۱۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۴۰

گزارش جلسه شورای شهر؛

پروژه‌های پرماجرا در خرم‌آباد/ استانداری به وعده‌های خود عمل کند

پروژه‌های پرماجرا در خرم‌آباد/ استانداری به وعده‌های خود عمل کند

خرم‌آباد - جلسه رسمی شورای شهر خرم آباد برای بررسی سرمایه گذاری و اجرای چهار پروژه از سوی قرارگاه خاتم الانبیا در این شهر برگزار و در آن اعضای شورا دغدغه های خود را در این رابطه مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ۱۷۵ امین جلسه رسمی شورای شهر خرم آباد شامگاه یکشنبه با دستورکار بررسی قرارداد فی مابین شهرداری خرم آباد و قرارگاه خاتم الانبیاء و با حضور معاون عمرانی استانداری لرستان برگزار شد.

اجرای چهار پروژه عمران شهری توسط قراراگاه خاتم در خرم آباد

 ابتدا رئیس شورای شهر خرم آباد با اشاره به اینکه قرارگاه خاتم الانبیاء برای ساخت چهار پروژه در سطح شهر خرم آباد اعلام آمادگی کرده است، اظهار داشت: زیرگذر بهارستان، روگذر اتصال خیابان شریعتی به سمت کوی فلسطین، روگذر اتصال خیابان ۶۰ متری به ۸۰ متری بلوار ولایت و روگذر ۶۰ متری به مسکن مهر چهار پروژه تعریف شده هستند.

حسن آذری با اشاره به اینکه قرارگاه خاتم الانبیاء پذیرفته است مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری استان هزینه کند، افزود: از این مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان برای پروژه های شهر خرم آباد و ۵۰ میلیارد تومان در شهرستان بروجرد سرمایه گذاری خواهد شد.

وی بیان داشت: نحوه انعقاد قرارداد شهرداری خرم آباد با قرارگاه خاتم الانبیاء به این صورت بوده که ۷۰ درصد هزینه کل این پروژه ها توسط شهرداری و از طریق تخصیص املاک آن به قرارگاه خاتم الانبیاء تامین شود و ۳۰ درصد مابقی را استانداری لرستان از محل بودجه های خود پرداخت کند.

سالن های ورزشی در چهار نطقه محروم خرم آباد احداث شود

جافر وفایی عضو شورای شهر خرم آباد با بیان اینکه اعضاء شورای شهر و شهردار کوچکترین کوتاهی در ارائه خدمات به مردم نمی کنند، اظهار داشت: اگر اعضای شورای شهر درباره برخی پروژه ها دغدغه دارند به دلیل عدم روشنگری وضعیت اجرایی پروژه هاست وگرنه قصد ندارند مانع توسعه شهر شوند.

وی اجرای چهار پروژه نامبرده به‌خاطر وجود ترافیک در این قسمت ها را از نیازهای اساسی شهر خرم آباد دانست و گفت: از اعضاء شورای شهر خواسته می شود با تصویب این چهار پروژه عیدی به مردم خرم آباد دهند. همچنین پیشنهاد می شود نسبت به ساماندهی قسمت پل شاپوری تا فرودگاه خرم آباد که ترافیک بالایی دارد اقدام شود.

این عضو شورای شهر خرم آباد ایجاد یک فرهنگسرا برای شهر خرم آباد را ضروری دانست و افزود: خرم آباد فاقد فرهنگسرا بوده که می توان در قسمتی از پروژه پل شاپوری فرهنگسرایی پیش بینی شود.

وفایی خواستار ایجاد سالن ورزشی در چهار نقطه محروم شهر خرم آباد شد و بیان داشت: مناطق محروم خرم آباد از قبیل منطقه فلک الدین، ماسور، انتهای اسد آبادی و انتهای دره گرم که به لحاظ اجتماعی آسیب پذیرند فاقد سالن ورزشی هستند لذا از معاون عمرانی استانداری لرستان درخواست می شود نسبت به احداث سالن هایی هر چند کوچک در این قسمت ها اقدام کنند.

پروژه های نیمه تمام شهری خرم آباد تکمیل شوند

علی جهان آرا دیگر عضو شورای شهر خرم آباد نیز در این جلسه اظهار داشت: اعضای شورای شهر بارها پروژه هایی را تصویب کرده اند که بعد از اجرای آن ها مشکلاتی برای پروژه پیش آمده است که در این زمینه می توان تقاطع بهارستان را نام برد که هنوز مشخص نشده شهرداری خرم آباد و استانداری لرستان در خصوص سهم ۵۰ درصدی هر کدام در پروژه بهارستان چه اقداماتی کرده اند.

وی در خصوص پیشنهاد مطرح شده برای تصویب چهار پروژه در شهر خرم آباد از سوی اعضاء شورا گفت: در سطح شهر خرم آباد پروژه های نیمه تمامی وجود دارد و ما از زمانیکه به شورای شهر آمده ایم هنوز نتوانسته ایم یکی از این پروژه های نیمه تمام را تکمیل کنیم جز پروژه ۹ دی که به دلیل ریزش در قسمت هایی از آن شیرینی آن در دهنمان خشک شد.

این عضو شورای شهر خرم آباد با بیان اینکه هنوز تکلیف ترمینال، پل جهادگران، پل مازیار و تقاطع بهارستان مشخص نشده است، افزود: اگر قرار است پروژه های دیگری تعریف شود لازم است کار کارشناسی بیشتری روی آن ها صورت گیرد تا ما اعضاء شورای شهر بدانیم که چه چیز را تصویب می کنیم و آیا این پروژه ها در آینده تکمیل می شوند یا نه.

جهان آرا یادآور شد: شهردار خرم آباد هربار از میزان بدهی شهرداری صحبت می کند با این حال هر روز در حال کنلنگ زنی هستیم درحالیکه باید فکری به حال بدهی های شهرداری کنیم.

