به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا گنجی در مراسم روز جهانی کلیه، اظهارداشت: در حال حاضر تستهای دقیقی برای تشخیص نارسایی کلیه نداریم، اظهار کرد: سرچشمه بیماریهای کلیوی در کودکی است. اگر کودکی ناقص به دنیا آید، تکامل کلیه متوقف میشود و در نهایت در بزرگسالی به فشار خون، اسید اوریک بالا و همچنین نارسایی کلیه مبتلا میشود.
وی، علت حدود ۶۰ درصد بیماریهای مرتبط با نارسایی کلیه را عوامل مادرزادی و بعد از آن بیماری های کیستیک، متابولیک و نفریت عنوان و تاکید کرد: باید در دوران جنینی نیز غربالگری کلیه انجام شود چراکه اگر کودک نارس با وزن کم به دنیا آید، کلیه او ممکن است آسیب ببیند.
رئیس انجمن نفرولوژی ایران در ادامه به برنامه انجمن بینالمللی کلیه مبنی بر اینکه تا سال ۲۰۲۵ هیچ کودکی نباید از نارسایی کلیه جان خود را از دست دهد، اشاره کرد و افزود: حتی اگر نارسایی در کودکان نیز درمان شود، ممکن است در آینده مبتلا به نارسایی مزمن کلیه شود. در حال حاضر ۵۰ درصد افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی در دنیا به دستگاههای دیالیز دسترسی ندارند. دسترسی باقی افراد نیز تحت تاثیر توان اقتصادی و موقعیت خانوادهها قرار میگیرد.
نظر شما