۱۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۲:۳۸

شادمهر راستین به مهر گفت:

تشریح روند انتخاب فیلم‌های فجر/ سینمای منطقه را جهانی کنیم

تشریح روند انتخاب فیلم‌های فجر/ سینمای منطقه را جهانی کنیم

شادمهر راستین یکی از مشاوران انتخاب فیلم در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر روند انتخاب و معرفی فیلم‌ها برای شرکت در این رویداد سینمایی را تشریح کرد.

شادمهر راستین در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چگونگی انتخاب فیلم‌ها در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر بیان کرد: حدود هشت ماه پیش تعدادی از سینماگران و کارشناسان سینمایی از طرف سیدرضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر به عنوان مشاور انتخاب شدند که با حضور در جشنواره های جهانی مثل پوسان، تالین، برلین، مونترال و... و همچنین دیگر جشنواره ها و بازارهای جهانی فیلم، آثاری را بررسی و جهت پیشنهاد به دبیر جشنواره انتخاب کردند.

وی ادامه داد: همزمان دعوتنامه هایی به دبیرخانه جشنواره های جهانی و معتبر ارسال شد تا فیلم ها، کارگردانان و تهیه کنندگانی که تمایل به حضور در جشنواره دارند آثارشان را تا بهمن ماه تحویل دهند. این بخش توسط آقای امیر اسفندیاری مدیریت و انجام شد. سپس در نشست های مختلفی که در بهمن و اسفند ۹۴ برگزار شد فهرست پیشنهادی تمام مشاوران ارایه و دلایل انتخاب آنها به سمع و نظر دبیر جشنواره رسید. همچنین نشست های پایانی در روزهای اخیر انجام شد تا فیلم های مستند و کوتاه و فیلم های دو بخش مسابقه جشنواره و بخش جشنواره جشنواره ها نهایی و در هفته آتی از طریق دبیر جشنواره رسانه ای شود.

امیدوارم جشنواره های فجر در سال های آینده به یک معیار مشخص برسند

مشاور انتخاب فیلم در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر همچنین درباره معیارهای انتخاب فیلم ها عنوان کرد: بخشی از انتخاب فیلم ها شخصی و سلیقه ای است و بخشی هم جنبه گروهی دارد و در عین حال بخشی از معیار انتخاب هم متاثر از قوانین انتخاب فیلم در ایران است.

راستین تصریح کرد: امیدوارم جشنواره فجر چه در بخش ملی و چه در بخش جهانی به یک برنامه، هدف، معیار و دیدگاه مدون در انتخاب فیلم ها برسد. این معیار انتخاب در جشنواره ملی هم چندان مشخص نیست. به طور مثال بیان می شود که جشنواره فیلم فجر کارنامه یک سال سینمای ایران است درحالیکه معیار مشخصی برای انتخاب فیلم ها در این کارنامه یک ساله وجود ندارد. امیدوارم جشنواره های فجر در سال های آینده به یک معیار مشخص برسند.

وی با اشاره به ویژگی فیلم های مورد نظر نیز عنوان کرد: در جشنواره جهانی فجر قصد داشتیم به معرفی فیلم هایی بپردازیم که در جشنواره های دیگر کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. این فیلم ها باید به‌روز بوده و به سال ۲۰۱۶ و یا اواخر ۲۰۱۵ تعلق داشته باشند و فیلم های ارزشمندی باشند که در رقابت با سایر فیلم ها کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.

امیدوارم جشنواره جهانی فیلم فجر بهترین بازار معرفی سینمای منطقه به جهان باشد

این فیلمنامه نویس سینمای ایران اضافه کرد: همچنین در پیشنهادها بیشتر فیلم هایی مورد توجه قرار گرفتند که به سینمای ایران نزدیک باشند. باید قبول کرد که سینمای ایران یکی از زبان های سینمایی امروز جهان است. همچنین فیلم های جدیدی که زبان جدیدی دارند و برای دانشجویان و سینماگران ایرانی مفید واقع می شوند نیز در انتخاب ها مورد توجه قرار گرفتند.

مشاور انتخاب فیلم در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به رویکرد جشنواره های بین المللی یادآور شد: جشنواره ها یکی از عوامل تعامل فرهنگی میان کشورها هستند. در این جشنواره هم این موضوع که با تمدن ها و اقوام مختلف آشناتر شویم ملاک انتخاب‌ها بود.

این فعال سینما در پایان سخنان خود گفت: یکی از اهداف ما این است که فیلم هایی را که در منطقه ارزش جهانی شدن داشته اند اما این امکان برایشان فراهم نشده است به جهان معرفی شوند. جشنواره این اعتبار را فراهم می کند و امیدوارم جشنواره جهانی فیلم فجر بهترین بازار معرفی سینمای منطقه به جهان باشد و فضایی را که جشنواره هایی همچون ابوظبی، قاهره و استانبول نتوانستند ایجاد کنند، فراهم کند.

سایر مشاوران انتخاب فیلم ها در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر به این شرح هستند: محمدمهدی عسگرپور، علیرضا شجاع نوری، فریدون جیرانی، مجید اسلامی، کامیار محسنین، شادمهر راستین، حسن برزیده، جعفر صانعی مقدم، مرتضی رزاق کریمی و فرید فرخنده کیش.

کد خبر 3587943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha