به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جعفری بعدازظهر چهارشنبه در جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی استان بابیان اینکه مازندران قطب کشاورزی و یکی از مهمترین و بزرگترین تأمینکننده محصولات کشاورزی در کشور است، افزود: اما منافع باغداران هنوز تأمین نشده است و مشکلات بسیار زیادی دارند.
وی گفت: از کشاورز و کسی که کار اقتصادی درزمینهٔ محصولات کشاورزی انجام میدهند، بهعنوان فردی که در عرصه جنگ اقتصادی پیشگام است، صحبت میشود، اما زیرساختها را برای آنها مهیا نکردهایم.
وی افزود: متأسفانه آن عزم، همراهی و همدلی مسئولان باهم و با بخش خصوص وجود ندارد تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم و نمونه بارز آن در بحث مشوقهای صادراتی و تسهیلات ارزانقیمتی است که تمامی استانها برای فعالان بخش خصوصی خود در این عرصه گرفتهاند اما برای مازندرانیها و مرکبات این اتفاق نیفتاده است.
جعفری افزود: در سطح کشور حدود ۲۹۰ هزار هکتار کشت مرکبات میشود که سهم عمده آن برای مازندران است و حدوداً چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سطح کشور برداشت مرکبات داریم که نشانه اهمیت موضوع است.
رئیس کمیسیون تخصص صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران یادآور شد: حدود ۴۱ درصد از باغات درجهیک، ۲۷ درصد باغاتی که نیاز به اصلاح دارد و ۳۲ درصد باغاتی هستند که نیاز به مدیریت دارند تا به جرگه باغات اصلاحشده و اصولی با کشت بالا تبدیل شوند.
وی بابیان اینکه قرار بود تا پایان برنامه از هر هکتار بهطور متوسط ۱۸.۵ تا ۲۵ مرکبات برداشت شود، افزود: این اعداد گرچه با استانداردهای موجود فاصله دارد اما همین امر هم متأسفانه محقق نشده است و جهاد کشاورزی باید با برنامهریزی بیشتری وارد این عرصه شود تا بتوان این مشکلات را مرتفع کرد.
وی در رابطه با تولید مرکبات در سالهای اخیر گفت: در سال ۹۱ حدود دو میلیون تن محصول تولید کردهایم و این میزان در سال ۹۲ به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن، در سال ۹۳ به یکمیلیون و ۴۶۰ هزار تن و در سال ۹۴ دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.
نظر شما