به گزارش خبرنگار مهر، نیازعلی ابراهیمی پاک چهارشنبه شب در جلسه هماهنگی صیانت از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی که با حضور مسئولان و کارشناسان امور اراضی و منابع طبیعی استان که در باغستان برگزار شد اظهارداشت: اراضی ملی امانتی در دست نسل امروز است که باید ضمن بهره برداری صحیح آن را به آیندگان بسپارند.
وی بیان کرد: روزانه هزاران هکتار خاک در کشور از بین می رود و نابودی یک هکتار زمین در استان در روز نگران کننده است و باید تدبیر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: رسالت ما در صیانت از منابع آبی و خاک سنگین است و اگر در این زمینه کوتاهی کنیم آسیب شدیدی خواهیم دید.
وی تصریح کرد: همه تلاش ها و ظرفیت های خود را باید به کار گیریم تا ساخت و سازی در اراضی کشاورزی صورت نگیرد زیرا پس از احداث تخریب زمین و ورود حتی یک کیلو سیمان به محدوده کشاورزی آسیب رسان است و دیگر زمین را از انتفاع خارج می کند.
ابراهیمی پاک گفت: ۳۵۰ پرونده در تبصره یک ماده یک برای ساخت اتاقک کارگری به صورت مجاز تشکیل شده و به صورت حساب شده و با کمترین تخریب مجوز گرفته تا از اراضی صیانت شود.
وی افزود: باید محدوده روستاها کنترل و از گسترش آن ممانعت شود تا اراضی درجه یک آسیب نبیند که در این راستا از مدیران جهاد کشاورزی، مراکز خدمات روستایی انتظار همکاری بیشتری داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهارداشت: سامانه ۱۳۱ امور اراضی، ۱۵۰۴ منابع طبیعی، ۱۵۴۰ محیط زیست و ۱۴۱ راه و شهرسازی برای اعلام گزارش های تخلف اختصاص یافته که امیدواریم مردم در این زمینه فعالتر عمل کنند.
وی بیان کرد: با کسب اطلاعات لازم از طریق سامانه های اعلام شده بلافاصله اکیپ های گشت و بازرسی بلافاصله به محل اعزام می شوند تا از بروز تخلف جلوگیری شود.
ابراهیمی پاک گفت: نظارت مسئولان جهاد کشاورزی و مراکز خدمات روستایی، اطلاع رسانی توسط مردم می تواند از بروز تخلف در عرصه اراضی کشاورزی جلوگیری کند.
حامد مانی فر مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین هم در این جلسه گفت: با همکاری استانداری، دادگستری، امور اراضی، جهاد کشاورزی با تشکیل اکیپ های مشترک کار صیانت از اراضی انجام شده که به صورت متمرکز هم یگان حفاظت از اراضی در راه و شهرسازی راه اندازی شده تا از ساخت و ساز و تغییر کاربری غیرمجاز جلوگیری شود.
وی افزود: از سال آینده با همکاری بخش خصوصی صیانت از اراضی با جدیت بیشتری دنیال خواهد شد و گشت های راهداری هم در کنار وظایف محوله در این زمینه همکاری خواهند کرد.
سیاوش شمسی پور مدیرکل محیط زیست استان قزوین هم گفت: تعادل بخشی در عرصه های صیانت از اراضی می تواند به کاهش تجاوز به اراضی کمک کند و با پیدا کردن حلقه های مفقوده این حوزه می توان به نتیجه بخشی کارها امیدوار بود.
وی افزود: استفاده از پتانسیل قانونی موجود در همه دستگاههای اجرایی برای هم افزایی اقدامات و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ضروری است.
علی اکبر اسداللهی مدیرکل منابع طبیعی استان هم گفت: در حوزه منابع طبیعی در بلاتکلیفی پنهان به سر می بریم و نیازمند اصلاح و بازنگری در قوانین هستیم تا خلاء ها برطرف شده و کارها روان شود.
وی افزود: در روزهای آینده شاهد افزایش چرای بی رویه دامهای استانهای همجوار هستیم که تهدیدی برای مراتع استان قزوین است که باید از ورود دام از مبدا اقدام کنیم.
اسداللهی یادآورشد: از اجاره دادن اراضی برای چرای دام هم باید جلوگیری شود که با تعیین کشیک های نوروزی امیدواریم در تعطیلات از بروزتخلف جلوگیری کنیم.
بهروز جلالوند معاون دادگستری استان قزوین هم اظهارداشت: موضوع حفاظت از اراضی کشاورزی از دغدغه های مقام معظم رهبری است و همه باید در صیانت از این ثروت های ملی کوشا باشیم و آن را جدی بگیریم.
وی گفت: همه کسانی که به اراضی ملی تجاوز کنند با برخورد جدی دستگاه قضایی مواجه می شوند اما باید دستگاههای اجرایی در دادن مجوز مسیرهای قانونی را طی کنند زیرا گاهی اوقات وقتی پرونده ای به دادگاه ارجاع می شود دارای مجوزهای قانونی است که کار رسیدگی را سخت می کند.
جلالوند بیان کرد: باید از مبدا دقت لازم را در دادن مجوز رعایت کنیم و اگر کاری اشکال دارد به سادگی مجوز ندهیم تا بعدها مشکل ساز شود.
وی آموزش افراد را در کاهش تخلف در حوزه اراضی کشاورزی موثر دانست و خواستار توجه بیشتر مسئولان در این حوزه شد.
نظر شما