۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۳۳

مدیرعامل کانون پرورش فکری:

کتابخانه‌های پستی كانون از مصاديق تحقق عدالت فرهنگی است

کتابخانه‌های پستی كانون از مصاديق تحقق عدالت فرهنگی است

مدیرعامل شیوه‌ خدمت‌رسانی کتابخانه‌های پستی و ارتباط گیری با مخاطبان در دورافتاده‌ترین نقاط کشور را از مصاديق توجه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به تحقق عدالت فرهنگی دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علیرضا حاجیان‌زاده در نشست با کارشناسان، مربیان و کارکنان شاغل و بازنشسته کانون استان خراسان جنوبی به تبیین برخی مصداق هاي تحقق عدالت فرهنگی در این مجموعه پرداخت.

 وی در این باره گفت: عدالت فرهنگی از زیرمجموعه‌های عدالت اجتماعی است و تعاریف مختلفی در این زمینه ارایه شده است، توازن، تساوی و هرچیزی سرجای خود قرار گرفتن عنوان برخی از تعریف‌هایی عدالت است.

مدیرعامل کانون پرورش افزود: از جمله تعريف هايي كه براي عدالت شده عبارتست از «رعایت حقوق افراد و اعطای حق هر صاحب حقی به او» من نیز این تعریف را انتخاب می‌کنم و مبانی صحبت‌های خود را بر این تعریف قرار می‌دهم.

حاجیان‌زاده هم‌چنین یادآور شد زمانی که بحت از عدالت می‌شود اولین چیزی که به ذهن‌ها متبادر می‌شود حقوق اقتصادی است درحالی که حقوق سياسي، اجتماعی، قضایی، فرهنگی و... همه حقوق افراد است و تمام این‌ها در سند پيمان نامه حقوق کودک نیز آمده است.

وی در ادامه اظهار داشت: عدالت اجتماعي ارزشی است که با فراگیر شدن آن جامعه به شرایطي از اعتدال می‌رسد که مردم در آن جامعه احساس آرامش و رضايتمندي مي كنند و عدالت فرهنگی نيز از ویژه‌ترین ارزش‌ها در زیر مجموعه عدالت اجتماعی است یا به تعبیر دیگر اوج عدالت اجتماعی تحقق عدالت فرهنگی است.

مدیرعامل کانون پرورش  در ادامه با بیان این‌که یکی از ناب‌ترین ارزش‌ها علم و آگاهی داشتن است خاطرنشان کرد: یکی از مصادیق عدالت اجتماعی توزیع عادلانه‌ی اطلاعات و دانش‌ها در میان مردم است چرا که تمامی افراد حق دارند به علم و آگاهی دسترسی داشته باشند.

وی جهل را یکی از عوامل شکل‌گیری استبداد عنوان کرد و ابراز داشت: اگر مردم آگاهی و علم داشته باشند یا به تعبیر مقام معظم رهبری از بصیرت برخوردار باشند با ظلم و ستم به مبارزه برمی‌خیزند و به حقوق خود نیز آسان‌تر دست می‌یابند.

حاجیا‌ن‌زاده با اشاره به ارزش والای عدالت فرهنگی یادآور شد: دسترسی بیشتر و بهتر افراد به اطلاعات و داده‌های فرهنگی نقطه‌ی مطلوب در عدالت اجتماعی محسوب می‌شود، چرا که بالا رفتن دانش و آگاهی موجب روشن‌تر شدن ذهن افراد و شرایطی برای ترسیم راه مبارزه با ظلم و جهل تحت لوای عدالت اجتماعی می‌شود.

وی ادامه داد عدالت فرهنگی با توزیع عادلانه‌ی امکانات و فرصت‌های فرهنگی متوازن و متعادلی که متناسب با استحقاق‌های افراد در سطح کشور باشد محقق می‌شود و اگر دانایی به درستی تقسیم شود دیگر در جامعه شاهد فقر جهل نخواهیم بود.

مدیرعامل کانون پرورش در ادامه به بیان مصادیق تحقق عدالت فرهنگی در کانون و تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه پرداخت و گفت: یکی از ماموریت‌های ما مبارزه با جهل و ناآگاهی است تا فقر فرهنگی را از مخاطبان‌مان بزدایم و آن‌ها را در برابر آسیب‌های این ح