به گزارش خبرنگار مهر مراسم گرامیداشت دوازدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور که پیش از ظهر امروز ۱۶ اسفند در سالن پیام تهران برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدیان، نماینده ولی فقیه در دانشگاهها در این برنامه گفت: شما کتابداران زندگی خود را با کسانی سپری میکنید که ثمره عمرشان و هر آنچه توانستهاند از عالم بالا جذب کنند، در صفحات کتاب ثبت شده است. بعضی از انسانها از اول تا آخر عمرشان را با خاک سپری میکنند، برخی دیگر با نباتات و گیاهان. یک عده هم از اول تا آخر با حیوانات. عدهای هم عمر خود را با آهن و فلزات به ظاهر بی روح سپری میکنند، همه این مشاغل در جای خود ارزشمند است، اما شما با کتاب زندگی خود را سپری میکنید و بین این شغل و آن مشاغل فاصله زیادی وجود دارد. این توفیقی است که خدا نصیب شما کرده و توفیق بزرگی است.
وی افزود: کتاب آخرین معجزهای است که خدا به سلسله انبیاء داده است. امروز نمیتوانیم بگوییم این عصای موسی(ع) یا معجزه عیسی(ع) است بلکه چنین معجزاتی در حد خبر هستند، اما معجزه زندهای که هنوز در دست بشر است، کتاب است. ارتباط آسمان و زمین با کتاب برقرار است و چه افتخاری بالاتر از اینکه کتاب معجزه پیامبر(ص) ما است. شما توفیق این را دارید که منبع و کانال فیض خدا باشید. شما کتابداران میتوانید دست افراد را بگیرید و از آن چشمههای که زلالی که در کتابخانهها دارید، سیراب کنید.
حجتالاسلام محمدیان ادامه داد: منشاء شیعه شدن ما ایرانیها سفر امام علی(ع) به یمن است. پیامبر(ص) پیش از اینکه حضرت علی(ع) راهی سفر شود، به او گفت «یا علی اگر یک نفر به دست تو با خدا آشتی کند، ارزش این کار از هر آنچه آفتاب به آن بتابد، افزونتر است» دستهای مهربان شما کتابداران مردم را به کتابهایی وصل می کند که رابطه آنها را با خدا برقرار میکند. این خدمتی است که با خدمات دیگر زمین تا آسمان فرق دارد. ممکن است حقوق شما کم باشد اما قدر و قیمت کار شما خیلی بالاتر از این حرف هاست. جایگاه کاری شما اصلا قابل مقایسه با بحث های معیشتی شما نیست. توفیق خدمت در کتابخانه توفیق بزرگی است که امیدوارم قدرش را بدانید.
نماینده ولی فقیه در دانشگاهها در بخش دیگری از سخنانش گفت: این که میگویند در جامعه ما سطح مطالعه پایین است، شاید دور از تحلیلهای عمیق باشد. مگر ما چقدر توانسته ایم کتاب های خوب را در معرض دید مردم قرار بدهیم تا ببنیم استقبال می کنند یا نه؟ در تهران کمتر از هزار کتابفروشی وجود دارد و این رقم در کل ایران، ۸ هزار است. که البته توجه کنیم که کتابفروشی های فعال، رقمی زیر هزار هستند. اگر لوازم التحریر را از این کتابفروشی ها حذف کنید، این رقم به زیر هزار می رسد. در حالی که ۱۰ هزار ناشر در کشور داریم که البته از آن ها هم، ۶۰۰ ناشر، فعال هستند. بنابراین با این اعداد و ارقام، جایی را نداریم که کتاب خوب را به مردم نشان بدهیم.
وی ادامه داد: درصدی از اعتبارات را به تبلیغ کتاب اختصاص بدهیم. ما که بین برنامههای صداوسیما همیشه آگهیهای بازرگانی را مبینیم، چه ایرادی دارد چند آگهی مربوط به کتاب هم مشاهده کنیم؟ از اهل فرهنگ هم بخواهیم هدایای اهدایی خود را به سمت کتاب ببرند و سعی کنیم این فرهنگ را ترویج کنیم. اهدای کتاب، کمتر از اهدای گل نیست. گل چند روز بیشتر دوام ندارد البته گلی که گلدان باشد و عمر بیشتر داشته باشد، ارزش بیشتری نسبت به شاخه چیده شده دارد اما در کل، حیف از صرف هزینه برای خریدن و اهدای گل که قرار است بعد از چند روز به سطل زباله انداخته شود! در حالی که کتاب ارزش بیشتری برای اهدا دارد. اگر توان کتاب هدیه دادن نداریم، میتوانیم کتابها را به هم معرفی کنیم. سعی کنیم در عیدی دادن های امسال مان، پول عیدی را میان صفحات یک کتاب گذاشته و یکدیگر عیدی بدهیم.
حجت الاسلام محمدیان در پایان سخنانش گفت: نهاد کتابخانه ها مانند یک نهال است که عمر زیادی ندارد و امیدواریم روزی به یک شجره طبیه تبدیل شود.
نظر شما