به گزارش خبرنگار مهر، نزار القطری نوحه خوان و مداح اهل بیت علیهم السلام از روز یکشنبه تا سهشنبه شب مهمان مردم در حسینیه مهاجرین محله گوده کنگان بود.
نزار القطری در خصوص سفر خود به کنگان به خبرنگار مهر گفت: این نخستین سفر بنده به استان بوشهر نیست؛ قبلا هم در مراسمات بوشهر، دیلم و عسلویه شرکت کرده ام.
نوحهخوانی سنتی نباید فراموش شود
وی اظهار داشت: خوشبختانه هنوز عزاداریها در این استان به شکل سنتی انجام می شود، هر چند شنیدههایی حاکی بر اینکه در برخی مجالس و هیئتها، این سبک را کنار گذاشتهاند که این موضوع بسیار ناراحت کننده است.
این مداح اهل بیت(ع) افزود: ما تا بخواهیم یک سبک جدید را بیاوریم و جا بیاندازیم، طبیعتا سبک نوحه خوانی جنوبی از بین خواهد رفت و لذا اصرار ما باید بر ماندگاری سبک سنتی و جنوبی باشد.
فضای معنوی از قدیم الایام در جنوب حفظ شده است
نزار القطری در خصوص ایام سوگواری فاطمی در کنگان نیز گفت: با اینکه امسال ایام فاطمی نزدیک به عید نوروز است ولی چهره شهر کنگان کاملا شکل عزاداری به خود گرفته است و مردم نیز لباس عزا بر تن و پرچمهای سیاه بر فراز منازل نصب کردهاند. فضای معنوی از قدیم الایام در جنوب بوده و هنوز هم حفظ شده است.
وی عنوان کرد: انسان در هر منطقهای که وارد میشود باید با زبان آنان صحبت کند. برخی از ساکنین استان بوشهر نیز عرب زبان هستند و لذا باید این تنوع در کار بنده باشد. یکی از نوحه هایم در خصوص حضرت مهدی (عج) را به چهار زبان، عربی، انگلیسی، فارسی و اردو خواندهام و اگر می توانستم به زبان چینی هم میخواندم و این پیام را منتشر میکردم.
این مداح و نوحه خوان اظهار داشت: خیلی سعی می کنم از این شعرهایی که بیمعناست دوری کنم. شعرهای زیادی در عربی و فارسی آمده که مثلا در خصوص «ابرو» و مضامینی همچون «قربان قد و بالایت» است و آخر آن اسم حضرت علی اکبر هم می آورند و لذا این نوع اشعار هیچ تناسب و سنخیتی با عزاداری ندارد زیرا اصل عزاداری و فاجعه، قتل امام حسین و یارانش است.
احیای سبکهای قدیمی عزاداری
القطری خاطرنشان کرد: خوشبختانه همچنان جنوبیها از سبک سنتی و قدیم برای عزاداری و نوحه خوانی استفاده می کنند و دود سبکهای جدید مردم جنوب را آلوده نکرده است.
وی گفت: مبدا سبک تلفیقی نوحههای عربی و فارسی بنده نیستم و خیلی از نوحه خوانان از قدیم به این سبک نوحه خوانی می کردند. سبکهای قدیمی را دوست دارم و مایلم آنها را احیا کنم.
این مداح در خصوص شاعران نوحهها و مداحیهایش نیز گفت: شاعران نوحه ها و مداحی های بنده، مرد و زن از کشور عراق، کویت و ایران هستند. در ایران شاعران هم به زبان فارسی شعر می گویند و هم به زبان تلفیقی شعر میسرایند.
شعر خوب مداح را تشویق به خواندن میکند
القطری تاکید گفت: محتوای شعر که خوب باشد، حالا از هر شخصی که می خواهد باشد، مداح را تشویق به خواندن آن می کند.
وی با اشاره به اینکه امام حسین و حضرت مهدی موعود مطعلق به همه مردم هستند، خاطرنشان کرد: در همین استان و در کردستان که بنده نوحه خوانی کردم، شاهد حضور برادران اهل تسنن در سینه زنی بودهام و از این بابت هم خوشحالم و هم اینکه از همه این بزرگواران تشکر می کنم.
این مداح تاکید کرد: چون این استان دارای مردمان مذهبی تشیع و هم تسنن است، از همه ساکنان این استان تقاضا دارم وحدت خود را همچنان حفظ کنند.
همیشه گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشید
وی تصریح کرد: خیلی خوب است که فارغ از هر رنگ و نژاد و مذهب در کنار هم زندگی مسالمت آمیز همراه با حفظ وحدت داشته باشیم.
القطری عنوان کرد: زیبایی رنگین کمان به این است که هفت رنگ آن در کنار هم قرار دارند. بلوچ، عرب، کرد، لر، ترک، فارس، شمالی و... باید کشورخود را دوست بدارید، چنانچه اختلافاتی هم باشد کنار بگذارید و همیشه گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشید که حقیقتا همینجور هم بوده است و این نصیحت را در ابتدا به خودم می کنم.
وی در پایان گفت: خداوند این کشور را در پناه امام زمان حفظ کند.
نظر شما