۲ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۵۸

دانشجویان و اوقاف فراغت؛ ۲

تلویزیون در صدر فراغت دانشجویی/ ۹۱ درصد علاقمند به ورزش

تلویزیون در صدر فراغت دانشجویی/ ۹۱ درصد علاقمند به ورزش

الگوی گذران اوقات فراغت دانشجویان یک دانشگاه نشان می دهد ۹۱.۵ درصد از دانشجویان در گذران اوقات فراغت به ورزش کردن علاقمند بوده اند ولی عملاً فقط نیمی از آنها ورزش می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، از آنجایی که تعطیلات نوروز یکی از مهمترین اوقات فراغت دانشجویان به شمار می آید، بر آن شدیم آخرین نتایج تحقیقات دانشگاهیان درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت دانشجويان در دانشگاه های مختلف را منتشر کنیم.

مقاله «بررسی الگوی گذراندن اوقات فراغت دانشجويان دانشگاه شهید چمران» نوشته حسین الهام پور، دکتر محمد جعفر پاک سرشت عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز است.

این مقاله در فصلنامه مجله علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز منتشر شده است.

این پژوهش برای تحقق دو هدف صورت گرفته است، یک شناسایی الگوی گذران اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه شهید چمران و بررسی نحوه گذران این اوقات با توجه به عواملی همچون جنسیت، وضعیت اجتماعی - اقتصادی، گروه آموزشی، عملکرد تحصیلی، سکونت در خوابگاه و محل تولد. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان ورودی سال ۷۸ و نمونه تصادفی ۶۴۱ نفر است.

بر اساس نتایج این تحقیق، به طور متوسط هر دانشجو در یک شبانه روز غیر تعطیل ۳.۷۸ ساعت وقت فراغت دارد و در روزهای تعطیل وقت فراغت به ۵.۳۸ ساعت افزایش می یابد. در مجموع دانشجویان در هفته ۲۸ ساعت وقت فراغت دارند.

۹۱.۵ درصد از دانشجویان در گذران اوقات فراغت خود به ورزش کردن علاقمند بوده اند ولی عملاً فقط نیمی از دانشجویان ورزش می کنند. به عبارت دیگر ۴۱.۵ درصد دانشجویان علیرغم میل خود ورزش نمی کنند. از گروهی که ورزش می کنند ۲۹ درصد هفته ای فقط یک ساعت به فعالیت های ورزشی می پردازند.

بررسی میزان علاقمندی دانشجویان به رشته های ورزشی فوتبال، شنا، والیبال، بدنسازی، شطرنج، تنیس، دو میدانی، کوه نوردی، بدمینتون، دوچرخه سواری، بازی های کامپیوتری، بسکتبال، ژیمناستیک، رزمی، بازی با کارت، هندبال و بوکس علاقه داشته اند. به طور متوسط دانشجویان روزانه ۰.۸۳ ساعت صرف ورزش می کنند.

کمتر از یک درصد از دانشجویان هر هفته به سینما می روند، ۴۱ درصد دو یا سه ماه یکبار، ۲۱ درصد سالی یکبار و ۱۸ درصد اصلا به سینما نمی روند. نیمی از دانشجویان اصلا به تئاتر می روند. این یافته بیانگر نقش ناچیز سینما و تئاتر در گذران اوقات فراغت دانشجویان این تحقیق است. 

۳۲.۸ درصد به فیلم هایی با موضوعات اجتماعی، ۱۹.۷ درصد به فیلم های پلیسی، ۱۴.۷ درصد به فیلم های خانوادگی و ۱۴.۴ درصد به فیلم های جنگی را مشاهده می کنند.

۱۷ درصد دانشجویان اصلا تلویزیون تماشا نمی کنند و ۸۳ درصد بقیه به طور متوسط در روزهای تعطیل و غیر تعطیل به ترتیب ۳ و ۲ ساعت صرف تماشای تلویزیون می کنند. به طور کلی ۱۵.۵ ساعت در هفته از وقت دانشجویان را تلویزیون به خود اختصاص داده است. دانشجویان بیش از نیمی از وقت فراغت خود را صرف تماشای تلویزیون  می کنند .

دانشجویان به طور متوسط روزانه ۱.۷۶ ساعت به رادیو گوش می دهند. ۱.۴۴ ساعت به رادیوهای خارجی گوش می دهند و درصد بیشتری از دانشجویان برای شنیدن خبر، به رادیوهای خارج گوش می دهند.

به طور متوسط دانشجویان هفته ای ۵۲ دقیقه صرف کار با کامپیوتر کرده و روزانه بیش از یک ساعت روزنامه خوانده اند، فقط ۳ درصد دانشجویان اصلا روزنامه نخوانده اند. دانشجویان هفته ای ۳۶.۱ ساعت صرف مطالعه مجلات کرده اند.

دانشجویان این تحقیق به طور متوسط یک ساعت کتاب غیر درسی مطالعه می کنند. تنوع موضوعی کتابهای مطالعه شده نشان می دهد به ترتیب کتاب های داستان و رمان، ادبی، علمی، تربیتی و روانشناسی، تاریخی، سیاسی، اجتماعی، آموزشی، هنری و اقتصادی بیشترین خواننده را داشته اند. 

دانشجویان به طور متوسط ماهانه ۲ ساعت در پارک ها گردش می کنند.

۸.۵ درصد عضو انجمن اسلامی دانشگاه و ۱۷.۵ درصد عضو بسیج دانشجویی بوده و ۷۰ درصد دانشجویان به هیچ نوع فعالیت سازمان یافته ای نمی پردازند.

بررسی کلی گذران اوقات فراغت دانشجویان نشان می دهد که بیشترین وقت فراغت صرف تماشای تلویزیون می شود.

کد خبر 3580216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha