به گزارش خبرنگار مهر، طبق مطالعه محققان مرکز سرطان دانشگاه تکزاس، مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی میزان بالای شاخص گلوکز، نظیر نان سفید یا شیرینی، کورن فلکس و برنج پفکی، با افزایش ریسک ابتلا به سرطان ریه مرتبط است.
شاخص گلوکز (GI)، معیار کیفی کربوهیدرات های رژیم غذایی است که از طریق میزان افزایش سریع سطح قند خون به دنبال خوردن غذا تعریف می شود.
ارتباط بین شاخص گلوکز و سرطان ریه در برخی زیرگروه های خاص، نظیر افراد غیرسیگاری، بسیار قابل توجه و چشمگیر است.
محققان در این مطالعه، ۱۹۰۵ بیماری را که به تازگی مبتلا به سرطان ریه شده بودند و ۲۴۱۳ فرد سالم را مورد مطالعه قرار دادند. از شرکت کنندگان خواسته شد تا عادات غذایی گذشته و سابقه سلامتی شان را گزارش دهند.
«زی فنگ وو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما شاهد افزایش ۴۹ درصدی احتمال ابتلا به سرطان ریه در افراد دارای بالاترین میزان GI روزانه در مقایسه با افراد دارای پایین ترین سطح GI روزانه بودیم. این ارتباط در بین شرکت کنندگانی که هیچ وقت سیگار نکشیده بودند یا افراد دارای سطح تحصیلات کمتر از ۱۲ سال، به مراتب بیشتر بود.»
جالب اینجاست که محققان دریافتند ظرفیت گلوکز (GL)، معیار کمیت کربوهیدرات، هیچ ارتباط قابل توجهی با ریسک ابتلا به سرطان ریه نداشت.
به گفته وو، این موضوع نشاندهنده این موضوع است که میانیگن کیفیت، به جای کمیت، کربوهیدرات های مصرف شده موجب ابتلا به سرطان ریه می شود. از اینرو محققان توصیه می کنند که باید مصرف مواد خوراکی و نوشیدنی های با GI بالا محدود شود.
نمونه مواد غذایی حاوی GI پایین که برای مصرف توصیه می شوند شامل نان تهیه شده از گندم سبوس دار یا جو سبوس دار، آرد جو و پاستا است.
نظر شما