به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانیان، با ارایه گزارشی از هفتاد و نهمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی در خصوص مصوبات این جلسه گفت: مهمترین بخش مباحثی که مطرح شد، گزارشی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ارتباط با شرکت های دانش بنیان بود.
وی افزود: شرکت های دانش بنیان در کشور که دارای قانون مصوب و حمایت از سوی معاونت فناوری و علمی رئیس جمهور، وزارت علوم و تحقیقات و وزارت بهداشت هستند امسال به رشد و توسعه خوبی دست یافته اند.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: در این رابطه مقدمه ای از بیانات مقام معظم رهبری که مربوط به این شرکت ها بود، مطرح شد همچنین آمار رسمی ارائه شد که براساس آن ۵ هزار و ۳۷۲ درخواست تاسیس شرکت دانش بنیان وجود داشت که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۳۰۰ شرکت مجوز اخذ کرده اند.
کبگانیان ادامه داد: با توجه به این مساله که مراحل تشکیل شرکت های دانش بنیان شرایط ویژه ای را می طلبد، برای همین با تمام مجوزها موافقت نشد و تنها حدود ۵۰۰ شرکت در مرحله ارزیابی قرار گرفتند.
وی در مورد صندوق نوآوری و شکوفایی خاطر نشان کرد: در این صندوق هزار تا هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اندوخته وجود دارد که ۵۶۰ میلیارد تومان مصوبه در کمیته اعتباری صندوق وجود دارد.
کبگانیان در مورد آمار ارائه شده از شرکت دانش بنیان موفق اظهار داشت: امروز به صورت نمونه از یک شرکت موفق آماری ارائه شد که تنها ۴ یا ۵ سال پیش تاسیس شده است، درآمد سالانه این شرکت معادل هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.
دبیر ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به پیوست فناوری در قراردادهای خارجی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری گفت: بخش دیگر مباحث جلسه در ارتباط با پیوست فناوری بود که با توجه به صحبت های مقام معظم رهبری قرار شد قراردادهای کلانی که با خارج منعقد می شوند حتما برای انتقال فناوری پیوست فناوری داشته باشند. خوشبختانه کلیات این موضوع در جلسه قبل تصویب شد و امروز وارد متن شدیم؛ مقدمه و تعاریف به تصویب رسید و بندهای بعدی به جلسات بعدی موکول شد.
نظر شما