خرم آباد طرح جامع ترافیکی ندارد

رضا حاصلی دیگر عضو شورای شهر خرم آباد با اشاره به اینکه همه کشور به این نتیجه رسیده اند که در بحث کلنگ زنی ها باید عاقلانه عمل کنند، بیان داشت: با وجود مشکلات ترافیکی بسیار شهر خرم آباد بخشی از پروژه هایی که برای تصویب به شورا آمده اند نیاز اساسی این شهر بوده ولی بحث هایی درباره تامین اعتبار و به نتیجه رسیدن این پروژه ها وجود دارد.

وی تکمیل پروژه های نیمه کاره را از سیاست های دولت فعلی دانست و گفت: در سطح شهر خرم آباد نیز پروژه های نیمه کاره که اجرای سریع آن ها ضروری است وجود دارد که برای تکمیل آن ها حتی نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کرده ایم.

این عضو شورای شهر خرم آباد نبود طرح جامع ترافیکی را از مشکلات شهر خرم آباد دانست و افزود: در این راستا وزارت کشور از شوراها خواسته تا زمانیکه طرح جامع ترافیکی اجرا نشود از تصویب طرح هایی همچون ساخت زیرگذر و روگذر خودداری کنند و تقاضا کرده شهردارانی که بدون توجه به تهیه طرح جامع ترافیکی اقدام به ساخت روگذر و زیرگذر کرده توبیخ شوند.

استانداری به وعده های قبلی خود عمل کند

حاصلی بودجه شهرداری خرم آباد در سال ۹۴ را حدود ۱۰۷ میلیارد تومان برشمرد و گفت: در خوشبینانه ترین حالت بعید می دانم ۷۰ درصد از بودجه شهرداری تحقق یابد یعنی حداقل با ۳۰ درصد کسری بودجه مواجه خواهیم بود لذا برای اجرای این چهار پروژه پیشنهادی که به صحن شورا آمده هیچ منبع کسب درآمدی وجود ندارد تا از آن محل این پروژه را احداث کرد.

وی تصریح کرد: شورا قبلا بر اساس قول و قرارهای شفاهی از سوی استانداری بسیاری پروژه ها را تصویب کرد از جمله تملک اراضی امتداد خیابان ۶۰ متری خرم آباد و تملک قسمتی از املاک خیابان انقلاب که در تعریض هستند ولی کنار گذاشته شده اند که این کار هیچ توجیهی ندارد.

این عضو شورای شهر خرم آباد افزود: اگر قرار است این چهار پروژه با مشارکت ۳۰ درصدی استانداری لرستان اجرایی شوند انتظار داریم تفاهم نامه هایی بین استانداری لرستان و شورای شهر خرم آباد رد و بدل شود تا مطمئن شویم اعتباری برای این منظور اختصاص می یابد زیرا چندین بار مطابق قول های داده شده پروژه هایی را تصویب کرده ایم ولی هیچکدام انجام نشده اند.

حاصلی با بیان اینکه نباید توقعاتی که از نظر توان مالی مبنایی ندارند در مردم ایجاد کنیم، عنوان کرد: شهرداری گاهی از پرداخت حقوق کارگران تنظیف شهر عاجز است لذا نباید توقع نابجا برای مردم ایجاد کرده و پروژه هایی را تصویب کنیم که در حد حرف باقی بمانند.

فرصت طلایی سرمایه گذاری قرارگاه خاتم در خرم آباد

معاون امور عمرانی استانداری لرستان در پاسخ به دغدغه های اعضاء شورای شهر خرم آباد برای تصویب چهار پروژه پیشنهادی گفت: برای اجرای این پروژه ها هر تفاهم نامه ای با هر متنی که شورای شهر بخواهد را امضا خواهیم کرد.

محمد اصلانی با بیان اینکه با بهره برداری از این چهار طرح بیشترین افتخار آن نصیب اعضاء شورای شهر خرم آباد خواهد شد، عنوان کرد: شهرداری های شهرهای دیگر نیز بدهی های خاص خود را داشته اما پروژه های جدید برای شهر تعریف می کنند لذا نمی توان بخاطر بدهی شهرداری خرم آباد پروژه دیگری را تعریف نکرد.

وی با اشاره به اینکه پروژه های نیمه تمام روند طبیعی خود را طی می کنند، ادامه داد: هنر ما در این است با شیوه های تامین منابع کارهای بزرگ و اثرگذاری انجام دهیم لذا مطابق مطالعات انجام شده به این نتیجه رسیده ایم ایجاد این چهار پروژه برای خرم آباد ضروری است و با اجرای این پروژه ها گام های ارزشمندی در راستای توسعه استان برداشته خواهد شد.

معاون عمرانی استانداری لرستان پذیرفتن قرارگاه خاتم الانبیاء برای اجرای چهار پروژه در خرم آباد را یک فرصت طلایی برای شهر دانست و گفت: ما معتقدیم از این فرصت طلایی باید استفاده شود ولی اصراری بر اجرای این پروژه ها نداریم لذا شورای شهر مختار است این مصوبه را رد و یا قبول کند.

گفتنی است معاون عمرانی استانداری لرستان به منظور سفر به تهران جلسه را ترک کرد و پس از رفتن وی جلسه با مخالفت ها و موافقت هایی از سوی اعضاء شورای شهر در خصوص تصویب چهار پروژه پیشنهادی ادامه یافت.

در نهایت مقرر شد موضوع پیشنهادی در کمیسیون تلفیق شورای شهر خرم آباد بررسی شده و نتیجه در جلسه رسمی شورا برای تصمیم‌گیری نهایی به بحث گذاشته شود.

کد خبر 3574385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha