۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۵۴

منتخب جنوب استان بوشهر در مجلس:

حذف «ته‌لنجی» مصداق بی‌تدبیری است/ لزوم توجه به معیشت ساحل‌نشینان

حذف «ته‌لنجی» مصداق بی‌تدبیری است/ لزوم توجه به معیشت ساحل‌نشینان

بوشهر - منتخب مردم شهرستان‌های عسلویه، جم، کنگان و دیر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به معیشت ساحل‌نشینان، گفت: صراحتا می‌گویم که حذف «ته لنجی» مصداق بی‌تدبیری است.

سکینه الماسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه اشتغال صدها هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با کالای همراه ملوان موسوم به «ته لنجی» گره خورده است گفت: با ساماندهی ته لنجی موافقم اما با حذف آن به این شکل قطعا مخالفم.

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری در مورد موضوعات اینچنینی را نمی‌توان تنها بر اساس برخی آمار و ارقام سازمانی انجام داد، بخشنامه حذف لنجی را مصداقی از مدیریت بخشی‌نگر دانست.

الماسی تصریح کرد: موضوعی با این درجه از اهمیت دارای جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است و قاعدتا در خود استان‌ها باید در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

وی افزود: به لحاظ حقوقی نیز ته لنجی را می‌توان «حق مکتسبه» مردم ساحل نشینی دانست که سال‌هاست از همین طریق امرار معاش می‌کنند و هر تصمیم نادرستی در این باره می‌تواند زندگی مردم را دچار مشکل کند و صراحتا می‌گویم که مصداق بی‌تدبیری است.

منتخب دیر، کنگان، جم و عسلویه در استان بوشهر با بیان اینکه موضوع حذف ته لنجی را با تعدادی از دیگر منتخبان استان‌های بوشهر، خوزستان و هرمزگان نیز در میان گذاشته‌ام تاکید کرد: نظر همه منتخبان مردم، در این زمینه مشترک است و امیدواریم به‌زودی این مشکل که باعث دغدغه مردم ساحل نشین است رفع شود.

سکینه الماسی تصریح کرد: در شرایطی که اقتصاد سنتی مردم حوزه انتخابیه‌ام که کشاورزی، صیادی و دریانوردی بوده به واسطه حضور صنعت، و آلودگی‌های زیست‌محیطی آن تحت الشعاع قرار گرفته، بیکار کردن مردم در سالی که دولت بیشترین نیاز به اشتغال زایی دارد را اقدامی نادرست می‌دانم.

به گزارش خبرنگار مهر، کالای ته لنجی یا ملوانی کالایی است که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن هستند.

به اعتقاد بازاریان و لنج داران و فعالان تجاری و بازرگانی، ته‌لنجی یک حق مسلم برای ملوانان و لنج‌داران است و در بهبود وضعیت بازار نیز نقشی مهم و اساسی دارد و حذف آن، معیشت بسیاری از خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

محدودیت ورود كالای همراه ملوان در پی نامه رئیس گمرك ایران در روزهای پایانی سال گذشته به رئیس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز كشور در بنادر جنوبی كشور به‌ویژه استان بوشهر اجرایی شده است.

از زمان اجرای این دستورالعمل فعالیت شناورها به كشورهای حوزه خلیج فارس كاهش یافته است و در بازار نیز شاهد افزایش قیمت برخی از اجناس هستیم.

بر اساس دستورالعمل گمرك ايران به استانداران و گمركات استان‌ها، لنج‌داران اجازه حمل هيچ كالای همراه ملوان را نداشته و از آنها در اين زمينه تعهد گرفته می‌شود.

کد خبر 3607277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha