به گزارش خبرنگار مهر، رقیه رحمانی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که ظهر یکشنبه برگزار شد، گفت: سازمان بهزیستی فقط در مسئله معلولیت پذیری فعالیت نمی کند و کارهای بسیار گسترده ای از جمله سلامت اجتماعی و روانی افراد را مدنظر خود دارد.
رحمانی ادامه داد: سرلوحه بزرگ سلامتی بهزیستی کشور مسئله تربیت افراد با نشاط است؛ حضرت محمد(ص) دو مقوله امنیت و سلامتی را جزو نیازهای هر جامعه ای می دانستند و باید قبول کنیم که این دو مسئله می تواند جامعه ای پایدار را به وجود آورد.
وی با بیان اینکه سلامتی تاجی بر سر افراد سالم است، افزود: سازمان بهزیستی در زمینه سلامت وظایف سنگینی دارد و به فرموده مقام معظم رهبری با هم متحد شده ایم تا با به کارگیری همه ظرفیت ها و بسیج امکانات بتوانیم نیاز اصلی جامعه که سلامتی است را تا حدودی رفع کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان گلستان اظهار کرد: در هفته سلامت همه مراکز مشاوره به صورت رایگان به مردم خدمت رسانی می کنند و حتی مشاوره حضوری در اداره کل بهزیستی استان گلستان نیز انجام می شود.
رحمانی با بیان اینکه خدمات مددکاری برای همه افراد در هفته سلامت رایگان است، گفت: در این هفته از دو خط ۱۲۳ که اورژانس اجتماعی است و ۱۴۸۰ که به مردم مشاوره تلفنی می دهد، بازدید خواهیم داشت و عملکرد آنها را مورد ارزیابی قرار می دهیم. خط ۱۴۸۰ از سال ۱۳۸۰ برای مشاوره تلفنی راه اندازی شده است و در حال حاضر در استان گلستان هشت مشاور در دو شیفت کاری فعالیت می کنند و طی ۲۴ ساعت شبانه روز به مردم خدمات می دهند.
مدیرکل بهزیستی استان گلستان از برقراری هشت هزار و ۶۲۱ تماس تلفنی در سال ۹۴ با سامانه ۱۴۸۰ خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد پنج هزار و ۲۱ نفر از خدمات تخصصی این سامانه بهره مند شدند. تماس هایی که با این سامانه گرفته می شود به مدت ۴۵ دقیقه رایگان است و در این مدت زمان بسیاری از مردم می توانند مشکلات خود را با مشاوران مطرح کنند.
۳۰۰ فرزندخوانده در گلستان وجود دارد
وی افزود: بیشترین مشکلات عنوان شده در تماس های تلفنی مشکلات زناشویی و فرزندان بوده است و از طرفی دیگر تعداد ۳۷ مرکز مشاوره تحت نظارت ما در این زمینه فعالیت می کنند.
رقیه رحمانی با بیان اینکه دو مرکز مشاوره تخصصی ژنتیک در شهرهای گرگان و علی آبادکتول وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این مراکز اضطراب کودکان پنج تا شش سال را مورد بررسی قرار می دهیم. در حوزه آموزش و پرورش نیز این اتفاق اقتاده است و تاکنون تعداد ۳۰ کودک به روانشناس و متخصص ارجاع داده شده اند.
مدیرکل بهزیستی استان گلستان تصریح کرد: متولی کار فرزندخواندگی بهزیستی است و کودکان صفر تا دو سال در این مجموعه نگهداری می شوند. در حال حاضر حدود ۳۰۰ فرزندخوانده در استان وجود دارند که از این تعداد ۱۰ نفر در شیرخوارگاه و ۲۹۰ نفر نزد خانواده ها نگهداری می شوند. در گذشته فقط اجازه داشتیم تا به خانواده هایی که بچه دار نمی شوند، فرزند خوانده بدهیم اما قانون به ما اجازه می دهد تا حتی به خانواده هایی که بچه نیز دارند، فرزندخوانده بدهیم.
وی با بیان اینکه زنان مجرد نیز می توانند فرزندخوانده داشته باشند، گفت: تنها زنان بالای ۳۵ سال می توانند از فرزندخوانده دختر بهره مند شوند. سیاست سازمان بهزیستی این است تا همه بچه ها را به خانواده ها واگذار کند و به همین منظور از سال ۹۱ تا به اکنون تعداد متقاضیان فرزندخواندگی از ۴۰۰ نفر به ۱۰۰ نفر رسیده است.
رئیس هیات ورزش های نابینایان و کم بینایان استان گلستان ادامه داد: در شهرستان های گرگان و گنبدکاووس دو مرکز اوتیسم قرار دارد که ظرفیت مجموع آنها تعداد ۱۰۰ نفر است. مرکز اوتیسم شهرستان گنبدکاووس در سال گذشته افتتاح شده است و کمتر از شش ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده است. تعداد پنج نفر از افراد دولتی در حال حاضر در شهر مشهد مقدس مشغعول به گذراندن دوره های تخصصی اوتیسم هستند و با به کارگیری آنها می توانیم در سراسر استان نیز این مراکز را گسترش دهیم.
رحمانی با بیان اینکه معلولین کلیه روستاها را پوشش داده ایم، افزود: اطلس معلولیت های استان را به سازمان ارسال کرده ایم و آنها نیز به ما قول دادند تا اعتبار یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی را برای پیگیری این مسئله در اختیار ما قرار دهند. در حال حاضر ۷۵۸ زن سرپرست روستایی و یک هزار و ۴۴۵ زن را در استان تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار داده ایم.
نظر شما