضای دریافت خدمات مهندسی در خراسان شمالی ۷۵ درصد کاهش یافت

تقاضای دریافت خدمات مهندسی در خراسان شمالی ۷۵ درصد کاهش یافت

بجنورد - رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی از کاهش ۷۵ درصدی تقاضای دریافت خدمات مهندسی ساختمان در این استان طی سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر رمضانی صبح سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز مهندسی برگزار شد، ضمن تبریک این روز به جامعه مهندسان استان گفت: امروز با توجه به شرایط سخت کسب و کار و رکود ساختمان نیاز به بررسی عوامل دخیل و واکاوی اتفاقات برای برون رفت از این شرایط داریم.

وی افزود: در حوزه ساخت و ساز شهری بالغ بر ۲.۵برابر حوزه ساخت و ساز عمرانی پروژه طراحی و اجرایی می‌شود.

رمضانی اظهار کرد: فعال کردن حوزه ساخت و ساز شهری نقش مهمی در گردش مالی و اقتصادی دارد.

وی یکی از نیازهای اولیه جامعه را مسکن عنوان کرد و افزود: عدم توجه به رکود، عوارض اجتماعی بسیاری به همراه دارد که بیشتر ازعوارض رکود در بخش فنی و مهندسی است.

وی گفت: عدم ثبات قوانین مرتبط، عدم شناسایی نیاز جامعه، عدم وجود سیاست‌های مناسب بانکی و ... مهم‌ترین عوامل دخیل در ایجاد رکود است.

رمضانی در خصوص عملکرد نظام مهندسی ساختمان استان از سال ۹۲ تاکنون توضیحاتی داد و افزود: سال ۹۲ یک میلیون و ۱۳۰ هزار مترمربع نقشه در این سازمان تهیه شده که این میزان در سال گذشته با ۵۳ درصد کاهش به ۵۳۳ هزار و ۹۰۰ متر مربع رسید.

به گفته وی، طی سال جاری نیز با ۳۹ درصد کاهش نسبت به سال گذشته  ۲۶۵هزار مترمربع نقشه در نظام مهندسی ساختمان استان تهیه شد.

رمضانی اضافه کرد: تعداد اعضای نظام مهندسی استان نیز در سال ۹۲، دو هزار و۳۵۰ نفر بودند که با ۲۰درصد افزایش در سال ۹۳به دو هزار و ۷۸۰ نفر رسید و در سال جاری نیز با ۲۶درصد افزایش نسبت به پارسال این تعداد از مرز سه هزار و۵۰۰ نفر گذشته است.

رمضانی از کاهش ۷۵ درصدی دریافت خدمات مهندسی در خراسان شمالی در سال جاری نسبت به سال ۹۲خبر داد و گفت: کاهش تقاضا خدمات مهندسی در استان نشان دهنده کاهش ساخت و ساز در این استان است.

وی اضافه کرد: وجود سه هزار و ۵۰۰ نفر اعضای سازمان در استان که ۳۹ درصد آنان از رشته عمران هستند، پتانسیل خوبی برای استان است که مدیران باید به این موضوع بیشتر توجه داشته باشند.

رمضانی گفت: با وجود هفت رشته در نظام مهندسی ساختمان نیازهای شهر نشینی برآورده می‌شود.

وی افزود: همچنین ۷۰ درصد مهندسین این سازمان جوان هستند که باید در بروز رسانی و آموزش این افراد اقدامات موثری صورت بگیرد.

رمضانی در خصوص وضعیت مسکن مهر اظهار کرد: مسکن مهر نتوانسته نیازهای جامعه هدف خود را شناسایی کند، چراکه برای طیف خاصی از جامعه اجرایی شد و جامعه هدف آن نیز با توقعات بسیاری مواجه شدند.

وی گفت: اگر شاخص توسعه بر مدار خرید و فروش سنجیده شود نیاز جامعه برآورده نمی‌شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی در خصوص قیمت گذاری خدمات مهندسی اظهار کرد: تعرفه برای هر گروه ساختمانی، دارای قیمت تمام شده مشخصی است.

به گفته وی تعرفه قانونی خدمات مهندسی توسط شورای مرکزی کمیته قیمت گذاری تعیین شده است.

رمضانی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه این سازمان با اداره ثبت اسناد و املاک افزود: این تفاهم نامه بین سازمان مهندسی کشور و سازمان ثبت اسناد کشور به منظور استفاده از ظرفیت و پتانسیل نظام مهندسی در بحث روان سازی و کیفیت بخشی و کاهش پاسخگویی، به تفکیک آپارتمان‌ها منعقد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ۵۶ دفتر خدمات مهندسی، طراحی، نظارت، اجرا و خدمات آزمایشگاهی در خراسان شمالی فعال است.

کد خبر 3564018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha