به گزارش خبرنگار مهر، جواد رشیدی ظهر چهار شنبه در ستاد اجرایی توسعه بخش کشاورزی شهرستان همدان اظهار داشت: سرمازدگی موجب خسارت به باغات و محصولات زراعی و زنبورستان ها شد.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد باغات شهرستان همدان بر اثر سرمازدگی خسارت دیدند، افزود: خسارت بیشتر در میوه های هسته دار مانند زرد آلو و بادام بود که البته برخی درختان گردو هنوز گل نداده اند و غلات نیز در قسمت برگ های جانبی دچار خسارت شدند.
رشیدی در بخش دیگری از سخنانش از تجهیز امور اراضی شهرستان همدان به ۱۳۱ خودرو خبر داد و گفت: این خودروها آماده خدمت رسانی به کشاورزان و حفاظت از باغ ها و اراضی کشاورزی برای جلوگیری از تغییر کاربری هستند.
آفت سن وارد مزارع شده است
وی با بیان اینکه آفت سن وارد مزارع شده است، گفت: خوشبختانه دمای هوا و شرایط اقلیمی مانع از فعالیت بیشتر سن شده اما با تمام شدن بارندگی و افزایش دما تا ۱۴ درجه سانتیگراد شروع به فعالیت می کند که بر همین اساس مبارزه با سن مادر در مزارع اولویت اصلی جهاد کشاورزی است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه به ازای هر جفت سن مادر ۷۰درصد پوره تولید می شود، افزود: وجود پوره ها مبارزه با آفت را سخت تر می کند و از طرفی ورود ماشین آلات کشاورزی نیز به زمین دشوار می شود.
رشیدی در ادامه با بیان این موضوع که خرید تضمینی گندم در خوزستان آغاز شده است، اضافه کرد: خرید تضمینی گندم در همدان نیز در چند ماه آینده آغاز می شود.
گندم های عرضه شده به مراکز خرید شناسنامه دار می شوند
وی گفت: امسال گندم های عرضه شده به مراکز خرید شناسنامه دار می شوند تا هم آمار و مشخصات گندم و منطقه مشخص باشد و هم از تقلب جلوگیری شود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان در ادامه با اعلام اینکه ۸۵ درصد یارانه بلاعوض در راستای ارتقاء بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب برای توسعه مکانیزاسیون آبیاری به کشاورزان اعطا می شود، گفت: امسال تاکیدات از آبیاری تحت فشار به آبیاری قطره ای تغییر یافته و تسهیلات به آبیاری قطره ای تعلق می گیرد.
رشیدی در این مورد اضافه کرد: تعداد ۲۱۸ کشاورز از سال قبل برای تجهیز زمین های خود به آبیاری تحت فشار ثبت نام کرده اند که در سال گذشته تسهیلات آماده نشد و امسال با تغییر آبیاری تحت فشار به آبیاری قطره ای این تعداد با مشکل مواجه شدند و از سویی با تعطیل شدن پرداخت تسهیلات این تعداد پرونده از سهمیه برق نیز محروم ماندند.
وی با بیان اینکه زمین های این کشاورزان سازگار با آبیاری قطره ای نیست و نمی توانند از این نوع مکانیزاسیون استفاده کنند، گفت: چنانچه قانون اجازه می دهد از شرکت برق می خواهیم که مشکل برق آن ها را حل کند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان افزود: آبیاری تحت فشار موجب صرفه جویی ۳ دهم تا ۴ دهم لیتر آب می شود در حالیکه صرفه جویی آبیاری قطره ای ۶ صدم تا ۶۵ صدم لیتر است.
قنوات شهرستان همدان به طور مستمر باید مرمت و بازسازی شوند
وی با تاکید بر اینکه قنوات شهرستان همدان به طور مستمر باید مرمت و بازسازی شده و از تخریب آن ها جلوگیری شود، بیان داشت: با روندی که اعتبارات در زمستان ابلاغ می شود این کار به سختی انجام خواهد شد و نتیجه کار به زیر ۵۰ درصد بهره وری می رسد.
رشیدی در مورد کشت گلخانه ای نیز عنوان داشت: شهرستان همدان تا ۱۲۰ هکتار قابلیت کشت گلخانه ای دارد و در این زمینه نیز استقبال بالایی در همدان وجود دارد به طوریکه از کشور روسیه نیز برای کشت گلخانه ای در همدان استقبال شده است.
وی از روند صدور مجوز کشت گلخانه ای در همدان ابراز نارضایتی کرد و بیان داشت: متاسفانه روند استعلام گیری از ۱۱ ارگان مربوطه طولانی و زمانبر است و روند صدور مجوز را کند کرده به طوریکه در بررسی ها مشخص شده روند صدور موافقت نامه گلخانه در همدان ۱۷ برابر از اصفهان کند تر است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان در این خصوص اظهار داشت: برای تسریع در روند صدور موافت نامه گلخانه باید همه دستگاه های مربوطه ضوابط استاندارد خود را به نظام مهندسی ارائه دهند تا نیاز به استعلام از تک تک ارگان ها نباشد.
وی گفت: یک مشکل دیگر مشاعی بودن اراضی است که از آن ها نقشه (یو. تی. ام) خواسته می شود که این موضوع نیز امکان پذیر نیست.
رشیدی عنوان داشت: تسهیلات کشت گلخانه ای به شرکت احداث کننده پرداخت می شود و بر همین مبنا پیگیر هستیم که شرکت های تولید گلخانه ای، بومی شهرستان همدان باشند چراکه در اینصورت مشکل مدیریت ساخت وجود نخواهد داشت.
نظر شما