به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سالاری ظهر دوشنبه در چهارمین جشنواره فرش و گبه دستباف به مناسبت ۱۸ اسفند روز بوشهر ضمن تقدیر از زحمات هنرمندان بافنده فرش در استان بوشهر با اشاره به پویایی صنعت فرش و گبه دستباف بوشهر در سالهای گذشته اظهار داشت: با توجه بهشرایط پسابرجام امکان دسترسی به بازارهای جهانی برای فرش بوشهر برای بار دیگر به وجود آمده است.
وی با اشاره به کار دشواری که در زمینه بازپسگیری یک بازار از دست رفته در دنیا داریم افزود: با همت صادرکنندگانی که بازار را میشناسند و پشتیبانی هنرمندان بافنده فرش در استان میتوان این بازار را دوباره فتح کرد و شکوه و پویایی صنعت فرش بوشهر را به آن بازگرداند.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه شناخت نیاز و سلیقه بازار در پیوند با مصرف کننده موجب توسعه صنعت فرش خواهد شد، بر حذف فاصله و واسطه میان تولید کننده و صادر کننده فرش تاکید کرد و گفت: نیاز را از سمت بازار به سمت تولید کننده باید تعریف کرد.
سالاری با اشاره به شناسایی فرصتهای تولید از بازار گفت: حمایتهای مالی و فنی دولت و پشتیبانی صادر کنندگان در یک تعامل مشترک میان بخش خصوصی و دولت موجب رونق صنعت فرش استان خواهد شد.
ایجاد خانه فرش استان بوشهر
وی با اعلام آمادگی برای حمایت از ایجاد خانه فرش استان بوشهر بیان کرد: صرفا با راهاندازی خانه فرش مشکل صنعت فرش بوشهر حل نمیشود بلکه باید بازاریابی کارشناسانه توسط صادرکنندگان موفق با پشتیبانی بافندههای استان ساماندهی و مدیریت شود.
استاندار بوشهر بر تضمین خرید، تقویت و نهادینه کردن ارتباط میان بخشهای مختلف فعال در صنعت فرش توسط دولت تاکد کرد و گفت: صادر کنندگان بازارهای خارجی را بیشتر از دولت میشناسند و از بازارهای داخلی نیز نباید غافل شد.
وی بر استفاده از تولید بافندههای استان در بازار محلی به عنوان یکی از جاذبه های صنعت گردشگری در بوشهر تاکید کرد و گفت: از سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی برای راهاندازی نمایشگاه صنایع دستی و فرش دستباف استان به منظور فروش این محصولات به گردشگران حمایت میکنیم.
استاندار بوشهر توجه به آموزش را ضروری دانست و بیان کرد: وقتی میخواهیم با کشورهای تولید کننده فرش رقابت کنیم و بازار از دست رفته را باز پس بگیریم باید کیفیت را به گونهای تعریف کنیم که قابلیت رقابت در بازار دنیا را داشته باشم.
وی با اشاره به تناسب آموزش با نیاز بازار گفت: محور آموزش متناسب با نیاز بازار باید کسانی باشند که بازار و نیازهای مشتری را بشناسند.
پرداخت تسهیلات به بافندگان
سالاری با اشاره به ورود کشورهای هند و چین و پاکستان به بازار فرش بیان کرد: هنر اصیل فرش ایرانی به واسطه ریشه دار بودن از کیفیت بالایی برخوردار است که با طراحی و حفظ اصالت در فرش فتح بازارهای جهانی برای بار دیگر امکان پذیر است.
وی با اشاره به حمایت دولت از صادر کنندگان فرش بیان کرد: سلیقه بخش خصوصی در تولید و فروش فرش نسبت به دولت ارجحیت دارد.
استاندار بوشهر بر پرداخت تسهیلات مبتنی بر بازار به عنوان پشتوانه بافندگان تاکید کرد و گفت: پرداخت تسهیلات باید موجب رونق و پشتیبانی از صنعت فرش شود و نه صرفا بافندگان را بدهکار کنیم.
وی با ابراز امیدواری از رونق در صنعت فرش با توجه به شرایط پسابرجام و تحقق اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری افزود: از بافندههای جوان که در صنعت بافت فرش وارد شوند حمایت می کنیم.
در ادامه زهره گنجی بافنده جوان بوشهری به عنوان بافنده برتر ملی از استاندار لوح تقدیر و تندیش جشنواره را دریافت کرد.
نظر شما