سعید نوریآزاد تهیه کننده و سردبیر برنامه تلویزیونی «رادیکال هفت» شبکه آموزش با اشاره به اینکه قسمت های جدید این برنامه در مرحله پیش تولید است و تا پایان اردیبهشت برنامه ضبط شده داریم به خبرنگار مهر گفت: برنامه «رادیکال هفت» توانست سال گذشته در جشنواره ملی فاوا برای اولین بار در حوزه تولیدات تلویزیونی جایزه بخش رسانه را از آن خود کرده و از سوی معاون اول رییس جمهور و وزیر ارتباطات مورد تقدیر قرار گیرد. این در حالی بود که شبکه های دیگر تلویزیونی نیز در حوزه IT برنامه هایی داشتند که پخش هفتگی شان بیشتر از ما بود و بعضا به طور مستقیم روی آنتن بودند.
وی افزود: با تخصصی شدن شبکه هایی مثل چهار، بعد از شروع کار شبکه های تهران، خبر و آموزش روی آنتن سراسری و مشخص شدن طیف مخاطبان، برنامه ها هم به سمت و سوی هدفدار شدن پیش رفتند و جنبه های تخصصی شدن را در تولیدات شان مدنظر قرار دادند. البته برخی از این شبکه ها در ابتدا چون بی مقدمه و بدون توجیه افکار عمومی کارشان را آغاز کردند مردم و مسئولان انتظار مخاطب عام داشتند اما به مرور رسانه و مخاطبانش اهداف شان را شناختند و بر حسب آن توانستند برای مخاطبان شان برنامه های بهتری داشته باشند.
این تهیه کننده و سردبیر تلویزیون با اشاره به اینکه مخاطبان هر برنامه باید سنجیده شوند، گفت: انتخاب موضوع یکی از مهمترین نکات برنامه های تخصصی است که بخش بندی باید بر اساس آن صورت بگیرد.
وی با اشاره به اهمیت محتوا در کنار جلوه های بصری در کار تلویزیونی گفت: آموزش یک امر عالیه برای جامعه بشری است و رسالت رسانه ایجاد این نیاز است و با سوژه یابی، نگارش سناریو و مدیریت محتوا به صورت بسیار فاخر میتوان در بدنه جامعه تغییرات مثبت ایجاد کرد اما متاسفانه بحث آموزش خیلی برای برنامه سازان اهمیت ندارد و با این موضوعات شعاری برخورد می شود. طیف آموزش دیدگان هم بچه هایی قلمداد می شوند که که نیازی به آموزش نمی بینند و کس دیگری آنها را وادار می کند. اگر تلویزیون این رسالت را درست به عهده بگیرد قطعا در جذب مخاطب هم موفق خواهد بود.
نوری آزاد درباره نوع ارائه مسایل تخصصی برای مخاطب عام توضیح داد: مباحث کلان غالبا خارج از حوصله است و در «رادیکال هفت» برای اینکه مخاطب نسبت به یک موضوع کاملا تخصصی رغبت نشان دهد آن را به صورت کاربردی مطرح کردیم. مثلا یکی از نکاتی که لحاظ کردیم بحث کارآفرینی با استفاده از فناوری اطلاعات بود که خیلی هم بازخورد داشت و تاثیرگذار بود تا حدی که به یک آیتم ثابت تبدیل شد.
نوری آزاد با اشاره به اهمیت توجه به نیاز جامعه گفت: موضوع فرهنگی را با صحبت و میزگرد بیان کردن بیشتر شبیه پند و نصیحت است اما اگر شکل عملی برای آن ایجاد شود موضوع به هدف می رسد. به عنوان مثال فناوری اطلاعات و محیط زیست یکی از موضوعات مهم برنامه ما شده است و در آن به جای اینکه مردم را نصیحت کنیم به نحوه راه اندازی کسب و کارهایی با هدف حفاظت از محیط زیست پرداختیم و نمونه های موفق آن را نشان دادیم که خیلی ها می گفتند مگر در ایران هم این نوع کسب و کارها ممکن است؟
وی ادامه داد: کوتاه کردن مدت زمان آیتم ها نکته دیگری بود که به جذب مخاطب کمک می کرد. همچنین در بخش دیگر بر حمایت از کارآفرینان تمرکز کردیم. موشن گرافیک و انیمیشن هم مورد دیگری بود که مدت هاست با بهره گیری از آن در طرح مساله و انتقال مفاهیم به مخاطب موفق بوده ایم.
نوری آزاد بیان کرد: آنچه امروزه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که فرد بتواند از تولید محتوا به درآمد برسد. ذات هر کاری می طلبد که اقتصادی باشد اگر نه با تمام وجوه مثبتی که دارد محکوم به فناست. دوست دارم دانش آموزان بیننده این برنامه باشند تا علاوه بر بهره گیری از آموزش، راهکارها را ببینند و با هدف به دانشگاه بروند تا قبل از دانشگاه و ادامه تحصیل بدانند کجا میخواهند برسند نه اینکه بروند دانشگاه که در آینده اتفاقی بیفتد.
تهیه کننده برنامه «رادیکال هفت» همچنین درباره ادامه فعالیت های خود در زمینه برنامه سازی گفت: اگر برنامه ای راهش را پیدا کرد ترجیح می دهم ساز و کار اصلی اش را حفظ کنم. امروز این برنامه مخاطبان خودش را پیدا کرده و این به معنی تعداد بالای بیننده نیست بلکه توجه کسانی را به خود جلب کرده که در این حوزه تخصصی برای سایر افراد جامعه تصمیم گیرنده هستند. مدیران حوزه های ارشد IT «رادیکال هفت» را می شناسند و نسبت به آن واکنش نشان می دهند و من فکر می کنم برای یک برنامه تخصصی همین کافی باشد.
نظر شما