دكتر محمد مهدي مظاهري در گفتگو با خبرنگار "مهر" با اشاره به احتمال گسترش دامنه تجاوزات رژيم صهيونيستي به مرزهاي خارج از لبنان و فلسطين گفت : عملي شدن تهديدات اين رژيم مبني بر حمله به سوريه مي تواند، خاورميانه را به ديگ جوشان مبدل سازد.
وي افزود: استراتژي سران رژيم صهيونيستي درجنگ هاي گذشته با اعراب مبتني بر اصل غافلگيري و پيروزي قاطع بوده، يعني عدم عمق استراتژيك و دفاع پذير سرزميني باعث شده كه سران رژيم صهيونيستي در حمله برق آسا و با استفاده از توانمنديهاي برتر نظامي ضمن كشاندن جنگ به خاك دشمن تنها به كسب پيروزي هاي آتي و كوتاه مدت فكر كنند. براساس همين استراتژي رژيم صهيونيستي توانست در جنگ شش روزه (1967) با بمباران هوايي و حمله برق آسا، مناطق مهمي از كشورهاي عربي (صحراي سينا)ع بلنديهاي جولان و نوار غزه) را به اشغال كامل خود درآورد.
اين تحليلگر مسائل بين الملل با اشاره به ناكامي رژيم صهيونيستي در حمله اخير به لبنان گفت : به رغم گذشت بيش از سه هفته از آغاز جنگ و وعده فرماندهان نظامي اين رژيم، مبني بر كسب پيروزي در كوتاهترين زمان ممكن، حزب الله لبنان با اندك بضاعت نظامي خويش توانسته ضمن زمينگير نمودن ماشين جنگي رژيم صهيونيستي، اسطوره شكست ناپذيري اين رژيم را نيز باطل سازد.
وي تاكيد كرد : روند موجود نشانگر يك جنگ دراز مدت و فرسايشي است و رژيم صهيونيستي با وجود بكارگيري تمام توانمنديهاي نظامي و تبليغاتي و پشت گرمي از حمايت هاي كاخ سفيد و لندن توان پيگيري مقاصد نظامي خويش را در منطقه ندارد، مولفه ديگري سخت خواب سران رژيم صهيونيستي را برآشفته است.
مظاهري توضيح داد: افزايش مخالفت ها با جنگ در كشورهاي مختلف وسرايت احساسات ضدجنگ به داخل سرزمين هاي اشغالي است، بطوريكه تداوم جنگ مي تواند منجر به افزايش هر چه بيشتر شكاف هاي قومي و مذهبي حتي تبديل آن به يك نافرماني مدني در فلسطين اشغالي گردد، لذا طيف خوشبين به مسائل منطقه بر اين امر تكيه دارند كه اين رژيم سرانجام تسليم فشار افكار عمومي ضد جنگ در سطح منطقه وجهان خواهد شدو با پذيرش واقعيت هاي منطقه از خواسته هاي نامشروع خويش دست خواهد كشيد. لذا براساس تفسير فوق رژيم صهيونيستي علي رغم تمايل به تداوم تجاوز به بهره گيري از جنگ رواني و تكرار اتهامات بي اساس مبني بر تسليح حزب الله از سوي دمشق و تهران نمي تواند جبهه جديدي را بگشايد.
وي در عين حال افزود : از سوي ديگر عده اي براين عقيده اند كه تصميم سازان رژيم صهيونيستي براساس آموزه هاي بنيانگذاران اين رژيم، هميشه دريك فضاي نا امني و ترس از نابودي بسر مي برند. چرا كه وضعيت ستيزه آميز منطقه اي و درك دائمي از تهديد بقا بدليل وجود دشمنان زياد اين رژيم را به سمت توسعه طلبي و جنگ افروزي بيشتر مي كشاند. چرا كه به گفته كرولد: طبق برداشت اسرائيل مخالفت كشورهاي عربي و اسلامي نسبت به موجوديت اين رژيم يك امر ديرينه و غير قابل حل است گرچه تاكتيك ها مي تواند مختلف باشد ولي در اصل موضوع و نابودي رژيم صهيونيستي آنان اشتراك نظر دارند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد : براين اساس، گسترش تهاجم به ديگر كشورها و حمله احتمالي به سوريه دور از ذهن نيست چرا كه اين رژيم در گسترش آتش افروزي در منطقه داراي يد طولاني است.
اين تحليلگر معتقد است : در وضعيت فعلي حفظ سه ضلع مقاومت (حزب الله لبنان، سوريه، ايران) براي خنثي نمودن توطئه هاي شوم صهيونيست ها ضروري به نظر مي رسد .
مظاهري در پايان ياد آور شد : به رغم انفعال اعراب در مقابل تجاوزات رژيم صهيونيستي به لبنان و فلسطين اخيرا موج جديدي از تنفر و انزجار در سطح كشورهاي عربي و حتي سران برخي از آنان (نظير قطر، اردن) براه افتاده بطوريكه بعد از جنايت هولناك صهيونيست ها در قانا انسجام كشورهاي عربي و اسلامي در محكوميت تجاوزات و حمايت از مقاومت مردم لبنان افزايش چشمگيري يافته است همين مولفه مي تواند رژيم صهيونيستي را از افزايش خشونت و تداوم جنايت ها درمنطقه بازدارد.
نظر شما