به گزارش خبرنگار مهر، مسعود نجابتی شامگاه پنجشنبه در نشست تخصصی «سواد و بیاض» با موضوع شکل بخشیدن به واژهها که به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه در فرهنگستان اشراق برگزار شد، اظهار داشت: در فضا و شرایط فعلی تقریبا در همه عرصهها چون گرافیکی، هنری و تجاری عنصر نوشتار بر تصویر غلبه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در فضایی زندگی میکنیم که نوشتار بر تصویر غلبه دارد، گفت: در فضای هنر اسلامی اعتبار نوشته به مراتب از فضای تصویر بیشتر است و جایگاه خوش نویسی و نوشتار در هنر اسلامی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
این گرافیست صاحب نظر کشورمان علت رفتن خود به سمت این هنر را اعتباری که فضای خوشنویسی و خط در کشور دارد و نیز قابلیت بیشتر عنصر نوشتار و فضای بیشتر مانور این هنر در فضای اسلامی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: با رصد آثار معاصر غرب دریافتیم که بیشتر تولیدات و نشانهها در فضای جهانی مبتنی بر نوشتار هستند لذا این فضا نیازمند توجه بیشتر است.
نجابتی با بیان اینکه در این هنر ضمن اقدامات خوبی که صورت گرفته است اما هنوز در ابتدای راه قرار داریم، گفت: در کشف قابلیتهای خط عربی و فارسی همچنان در ابتدای تجربیات کارهای تجسمی قرار داریم و لذا دانشگاهها و آموزشگاههای هنر باید به این موضوع اهتمام بیشتر نمایند.
وی افزود: هنرمند در شکل بخشیدن به واژهها باید هدف خود از این کار را تعیین کند و نگاه جدی به هنر خود داشته باشد و به هر قیمتی خط را تغییر شکل ندهد.
این هنرمند با اشاره به اشکال مختلف واژهها، ادامه داد: در دوره معاصر قلمرو نیاز جامعه به خط گسترش یافته و تکنولوژی، فضای مجازی و رسانه نیاز به خطها و صورتهای گوناگون دارند.
وی به مرز میان خوشنویسی و طراحی اشاره کرد و ابراز داشت: در نشانه با یک شخصیت منحصر به فرد مواجه هستیم و قرار است نوشتاری تولید نماییم که مختص هدف خاصی میباشد.
نجابتی با بیان اینکه تمام وظیفه گرافیست در طراحی نشانه، شخصیت بخشیدن به واژهها است، توضیح داد: درخوشنویسی اصول شکل دهی به حروف کاملا مشخص شده اما در گرافیک فضا متفاوت است و موظف هستیم کلمات را متناسب با معنی آن واژه و نیاز سفارش دهنده طراحی کنیم.
نظر شما