به گزارش خبرگزاری مهر، سید غلامرضا اسلامی، در خصوص اقدامات و فعالیتهای این کارگروه معماری و شهرسازی در سال گذشته، گفت: تعدادی از برنامههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشتههای مختلف زیرمجموعه معماری و شهرسازی مورد تأیید کارگروه قرار گرفت و برای اجرا به صورت موقت در اختیار دانشگاهها گذاشته شد، اما کار به لحاظ روال اداری و دبیرخانهای با مشکلاتی روبرو شد و شورای تحول خروجیای در مجموعه معماری و شهرسازی نداشت.
آغاز دوره جدید فعالیت کارگروه معماری و شهرسازی از اواسط سال گذشته
وی با اشاره به تعطیلی جلسات کارگروه به علت کسالت دبیر سابق و از سر گرفته شدن این جلسات از اواسط سال 94، گفت: نخستین کارهای ما تشکیل دبیرخانه، پیشنهاد اعضای جدید، طراحی ساختار جدید و به نوعی تجدید سازمان بوده؛ به علاوه این که به علت توقف ایجادشده، لازم بود کارهای گذشته مرور و بازبینی شود تا بتوانیم آن را امتداد دهیم.
رئیس کارگروه معماری و شهرسازی شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: میتوان فعالیتهای این مدت کارگروه معماری و شهرسازی را تجهیز، ترمیم و تصحیح کارگروه و کارهایی که در دوره نخست انجام شده بود، توصیف کرد که البته این مرحله هنوز ادامه دارد و ساختار و روند جدید هنوز عینیت کامل پیدا نکرده است.
وی افزود: روند کار با گذشته تفاوت بنیادینی نخواهد داشت و ما همچنان یک گروه اصلی خواهیم داشت که در آن اعضا باید با ایجاد و قرار دادن خود در جریان یک توفان ذهنی به نظرات کلی برسند و بعد در گروههای تخصصیتر و با صرف زمان بیشتر روی موضوعات مشخص کار کنند و درباره آنها تصمیمگیری شود.
ایجاد محدودیت برای ورود فارغ التحصیلان رشته های دیگر به دوره تحصیلات تکمیلی معماری
رئیس کارگروه معماری و شهرسازی شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با اشاره به یکی دیگر از مباحث جاری در کارگروه گفت: تأکید اعضای کارگروه بر این است که ورود فارغ التحصیلان رشتههای غیرمرتبط به دوره تحصیلات تکمیلی معماری محدود و شرایطی برای این مسئله در نظر گرفته شود.
اسلامی گفت: یکی دیگر از نکات این است که علیرغم این که در یک دوره برخی نظرات برای تکثر یافتن عناوین رشتهها در دوره دکتری مطرح شد، الان هم نظر وزارتخانه و هم نظر کارگروه معماری و شهرسازی بر تجمیع رشتهها در دوره دکتری بر اساس مدل دوکی شکل یعنی تجمیع در دوره کارشناسی، گسترش در دوره کارشناسی ارشد و تجمیع مجدد در دوره دکتری است.
نظر شما