به گزارش خبرنگار مهر، مهدی محتشمی صبح دوشنبه در جلسه شتاب بخشیدن به صادرات غیرنفتی که در سالن اجتماعات بانک ملی برگزار شد، بابیان اینکه ۶۰ کشور به ۹ وزارتخانه اقتصادی تقسیمشده است گفت: در دولت جدید فضای بینالمللی تحرک بسیار خوبی را داشته است.
محتشمی تصریح کرد: در دوماه گذشته روسای جمهوری چند کشور به ایران سفرکردهاند که خواستار گسترش روابط بینالمللی هستند و شاهد عادیسازی روابط چه به لحاظ سیاسی و استراتژیک با همسایگان هستیم.
وی گفت: ما دو سند بالادستی اقتصاد مقاومتی و سند توسعه برنامه ششم را پیش روداریم که اگر تحقق یابد، صادرات کشور افزایش خواهد داشت و این امر جز با حضور بخش خصوصی ممکن نیست.
قائممقام وزیر ارتباطات بابیان اینکه باید منابع اولویتها و ظرفیتها در استانها احصا شود گفت: مازندران باید بهصورت فراملی برای توسعه صادرات نگاه شود.
وی تأکید کرد: آمادگی زیرساختهای لازم ازجمله ساماندهی گمرکات بر عهده دولت است و یکی از مشکلات ما در گمرکات بروکراسی اداری است زیرا امر تجارت و صادرات جز با برداشتن بروکراسی در صادرات محقق نمیشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به دنبال گسترش ارتباطات بانکی و روابط پولی با ارزهای آسیایی با کشورهای مختلف هستیم و باید به دنبال افزایش روادید بانکی باشیم.
وی بابیان اینکه در ارتباط با روسیه مشکلات زیادی داشتهایم افزود: برای صدور آسان روادید یک توافقنامه امضا کردهایم و مشکلات حلوفصل شد و در سفر پوتین به ایران نیز ۱۰ سند امضا شد که دو سند بانکی و یک سند امدادگری در دریای خزر بوده است.
محتشمی بابیان اینکه صادرات نفتی و زیرساختهای مشترک با روسیه بسیار مهم است، افزود: ۴۰ میلیارد دلار پروژه مشترک با روسیه در نظر گرفتهایم که در پنج سال محقق خواهد شد زیرا روسیه هرساله ۵۰۰ میلیارد دلار کالا وارد میکند که رقم بالایی است و باید از این ظرفیت برای صادرات به روسیه استفاده کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به امضای سند موافقتنامه دامی و طیور با روسیه گفت: ۱۱۹ شرکت آمادگی خود را در ارتباط با روسیه اعلام کردهاند و ما نیز خواستار کاهش قیمت تعرفههای صادرات بهصورت موقت از سوی روسیه شدهایم تا بتوانیم با کشورهایی که به روسیه صادرات داشتهاند، رقابت کنیم.
قائممقام وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با اشاره به صادرات بالای ۲۰ میلیون دلار روسیه به منطقه خلیجفارس تصریح کرد: کالاها از این منطقه به سایر مناطق ازجمله تنگه داردانل ارسال میشود.
وی بابیان اینکه مازندران ظرفیت هشت میلیون تن بارگیری کالا در بنادر را دارا است افزود: در حال حاضر فقط سه میلیون تن بارگیری انجام می شودکه میتوانیم با بهرهبرداری درست ظرفیت خوبی از طریق ترانزیت برای کشور داشته باشیم.
محتشمی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۵ صادرات ایران به ترکیه کاهش داشته، گفت: ما به دنبال صادرات ۲۰ میلیارد مکعب گاز به ترکیه و مصمم هستیم توانایی استانها را برای صادرات به ترکیه افزایش دهیم.
وی گفت: روسیه بزرگترین واردکننده مرکبات و گل و گیاه است درحالیکه مازندران بهعنوان بزرگترین صادرکننده مرکبات و گل و گیاه هیچ سهمی را خربازار روسیه ندارد.
وی در بخش دیگر با اشاره به رفع محدودیت با کشور آذربایجان تصریح کرد: ۴۰۰ میلیارد دلار از پولهای ایران در آذربایجان تحریم شده بوده و اکنون روابط سیاسی و زیرساختی خوب شده است و مازندران میتواند نقش مهمی در ارتباطات آذربایجان ایفا کند.
نظر شما