به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگری معاون اول رئیس جمهور در مراسم اختتامیه دومین دوره جشنواره های «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «پایتخت کتاب ایران» در سخنانی گفت: در آیینی که موجبه آن کتاب است و برای فرهنگی که کتابهای ماندگار، مظهر شکوفایی آن است، هر زمان و هر مکان باید برای موضوع کتاب و کتابخوانی بهانهای پیدا کرد.
وی افزود: کتاب و کتابخوانی یک مقوله فرهنگی صرف نیست بلکه اقتصاد اجتماع و سیاست منهای کتاب ناقص هستند. امروز شاهد تحولات جدی در زمینه فناوریهای جدید هستیم و عصر ما عصر فناوری های نوین است. با این وجود نباید گمان کنیم که تحولات فناوری میتواند ما را از کتاب بینیاز کند. باید از هر تحولی در تولید نشر و دریافت کتاب استفاده کنیم چراکه بینیازی از مطالعه کتاب نه ممکن است و نه مطلوب.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کتاب پیر و جوان، شهری و روستایی و زن و مرد نمیشناسد، تاکید کرد: در جامعهای که برخوردار از فرهنگ است، استفاده از کتاب از مهمترین مسائل در آن است و به هر حال جنبه دیگر رجحان دارد.
جهانگیری گفت: البته باید اعتراف کنیم که جامعه ما در استفاده از کتاب با آسیبها و مشکلاتی روبرو است؛ پایین آمدن کمیت و کیفیت کتابها، وضعیت نامناسب بازار نشر و اقتصاد آن، پایین آمدن فرهنگ مطالعه در جامعه از آسیب های جدی است و باید حتما چاره اندیشی شوند. دولت به سهم خود به این مسئله حساس باور دارد و خوشبختانه اقدام وزارت ارشاد در برگزاری این گونه جشنوارهها و کارهای دیگری که در این راستا انجام می شود نشان دهنده اهتمام جدی دولت برای حل این مسائل است.
وی اضافه کرد: مسائل اصلی کشور جز با مشارکت آحاد مردم قابل حل نیست و نقطه عظیمت به سمت حل مسائل و مشکلات جلب مشارکت و ایجاد رقابت در جامعه است که هر دو در بندهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان موضوعات اساسی مورد توجه قرار گرفته است. اگر بخواهیم مسائل اساسی کشور را حل کنیم چارهای جز این نداریم که زمینه مشارکت آحاد ملت را در این کار فراهم کنیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: باید بپذیریم که با مشارکت گسترده مردم و ایجاد رقابت در جامعه، امید در جامعه افزایش پیدا میکند و فضا برای رونق و تحرک در جامعه بیشتر میشود. ملت ایران با مشارکت معنادار و گسترده در انتخابات بار دیگر فرصتی استثنایی برای مدیریت جامعه به وجود آورد.
جهانگیری در ادامه با اشاره به مشکلاتی که دولت در سالهای اخیر با آنها دست و پنجه نرم کرده است گفت: ما در سال ۹۴ با کاهش شدید بهای نفت روبرو بودیم و در سال های ۹۲ و ۹۳ با تحریمهای ظالمانه اما آنچه باعث شد ثبات و آرامش به جامعه برگردد مشارکت مردم بود که منجر به ایجاد امید در جامعه شد.
وی اضافه کرد: وقتی مردم اعتماد و امید داشته باشند، حرکتهای تند و نگران کننده از خود بروز نمیدهند. در همین سال ۹۴ کشورهایی که مشابه ما متکی به درآمد نفت بودند، وقتی یک باره قیمت نفت از صد دلار به ۲۵ دلار کاهش پیدا کرد، همه با تلاطم روبرو شدند. از کشور بزرگ روسیه گرفته تا کشورهای آمریکای لاتین که ارزش پول برخی از آنها به ۷۰۰ برابر کمتر شد اما در ایران علی رغم حاکمیت تحریمها، اتفاق نگران کننده ای که منجر به حرکتهای تند مثل چند برابر شدن نرخ ارز رخ نداد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: آنچه در این راه تعیین کننده بود، امید و اعتماد مردم بود که در انتخابات ۷ اسفند خون دیگری به این امید تزریق شد.
جهانگیری برگزاری جشنوارههایی از قبیل روستاها و عشایر دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران را قدمهایی اگرچه کوچک اما بسیار مثبت و امید بخش توصیف کرد و گفت: متاسفانه گاهی اوقات مدیریت کشور ما از انجام کارهای ساده اینچنینی که میتواند منجر به ایجاد یک فضای بسیار مثبت در جامعه بشود، دریغ میکند. ما امیدواریم این مشارکت و رقابت در همه صحنهها شکل بگیرد و مطمئن هستیم جایی که مشارکت مردم باشد، رونق اقتصادی شکل می گیرد و شاهد شکوفایی در کشور خواهیم بود.
معاون اول رئیس جمهور که در آیین اختتامیه دومین دوره جشنوارههای «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «پایتخت کتاب ایران» سخن میگفت در پایان صد جلد کتاب به تمامی شهرها و روستاهای نامزد این عناوین اهدا کرد.
نظر شما