به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح با هدف تامين سرمايه لازم جهت طراحی و ساخت سه نوع حسگر خودرویی انجام خواهد شد. با اجرای این طرح، ضمن بومی سازی و کسب دانش فنی تولید چند نوع سنسور خودرویی، نیاز به واردات این قطعه نیز کاهش مییاید. همچنین با توجه به اینکه بخشی از خودروهای ساخت داخل به کشورهای همجوار صادر شده است، صادرات قطعات تولیدی این طرح، برای تامین نیاز قطعات مصرفی این خودروها نیز امکانپذیر خواهد شد.
ناصر کهنی مدیرعامل شرکت سازنده، با بیان اینکه این طرح شامل تولید ۳ نوع حسگر خودرویی (حسگر فشار و دمای هوا «TMAP»، حسگر دور موتور و حسگر نقطه مرگ بالا) است، گفت: حسگر فشار و دمای هوای ورودی، اطلاعات هوای ورودی را به سیستم مدیریت کنترل موتور (ECU) میدهد و این سیستم میزان هوای ورودی را تعیین میکند. در واقع با وجود این حسگر در موتورهای انژکتوری، دیگر هیچگاه از بابت فشار و دمای هوای ورودی، تنظیم موتور به هم نخواهد خورد.
وی در خصوص عملکرد حسگر دور موتور تصریح کرد: این حسگر یکی از مهمترین قطعات سیستم انژکتوری است و در صورت خرابی، خودرو استارت میخورد ولی روشن نمیشود. محل قرارگیری سنسور دور موتور در روی پوسته کلاچ مقابل فلایویل (Flywheel) است که فاصله آن با فلایویل حدود ۱ تا ۲ میلیمتر است. سیستم مدیریت کنترل موتور (ECU) با دریافت دامنه پالسهای ارسال شده از حسگر، موقعیت میل لنگ و زمان جرقه زنی سیلندر را تشخیص داده و دستورات لازم را به عملگرها میدهد.
کهنی درباره حسگر نقطه مرگ بالا نیز گفت: وظیفه این حسگر، تعیین موقعیت سیلندر شماره یک و تفکیک آن از موقعیت اندازهگیری شده توسط حسگر دور موتور است. این کار از طریق تشخیص شیار یا برآمدگی ایجاد شده روی میل بادامک انجام میگیرد.
وی درباره نیاز صنعت خودروسازی به این حسگرها و توانمندی در تولید این حسگرها گفت: با توجه به سیاستگذاریهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تولید یک میلیون و۳۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۳۹۵ و نیاز هر خودرو به این سنسورها، پیش بینی نیاز تعداد فوق برای سنسورهای تولیدی این شرکت، قطعی است که در صورت تامین ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش مورد نیاز جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز از سوی بانکها و نهادهای پولی و مالی کشور، این شرکت توان تولید سنسورهای فوق را با اتکاء به فناوری بومی خواهد داشت.
نظر شما