به گزارش خبرنگار مهر، رحمتالله حافظی در جریان دویست و پنجاه و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهردار تهران باید در قبال تغییر کاربری سولههای مدیریت بحران پاسخگو باشد، گفت: سوله منطقه ۴ که جزو مناطق پرجمعیت است به پارک بازی کودکان تبدیل شده است و در مناطق دیگری نیز اتفاقات مشابهی رخ داده است.
وی با اشاره به اختلالی که پیادهراه ۱۷ شهریور در زندگی مردم ایجاد کرده است، گفت: تصمیمات شهرداری کالبدمحور بوده و جنبه انسانمحور ندارد؛ چرا که اغلب پشت درهای بسته و بعضاً بدون مصوبه شورای شهر صورت میگیرد و پس از اینکه میلیاردها تومان برای آن هزینه شد، نتیجه لازم حاصل نمیشود.
حافظی با تأکید بر اینکه شهرداری باید عملکرد خارج از چارچوب خود را متوقف کند، گفت: قرار بود طرح اصلاحیه پیادهراه ۱۷ شهریور تا پایان فروردین به شورا ارائه شود که تا این لحظه چیزی به دست شورا نرسیده است.
وی همچنین در جلسه امروز شورای شهر با تشریح فلسفه ایجاد سوله های بحران در شهر تهران، اظهار کرد: این سوله ها برای خدمات دهی به شهروندانی است که به دلیل ایجاد بحران دسترسی به آنها قطع شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع ۱۱۰ سوله مدیریت بحران داریم، تاکید کرد: این سوله ها تحویل مدیریت بحران داده نشده است و چون فضای خالی است از آن به عنوان سوله ورزش بانوان استفاده می شود در حالی که کاربری این سوله ها ورزشی نبوده است. بدون شک با شرایط موجود اگر بحرانی در شهر تهران رخ دهد، آمادگی برای مدیریت بحران نداریم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران خواستار واگذاری این سوله های به مدیریت بحران شد.
حافظی پس از صحبت موافقان و مخالفان طرح «اصلاحیه مصوبه الزام شهرداری به در اختیار قرار دادن کلیه پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران مناطق ۲۲گانه شهر تهران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران» گفت: با تجریه موجود این سوله ها در زمان بحران کاربرد لازم را نخواهد داشت زیرا در حال حاضر سوله ها در اختیار برخی از سازمان های شهرداری قرار گرفته است، برای نمونه این سوله ها در اختیار باغ موزه دفاع مقدس، سازمان فرهنگی و هنری، انبار دیزل ژنراتورهای یک سازمان، واحد اداری معاونت مالی و اداری یکی از مناطق و اسکان کارگران در منطقه دیگری شده است.
وی با بیان اینکه سوله های مدیریت بحران تنها دغدغه من به عنوان رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران نیست، تاکید کرد: این موضوع مصوبه شورای شهر تهران است که در تاریخ ۲۲ مردادماه سال ۹۲ تصویب شده است. بر اساس مصوبه شورای شهر تهران شهرداری ملزم است تمامی پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران را به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران واگذار کند، زیرا این سوله ها برای این منظور ساخته شده است.
وی با بیان اینکه به دلیل عدم تجهیز سوله های بحران، نباید کاربری آنها تغییر یابد، تاکید کرد: دوستان شورای شهر تهران نگران هستند که ساخت سوله های ورزش برای بانوان سالها به طول بیانجامد، باید بگویم که وقتی شهرداری تهران توان ساخت تعداد قابل توجهی مجموعه بهاران را در مدت زمان چند ماه دارد از این رو ظرفیت ساخت سوله های وزرشی برای بانوان نیز در کمترین زمان وجود دارد.
حافظی با بیان اینکه ۱۵درصد از زلزله های دنیا در کشور ما رخ می دهد، تصریح کرد: قرار بود در بخشی از این سوله ها تجهیزات امداد و نجات نگهداری شود و بخشی از آن نیز برای ذخیره سازی مواد غذایی فاسد نشدنی و آب اختصاص یابد تا در زمان بحران بتوان از آن استفاده کرد. در این صورت فضای خالی در سوله های بحران وجود ندارد که بخواهیم از آن استفاده دیگری داشته باشیم.
وی پیشنهاد داد که باید سوله های مدیریت به سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران واگذار شود و بعد از واگذاری ، این سازمان با سازمان ورزش شهرداری تهران درباره کاربری ۵۴ سوله تصمیم گیری شود البته باید در مدت زمان ۲ ساله و به صورت تدریجی سوله های ورزشی استاندارد برای بانوان ساخته شود.
پیشنهادات کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در این خصوص این طرح مورد موافقت اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
نظر شما