۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۴۲

در گفت‌و‌گو با مهر مطرح شد؛

چرخ واحدهای تولیدی لرستان به‌سختی می‌چرخد/ماجرای «بیکاران بدهکار»

چرخ واحدهای تولیدی لرستان به‌سختی می‌چرخد/ماجرای «بیکاران بدهکار»

خرم آباد- مشکلات واحدهای تولیدی در حالی هر روز عمیق تر می شود که دبیر کانون کارفرمایان لرستان معتقد است: اختصاص نیافتن یارانه تولید، افزایش هزینه ها، مالیات و ... تولید را زمین گیر کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: نگاهی گذرا به وضعیت شهرک‌های صنعتی لرستان، بیکاری ملموس در جامعه، فارغ‌التحصیلان بیکار و ... به‌خوبی نشانگر حال‌وروز تولید در استان است.

واحدهای تعطیل روی دست اقتصاد لرستان

بر اساس آمارهای منتشرشده از هزار و ۵۷۴ واحد صنعتی و تولیدی لرستان ۲۰ درصد آن‌ها تعطیل‌شده و ۳۰ درصد آن‌ها نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده‌اند تا آنجا که در همایش تکریم کارفرمایان برتر استان در سال گذشته عنوان شد که ۷۰ درصد واحدهای تولیدی استان تعطیل‌شده‌اند.

در چنین شرایطی که فشار مضاعف افزایش هزینه‌های تولید بر تولیدکنندگان وارد می‌شود، کاهش ظرفیت تولید اولین راهکار برای حفظ حیات یک بنگاه اقتصادی است.

یکی از تولیدکنندگان استان در خصوص وضعیت واحدهای تولیدی استان به خبرنگار مهر می‌گوید: از ابتدای سال گذشته تاکنون وضعیت تولید و درآمدزایی واحدهای اقتصادی بسیار نامطلوب و حتی اسفناک شده است.

واحدهای اقتصادی که زمین‌گیر شدند

ابراهیم اسفندیاری با اشاره به وضعیت واحدهای تولیدی استان و واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی می‌افزاید: برای مثال در شهرک صنعتی شماره دو خرم‌آباد بیش از ۱۳۵ واحد پروانه بهره‌برداری دریافت کرده‌اند ولی از این تعداد کمتر از ۳۵ واحد فعال است و بسیاری از این واحدها با کمتر از ظرفیت تولید می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: به‌عنوان نمونه واحد تولیدی ما ظرفیت تولید روزانه ۴ میلیون تن «پلی استایرن» دارد ولی در شرایط رکود فعلی با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم تولید می‌کنیم و البته این وضعیت بر بنگاه‌های دیگر نیز حکم‌فرما است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خرم‌آباد در بخش دیگری از سخنانش به تأثیرات نامطلوب قانون هدفمندی یارانه‌ها در بخش تولید اشاره می‌کند و می‌گوید: افزایش قیمت حامل‌های انرژی بر همه واحدها تأثیر داشته و قیمت سوخت، برق، گاز و ... برای تولیدکنندگان چند برابر شده است.

اسفندیاری بابیان اینکه عدم اختصاص یارانه تولید به واحدهای اقتصادی در کنار افزایش هزینه‌های تولید، ادامه فعالیت برای بسیاری از واحدها را مشکل کرده است، اضافه می‌کند: مشکلات دیگری از قبیل مالیات، تأمین اجتماعی و ... نیز باعث می‌شود در چنین شرایطی برخی از واحدها زمین‌گیر شوند.

سرمایه در گردش مشکل همیشگی واحدهای اقتصادی

وی با اشاره به مشکلاتی که در خصوص مالیات بر ارزش‌افزوده وجود دارد؛ بیان می‌کند: مالیات بر ارزش‌افزوده باید توسط مصرف‌کننده نهایی پرداخت شود ولی این موضوع اجرا نمی‌شود و فشار پرداخت آن به تولیدکننده برمی‌گردد.

دبیر کانون کارفرمایان استان به دیگر مشکل واحدهای تولیدی درزمینهٔ بیمه اشاره می‌کند و می‌افزاید: بر اساس قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه و ماده‌های ۸۰ و ۱۰۳ دولت می‌بایست ۲۳ درصد حق بیمه کارفرما را پرداخت کند که متأسفانه این ماده‌ها هم حذف شد و مشکل بیمه برای تولیدکنندگان مضاعف شد.

اسفندیاری خاطرنشان می‌کند: اگر فشار موضوعاتی چون بیمه، مالیات، هزینه حامل‌های انرژی و ... کاسته شود، توانایی واحدهای اقتصادی برای تولید بیشتر و به‌تبع آن اشتغال‌زایی افزایش می‌یابد.

این فعال اقتصادی استان با اشاره به مشکل سرمایه در گردش که مشکل بسیاری از واحدهای تولیدی است، می‌گوید: چند سالی است که قرار است بانک‌ها برای تأمین سرمایه در گردش واحدها اقدام کنند اما علیرغم جلسات و مذاکرات مسئولان کشوری و استانی، شرایط دریافت و بازپرداخت این تسهیلات مناسب نیست به‌نحوی‌که گاهی برخی از تولیدکنندگان از دریافت این تسهیلات، پشیمان می‌شوند.

معضلی به نام بیکاران بدهکار!

اسفندیاری بیان می‌کند: رفع موانع تولید بهترین راهکار برای اشتغال‌زایی است و با برنامه‌ریزی بهتری در مسیر کاهش موانع تولید حرکت می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: البته بخشی از مشکلات تولید هم به خود تولیدکنندگان برمی‌گردد، نداشتن اهلیت تخصصی و سرمایه‌ای از مهم‌ترین مشکلاتی است که چه درگذشته و چه حال، مشکلاتی برای تولیدکنندگان و اقتصاد لرستان ایجاد کرده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خرم‌آباد معتقد است که بخشی از وضعیت فعلی حاکم بر تولید استان مربوط به بنگاه‌های زودبازده است زیرا افرادی که تخصص و سرمایه کافی نداشتند وارد این چرخه شدند و شکست خوردند و باید گفت این افراد بیکار به بیکاران بدهکار تبدیل شدند که باید اقساط بانک‌ها و موارد دیگر را بر عهده بگیرند و البته این وضعیت، ظرفیت‌های تولید را نیز تحت تأثیر قرارداد.

اسفندیاری می‌گوید: بی‌توجهی مسئولان و تولیدکنندگان در این حوزه سبب شده که ظرفیت‌های تولیدی استان به خاطر مشکلات اقتصادی در بخش تولید، کاهش یابد و واحدهای صنعتی و تولیدی به رکود و تعطیلی برسد.

وی می‌افزاید: بانک‌ها هم بر اساس شرایطی که دارند در شرایط فعلی برای رفع مشکلاتی مانند سرمایه در گردش واحدها جدی نیستند و پیگیری‌های مسئولان استان نیز تاکنون به نتیجه مطلوبی نرسیده و برخی از واحدهای تولیدی زمین‌گیر شده‌اند.

کد خبر 3606037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha