به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس پرس، مردم کشور کوچک جیبوتی که به لحاظ ژئوپلیتیک از موقعیت راهبردی در قاره آفریقا برخوردار است امروز جمعه به پای صندوق های رای می روند تا رئیس جمهوری آینده خود را انتخاب کنند حال آنکه انتظار می رود «اسماعیل عمر غیله» مردی که در ۱۷ سال گذشته زمام اداره کشور را در دست داشته، از شانس زیادی برای انتخاب مجدد برخوردار باشد.
در انتخابات پیش رو، شِش نفر برای به دست گرفتن سکان اداره جیبوتی با یکدیگر رقابت می کنند. در اهمیت جیبوتی همین بس که با قرار گرفتن در شاخ آفریقا و تثبیت نام خود به عنوان آبراه ورود به دریای سرخ، کشورهایی نظیر آمریکا، فرانسه و چین را به تاسیس پایگاه نظامی در آن واداشته است.
غیله از شانس زیادی در انتخاباتی که ۱۸ هزار رای دهنده واجد شرایط در آن حضور دارند و برخی از گروه های اپوزیسیون شرکت در آن را تحریم کرده اند.
با جمعیتی کمتر از یک میلیون نفر، جیبوتی بندرگاهی است که موقعیت راهبردی خود را بر شلوغترین آبراه کشتیرانی جهان تحمیل می کند.
این کشور، میزبان تنها پایگاه نظامی دائم آمریکا در قاره آفریقا است و از آنجا آمریکایی ها می توانند ضمن اشراف به خلیج عدن، عملیات های هوایی خود را در یمن و همچنین سودان مدیریت کنند.
جیبوتی به عنوان یکی از کلونی های سابق کشور فرانسه به منزله دروازه ورودی دریای سرخ و کانال سوئز محسوب می شود و برای سال های متوالی از آن به عنوان پایگاهی بین المللی برای مبارزه با دزدان دریایی سومالی استفاده شده است.
یکی دیگر از دلایل اهمیت این کشور کوچک، قرار گرفتن در ساحل تنگه استراتژیک «باب المندب» است. باب المندب آبراهی است که دریای سرخ را به اقیانوس هند و آب های آزاد وصل می کند. تنگه باب المندب را می توان نقطه اتصال شرق و غرب جهان دانست.
گروه های اپوزیسیون غیله را به نقض آزادی حق تجمع و بیان متهم می کنند و گروه های حقوق بشر از سرکوب سیاسی که در این کشور سایه افکنده، شکایت می کنند.
با این حال، جیبوتی همچنان برای کشورهای قدرتمند جهان که با وعده تبدیل آن به یکی از هاب های اقتصادی و تجاری آفریقا موفق به تثبیت جایگاه راهبردی خود در منطقه می شوند، وسوسه انگیز است.
حتی از اواخر سال میلادی گذشته (۲۰۱۵)، جیبوتی برای پیگیری پروژه های راه سازی و بهره مندی از تسهیلات حوزه نفت و گاز، به چین هم روی خوش نشان داد تا آنجا که پکن موفق شد قرار داد ۱۰ ساله ایجاد پایگاه نظامی در این کشور را از آن خود کند.
با این حال، علیرغم سرمایه گذاری های کلان در بخش زیرساخت های شهری و همچنین رشد نسبتا سریع اقتصادی، هیچ بهبودی در وضع معیشتی مردم این کشور آفریقایی که از بیکاری ۶۰ درصدی رنج می برند، دیده نمی شود. در جیبوتی چهار نفر از هر پنج نفر در فقر به سر می برد.
نظر شما